Lempikosmetiikkaa...

Vai että huomenna olisi sitten kuudes joulukuuta.
Pitäisi kai kirjoittaa itsenäisyyspäivästä. Koska kaikki lukijani lienevät kuitenkin jo kyseisellä aiheella ja paatoksella kyllästettyjä kouluajoista lähtein, en kyllästytä enempää ja jätän väliin.

Toisaalta voisi myöskin kirjoittaa Pyhästä Nikolauksesta, mutta en taida malttaa. Olkoon sen aika sunnuntaina, lauantaina täällä on kaikennäköistä juhlakulkuetta ja (toivottavasti) upea ilotulitus.

Luvassa on siis kosmetiikkaa. Kaikki asiasta välittämättömät voivat hypätä suoraan loppuriveille.

Kosmetiikkaa siksi, että tämä blogi on kuitenkin jokseenkin Tavan perinnäinen*, ja välillä pitää saada ulkosavolaisenkin kirjoittaa tyttöasioista. Pieni katsaus siis kylppärin kaappiin ja meikkipussiin, vassokuu.

Aloitetaan perusasioista. Olen viime aikoina siirtynyt siihen sarjaan ihmisiä, joka lukee kohtuutarkkaan purkkien kyljet, ennenkuin ostaa mitään voiteita tahi pesuaineita. Parabeenit, sodium layrul sulfaatit ja synteettiset parfyymit ovat päässeet pannaan.

Kohtuullisen luonnollisen kosmetiikan ostaminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, ainakaan kukkaron osalta. Siksipä olikin vallan hienoa löytää jo useampaan kertaan blogissani vilahdellut Alverde-sarja, jota myydään Saksan DM-ketjun myymälöissä, ja jonka hinnat todellakin ilahduttavat. (Taidokkaasti sohvannurkassa otetut kuvat voi klikata suuremmiksi jos haluaa nähdä mitä purkkien kyljissä lukee.)

Alkuun pesuosastoa. Merilevä-puhdistusgeeli ja kasvovesi ovat sekaiholle tarkoitettuja. Kasvovesi oli 50% tarjouksessa (vaihtavat purkkien ulkonäköä uudempaan) joten ei tuo täyshintaisenakaan kolmea euroa ylitä.

Aloa vera -voide (en uskalla sanoa "rasva" kun Sanna ärähtäisi :D ) on jostain mystillisestä syystä poistunut valikoimasta, joten viime reissulla koriin tarttui villiruusua. Kuivemmalle iholle, muttei siltikään liian paksu. Olin myös innoissani huomatessani, että valikoimiin on tullut uusi deodorantti, tähän asti käyttämäni calendulan (kehäkukka??) tuoksu alkoi tympimään.

Alverden tuotteet ovat siis parabeenittomia, sulfaatittomia, ja luontaiset ainesosat ovat kaikki luomua. Myös tuoksut ovat peräisin eteerisistä öljyistä. Yllä olevien lisäksi kaapeistani löytyy sarjalta ainakin vartalo- ja käsivoidepurkkeja sekä shampoota.

Meikkipuolella olen osittain perinteinen, vaikka täälläkin Alverdea löytyy. Luomiväreihin olen ollut varsin tyytyväinen, ripari ei sen sijaan säväyttänyt. Rispivärinä ja huulipunana Rimmelia, jota vielä viime aikoihin saakka ei saanut Ranskasta. Nykyään Monoprix myy. Varsinkin huulipunakiiltohärpäke on ollut jo vuosia luottotuote.

Uudempi luottotuote on bareMineralsin mineraalimeikkipohja. Se jauhe ei siis ole puuteria vaan ihan pohjaksi tarkoitettu. Uskomaton tuote, pysyy minunkin rasvoittuvalla otsallani sitkeästi. Ostan bareMineralsini Ebayn kautta, Ranskassa joutuisi perikatoon:
- 9 gramman purkki netistä hankittuna noin 25 euroa.
- Purkkini on kestänyt nyt hyvinkin puoli vuotta, lähes päivittäisellä käytöllä, eikä vielä pohja näy.
- Ranskassa ainoa vähittäismyyjä on nimeltä mainitsematon Kosmetiikkaketju, joka myy 2 gramman purkkeja hintaan 23 euroa. Yhdeksän grammaa maksaisi siis melkein satasen. Monopolissa on puolensa, ainakin myyjälle.

Mutta suosittelen kunnon mineraalipohjaa. Mitä tuossakin on, tasan neljä ainesosaa.

Näillä sitä porskutetaan ja purskutetaan eteenpäin. Voisihan sitä enemmänkin olla, ja tarkkaavaisimmat varmaan huomaavat kaikenlaisten hiusmuotoilutuotteiden mystillisen poissaolon... ;)

- - -
* Perinnäinen; (substantiivi, ks. myös 'perintö'). Äidinkielensä satunnaisesti hukkaavan ulkosavolaisen kehittämä uusiosana. Siinä missä perintöä voi olla kaikki peritty omaisuus, perinnäinen on konkreettisempi (yksi tai useampi) objekti. Vaikkapa uunivuoka.
"Tyttäremme muutti pois kotoa. Annoin hänelle ennakkoperinnäiseksi lautassarjan."

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!