Musiikkimeemi, omin päin toistamiseen

Joskus taannoin syyskuussa blogistaniassa kiersi musiikkimeemi, ja siihen vastasin silloinkin, tosin jokseenkin pitkällisen pohdinnan jälkeen.

Miksei kukaan haasta minua samaan nyt, kun kaikkea kivaa pulpahtelee pinnalle??

Päätin siis olla omatoiminen ja tuoda esille muutaman tämänhetkisen suosikkini:

- Katy Perry : I Kissed a Girl
Suomalaiset vissiin kuulevat tätä ihan liikaa joka paikassa, mutta kun näin Katy Perryn ekaa kertaa hyppelehtämässä kukkamekossaan Taratatassa, I was very in love tonight. Kertosäe on ehkä toimivin mitä olen kuullut ikuisuuksiin. Oh Katy, you could kiss me too...

- Massilia Sound System
Marseillelainen Massilia Sound System on mystillinen bändi. Musiikki on nuorempaa kuin sitä tekevät miehet, kieli on puoliksi jotain provensaalia, joten sanoituksista ei ota mitään selvää ja keikoilla tarjotaan kierros pastista yleisölle. Mutta homma toimii, myös livenä, kokeilin viime talvena. Tutustukaa vaikkapa kappaleisiin Lo micro es romput tai Massilia fai avans.

- Les Fatal Picards: Au mariage de Kevin et ma soeur
Siirrytään Marseillesta pohjoiseen. Les Fatal Picards ei ehkä kovin aukene ranskantaidottomalle, mutta minusta jo Helsingin Euroviisuihin rakennettu L'amour à la française oli mainio kipale. Viimeisin levylautasella (tai noh, kannettavan kaiuttimissa) kulunut tekstinpätkä on ch'tis:eja parhaimmillaan.

"Moi je sais pas grand chose, et peu de trucs me font peur,
Mais si il y a un autre mariage de Kevin et ma soeur
Je passerai peut-être mon tour, j'irai peut-être au cinéma,
Même si c'est pour voir Taxi 43."

- Seminaarinmäen mieslaulajat: Ensi jouluksi Jerusalemiin
Otin aikanaan parin vuoden sivuaskeleen Jyväskylään. Oikein mukavan sivuaskeleen, ja itseasiassa taidan olla vieläkin väestörekisterin kirjoissa sen kaupungin asukkaana. Jyväskylän yliopisto järjestää joka vuosi tervetuliaisillan uusille opiskelijoille, ja ainakin silloin kun minä olin fuksi, kyseessä oli Semmareiden konsertti. Voisi sitä huonommin akateemisissa urissa aloittaa.

Hmm.

Edellämainitulla ei ole juuri mitään tekemistä sen kanssa, että on joulukuu, ja tähän aikaan vuodesta kaivetaan tietokoneelta esiin joulumusiikkikansio. Omastani löytyy yksi kappale yli muiden, Ensi jouluksi Jerusalemiin. Ainoa hieman häiritsevä piirre on solistin nasaali, mutta muutenhan laulu on joululaulujen aatelia.

En löytänyt matkaa Lähi-Itään juutuubista, mutta teen karmean tekijänoikeusrikoksen, ja halukkaat voivat tutustua siihen *täällä*.

 • ginger
  Kommentti Lähettäjä: ginger
  09/12/2008 @ 11:37

  Heh olipa mielenkiintoinen biisipaketti.. Joo mäkin löysin viimeín tänne, ja pitää heti todeta, että TOTTAKAI sen vessanpöntön kannen tulee olla kiinni!!! Ei kysymystäkään!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/12/2008 @ 13:16

  Hihi :D
  sentään joku samoilla linjoilla

 • Idhren
  Kommentti Lähettäjä: Idhren
  11/12/2008 @ 13:42

  Gahah, Katy Perryyn suhtaudun ristiriitaisin fiiliksin :D Toisaalta se on ihan ovela joo, ja lisäksi näyttää IHAN vanhalta lukiotoverilta, siis täysin silleen, mut sit toisaalta se biisi on jotain ärsyttävintä :D Onhan se varmaan tosi rohkee veto jossain jenkkilän konservatiiviananaspersepiireissä, mut noin muuten olisin ehkä noin räväkällä rokkiäänellä oottanut vähintään jotain “I sucked a girl” -tyyppistä lallatusta :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/12/2008 @ 13:28

  Toki sanoitus on vähän “noh joo", mutta jotenkin se kertosäe iskee muuten tosi hyvin.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!