Pyhä Nikolaus, itsenäisyyspaatosta ja kenkiä

Täällä juhlivat kansallispäivää keskellä kuuminta kesää, eivätkä suinkaan pimeimpään mahdolliseen aikaan. Mikähän suomalaisiakin on aikanaan vaivannut? Joulukuussa...

Joulukuun kuudes on Keski-Euroopassa omistettu Pyhälle Nikolaukselle, oli nimenä sitten Saint Nicolas, Sinterklaas tai Santa Claus. Nancyssa on jostain syystä isotkin juhlallisuudet Niklaksen päivänä. Asialle omistetulla nettisivulla on hupaisasti esillä heti alussa Keripukki tai Hans Trapp, josta aiemmin mainitsin.

Perinteeseen kuuluu kaikennäköisiä kulkueita, ja etenkin vallan pompöösi ilotulitus Place Stanislasilla. Olin valtaisan väkijoukon keskellä ihmettelemässä kaksi vuotta sitten, ja kyllähän se upea oli. Melkolailla mahtavat vain pistää rahaa ilmaan... Myöskään itsensä Pyhimyksen kärryt eivät tänä(kään) vuonna ole mitenkään vaatimattomat:


Laivako tuo on? Noh, joka tapauksessa, vallan myönteinen asia on se, että yksi juhlakulkue työllistää tovin muutamia käsityöläisiä. Jonkuhan tuokin kärry on kasaan koottava.

Nikolaus tai ei, tänä iltana ajattelin katsella Linnan juhlia. TV-kaista on vallan oivallinen palvelu, ja olin suorastaan hämmästynyt, kun vihdoin ja viimein ilmaisviikot hankittuani huomasin, että se toimii suorastaan kivuttomasti Linuxillanikin. Pääsen arvostelemaan pukuja melkein reaaliajassa. Ja tietenkin ihmettelemään, jotta "kukahan tuokin kuuluisuus mahtaa olla?" Ulkomailla asuminen vieroittaa tehokkaasti tietyistä asioista. Onneksi.

Noin muuten itsenäisyyspäivän tv-ohjelmisto on etenkin Ylen kanavilla sitä samaa paatosta kuin aina ennenkin. Rintamalottaa, Muistojeni Karjalaa ja Tuntematonta sotilasta. TV-uutisia joissa toppapukuiset lapset seisovat tönkköinä katselemassa lipunnostoa.

Oletettavasti erehdyin kun luulin itsenäisyyden olevan iloinen asia.

Mutta, asiasta kukkaruukkuun, löysin kenkiä. (Hiiteen aasinsillat aiheen vaihtamiseksi.)
Musta tuntuu -blogissa oli vinkki espanjalaisesta El Naturalista -merkistä. Tuolta voisin napata kokoelmiini kymmenkunta paria helposti, mutta taitavat siirtyä kaikki moiset hankinnat aikaan "kunhan minulla on töitä".

Pari lempparia kuitenkin alla... ja noita muuten saa ostettua Helsingistä (tai Pariisista, joka tästä vinkkelistä katsottuna olisi lähempänä).

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!