Esiintymisiä ja haastatteluja

Haastatteluja

Joroisten lehti 23. 7. 2015: Fantasia kiehtoo Mariaa
Kuopion kaupunginkirjasto: Haastattelussa ranskansuomalainen esikoiskirjailija Maria Carole
Kosmoskynä 4/2014: Nuortenkirjallisuuden suhde seksuaalisuuteen. Yhteishaastattelu Anne Leinosen, J.S. Meresmaan, Helena Wariksen ja Marja Björkin kanssa.
Lukulamppu: Kun kieli katoaa – ulkosuomalaisen kirjoittajan haasteista. Vieraskynä-teksti.
Lukulamppu: Mitä luet, Maria Carole?
Lukujonossa: Kirjailijavieraana Maria Carole
Margaret Pennyn muistikirja: Esikoiskirjailijan haastattelu

– – –

Menneitä tapahtumia

– Helsingin Kirjamessut, 22.–25.10. 2015

Sateenkaaren kirjo
Kuvaus: Sateenkaarikansaa ei ole valettu yhdestä muotista, mutta kirjallisuus pyrkii usein esittämään HLBTQ-hahmot ongelmalähtöisesti. Miten muuten aihetta voisi käsitellä? Millaisia motiiveja kirjailijoilla on sijoittaa sateenkaarihenkilö tarinaansa? Keskustelemassa Maija Haavisto, Maria Carole, Salla Simukka ja Elias Koskimies.

Maria Carole – Tulen tyttäriä
Kuvaus: Tulen tyttäriä on itsenäinen fantasiaromaani, joka kertoo viihdyttävän tarinan kolmesta tulisieluista naisesta, jotka hakevat osaansa rakkaudesta ja paikkaansa maailmassa. Tulen tyttäriä antaa empimättä naiselle käteen niin miekan kuin puurokauhan. Haastattelijoina KirjaKallion oppilaat.

Minkälainen on hyvä tyttöhahmo?
Kuvaus: Nuoret tytöt ovat yhä useammin nuortenkirjojen päähenkilöitä. Minkälainen sitten on hyvä tyttöhahmo? Jyräävätkö “poikatytöt” ja onko kaikissa naishahmoissa ripaus Peppiä? Keskustelussa mukana kirjailijat Paula Noronen, Maria Carole, Iida Sammalisto sekä toimittaja Maria Petterson, opettaja Vesa Linja-Aho ja kirjailija Eppu Nuotio. Haastattelijoina KirjaKallion oppilaat.

– Archipelacon, Maarianhamina, 25.-28.6. 2015

Yksi ulkosuomalainen, s’il vous plait.
(Annmari Dannebey, Maria Carole)
Kuinka ulkosuomalaisuus vaikuttaa kirjailijaidentiteettiin ja mitä Ranskassa oikein tapahtuu scifi- ja fantasiakirjallisuuden puitteissa.

Rakkautta ja raateluhampaita
(J.S. Meresmaa, Hanna Matilainen, Johanna Vainikainen, Maria Carole)
Kuinka romantiikka muuttuu, kun kirjallisuudessa rikotaan realismin raja-aitoja? Miksi oudot maailmat ja poikkeusyksilöt kiinnostavat romanssikirjoittajia?

Astetta spefiaalimpaa bloggausta
(Hanna Matilainen, Taika Dahlbom, Maria Carole)
Vaatiiko spefistä bloggaaminen genreen perehtyneisyyttä vai olisko suorastaan parempi, jos bloggaaja on spefimetsään eksynyt ummikko? Millaisesta spefistä suomalaiset bloggaavat?