Viikon bongaukset (lisää kosmetiikkaa ja itsenäisyyttä)

Taas kerran viikon bongauslistaa.

~ Aloitetaan ehkä viikon osuvimmalla kirjoituksella, kun kerran itsekin ennätin kosmetiikasta(ni) postailemaan. Evil Dressmaker kirjoitti pitkästi ja perusteellisesti kosmetiikan sisältämistä ainesosista. Tekstistä kannattaa nostaa pinnalle varsinkin yksi kappale:

Yleisesti ottaen luonnonkosmetiikkaa pidetään turvallisena käyttää. Kuluttajan kannattaa pitää mielessä että monet markkinoinnissa käytetyt väittämät voivat olla pelkkä mainoskikka. Alan tutkijoiden mukaan luonnosta saatavat raaka-aineet eivät välttämättä ole yhtään sen terveellisempiä tai turvallisempia kuin synteettisesti valmistetutkaan. [ - - - ]
Mutta samoin kuin synteettiset aineet voivat aiheuttaa ärsytystä ja allergiaa, yhtä lailla luonnon aineet voivat niin tehdä. Esimerkiksi lanoliini jota saadaan lampaanvillasta aiheuttaa allergioita enenevässä määrin. Monet kasviuutteet aiheuttavat allergiaoireita ja allergiaa.

Pelkkä synteettisyys ei siis ole syy välttää jotakin ainesosaa, ja luonnosta peräisin olevatkin voivat altistaa allergioille. Toisaalta, esim. syöpää aiheutavia tai ns. hormonihäiritsijöitä taitaa luonnon ainesosissa olla vähemmän. (Sivumennen sanoen, kosmetiikassa ja biopolttoaineissa käytetyn palmuöljyn viljely aiheuttaa suunnattomia sademetsien hakkuita, mm. Indonesiassa. Että eivät ne luonnollisetkaan aineet aina ihan "viattomia" ole... Iso osa margariineista ja kekseistä sisältää samaa öljyä, kuten myös jokaisesta ranskalaiskodista löytyvä Nutella.)

Niille, jotka ovat kiinnostuneita lukemaan tarkemmin kosmetiikkapurkkiensa INCI-listoja, apuna voi toimia intterweb, esimerkiksi Skin Deep: Cosmetics Safety Database. Ja joka tapauksessa, vesi on aina turvallista ja luonnollista.

aloe

~ Lehti osui taas kerran naulan kantaan.

Tarkastamon mielestä vanhempien pitäisi aina olla mukana varsinkin pienten lasten katsoessa televisiota. Lapsille olisi pystyttävä selittämään, ettei kaikki ruudusta näkyvä ole välttämättä totta.

“Pienet lapset voivat jäädä siihen uskoon, että linnan juhlien vieraat olisivat oikeasti Suomen tärkeimmät ihmiset tai että itsenäisyys koostuu sotilasparaateista ja siitä, että iskelmätähdet pääsevät kertomaan televisiossa, mitä itsenäisyys heille merkitsee”, tarkastamon edustaja Brigitte Parkcom sanoo.

televisio

~ Loppuun tyylihärpätystä. Style and the City kuvasi taas, tällä kertaa Pariisia talvella. Kuka voisi vastustaa postauksessa toisena olevan kuvan valtavia kiharapilviä ja jättineuleita? Maurelita, pukeudu parhaimpiisi, ehkä Kamel Lahmadi osuu sinunkin kohdallesi joskus (ja jos en erehdy, mies tunnusti olevansa erityisen heikkona punapäihin...)(Kuvat: Zeveroni ja Lord Jerome, tällä lisenssillä.)

 • Rhia
  Kommentti Lähettäjä: Rhia
  07/12/2008 @ 15:45

  Tuo sama Skin Deep-linkki oli omassakin postauksessani, mutta se saattoi jäädä sulta huomaamatta kun se oli English summaryn puolen linkeissä =)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  07/12/2008 @ 16:23

  Joo, mä en tosiaan sitä englanninkielistä lukenut…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!