3 tärkeää tavaraa / palvelua

Kulutusjuhla antoi oivan juttuvinkin, johon tietenkin tartun tällaisena mielikuvituksettomana päivänä. Olen muistaakseni joskus toista vuotta takaperin listannutkin "vuoden parhaita hankintoja", mutta menköön uusiksi, tavaraa kun riittää, valitettavasti vaikka muille jakaa. Tosin, yllättävän vaikeaa se on kaikeasta paljoudesta löytää kolme.

1. Aloitan samalla teemalla kuin Oopa, eli keittiöllä. Kaasuliesi on ihan ehdoton, kun sillä on tottunut laittamaan ruokaa. Tällä hetkellä, kun käytössä on vain kaksi sähköistä keittolevyä, muistaa kuinka hankalia ne ovat. Kuumentamisessa kestää, ja sitten kun ovat kuumia, niin eivät jäähdy milloinkaan. Ihanteellinen liesi onkin sellainen, joka meillä oli Nancyssa: kaasulevyt, mutta sähköuuni. Jälkimmäinen on toki energiasyöppö, mutta antaa kaasu-uunia tasaisemman lämmön.

2. Makuupussi on kiertänyt mukanani jo useammassa maassa ja monennäköisessä majapaikassa. Ihan tavallinen Decathlonin makuupussi on pelastanut, niin juhlittujen iltojen jälkeen kun on löytänyt itsensä puolituntemattomien lattialta, kuin irlantilaisella maaseudulla syyskuun sateissa. Oheisessa kuvassa sisältä oranssi makuupussi on statistin osassa, se karvaisempi asia on kissa.

3. Jos pitäisi valita palvelu, jota käytän tasaisen varmasti, niin listalle pääsisivät rivi-ilmoitussivut, ja Ebay. Ilmaiset rivi-ilmoitukset ovat suorastaan oiva keksintö: ihmiset haluavat päästä tavaroistaan eroon ja ostaa käytettyä. Kuitenkin tuntuu usein turhalta maksaa eurotolkulla muutamasta rivistä sanomalehden sivulla. Netissä oheen saa näpäkästi jopa kuvan tuotteesta. Täällä vakiokäytössäni ovat Ebayn lisäksi mm. Vivastreet, Boncoin, Kijiji ja Marche.fr. (Kuriositeettina kerrottakoon, että hotellipomoni omistavat majoitusliikkensä lisäksi myös viimeksimainitun, joka taitaa kuulua Euroopan suurimpien ilmoitussivustojen joukkoon.) Jokaisella sivustolla on omat vahvat ja heikot puolensa, eli se, minkä kimppuun todennäköisimmin käännyn, riippuu ihan siitä, mitä olen etsimässä tai tarjoamassa.

Nyt etsinnässä olisi se kaasuliesi... mieluiten sellainen jonka kanssa ei tarvitse askarrella ennen kuin sen saa pulloon kiinni.

 • oopa
  Kommentti Lähettäjä: oopa
  07/09/2009 @ 16:49

  Mäkin olisin halunnut kaasulieden, mutta en kaasupulloa (vie tilaa, on epäkäytännöllinen ja vähän turvaton olo jää).

  Induktio kuumenee yhtä nopeasti ellei nopeamminen ja vaste on eriomainen. Mielummin tolla kokkaa kuin kaasulla. Nyt kun siihen alkaa tottua.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  07/09/2009 @ 17:11

  Joo, induktio varmasti olisi kanssa näppärä, en epäile yhtään. Kaasulieden hankkiminen vain on melkoisen paljon halvempaa, niitä kun löytää melko hyvin käytettyinä. Pullot, pieniä kun ovat nykyään, eivät edes juuri vie tilaa, ja esim. edellisessä asunnossa meillä oli “gaz de ville", eli “kaupunginkaasu". Ei sitäkään tilaongelmaa kun kaasu tuli suoraan seinästä.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!