Afhhrty

Olen kärsimätön ihminen enkä myöskään onnistu kirjoittamaan koneella mitään, mihin en tekisi kiljoonaa kirjoitusvirhettä.

Siksipä useassa blogissa on eräs asia, joka minua suunnattomasti ärsyttää...

(...kuulen jo, kuinka joku lukijoistani ärsyyntyy siitä, että taas haukun hänen blogiaan...)

...tällä kertaa ei kuitenkaan kyse ole blogien sisällöstä, vaan teknisestä puolesta. Että afagfdo vaan teillekin, hiton spam-killerit. Tai miksi niitä suomeksi kutsuttaisiin, roskakommenttisuodattimet. Tiedättehän, ne järjettömät kirjainsarjat, jotka pitää naputella ruutuun ennenkuin pääsee kommentoimaan. Kaksi kertaa kolmesta kirjoitan ne kertaalleen väärin. Tai sitten koko kuva ei lataudu. Tai joku muu mukava ongelma.

Vielä bloggermaisia hhjutb-tekstejä raivostuttavampia ovat kuitenkin monissa ranskalaisissa blogeissa nähtävät suodattimet tyyliin "Paljonko on 10+4? Kirjoita vastaus kirjaimin." Mieti siinä sitten, että kuinkas quatorze taas oikein kirjoitettiinkaan..?

Spam-suodattimia näkyy nykyään lähes jokaisessa blogissa. Niiden tarkoitus on toki kaunis, mutta usein liioiteltu. Jos on paljon lukijoita ja liikennettä, kommentit ehkä kannattaakin sihlata, mutta monessa tilanteessa kirjainsarjat ovat lähinnä Kärsimättömän Kommentoijan ärsyttämistä. Hei, mää oon blogannu puolitoista vuotta. Kolmella eri alustalla ja aina ilman spam-killeria. Olen saanut kolme (3) roskakommenttia. Ne on voinut poistaa napinpainalluksella. Roskakommentit ovat siis kuluttaneet puolestatoista vuodestani noin puolitoista minuuttia.

Aikani on arvokasta, muttei niin arvokasta, että kiusaisin lukijoitani.

Totean siis, että ellei jotain dramaattista muutosta tapahdu, blogini pysyvät vastaisuudessakin siivilöimättöminä. Kommentin voi jättää kirjoittamalla ruutuun jotain ja painamalla Matkaan! -nappulaa. Edes henkilötietoja ei ole pakko täyttää, vaikka olisihan se kiva tietää kuka puumerkkinsä jättää. Tämän helpommaksi en valitettavasti pysty muuttumaan. Aamen.

---

Vastuuvapauslauseke: Tuntematon Bloggari pidättää itsellään oikeuden tähän mielipiteeseensä, eikä kohdista sitä erityisesti kenellekään. Jos joku nyt kuitenkin avautumisesta rohkaistuneena ottaakin spam-suodattimen pois ja ovista ja ikkunoista alkaakin valua Viagra-mainoksia, vastuu ei ole Tuntemattoman Bloggarin.

 • Idhren
  Kommentti Lähettäjä: Idhren
  02/03/2009 @ 21:28

  Hyvä pointti tuo! Itseänikin ne filtterit ärsyttää ja itsekin typotan ne kirjainvarmistukset useammin kuin saan kirjoitettua ne oikein :D Pitäisi ehkä kokeilla tätä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/03/2009 @ 21:53

  Haa! Aivopesuni siis saattaa toimiakin…

 • Saara
  Kommentti Lähettäjä: Saara
  03/03/2009 @ 08:18

  Piti tulla heti kokeilemaan kommentointia tanne;). Ma en saa koskaan niita kirjaimia oikein, varsinkaan vuodatuksessa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  03/03/2009 @ 10:32

  Helppoa, Saara, eikö olekin :)

 • Stello
  Kommentti Lähettäjä: Stello
  03/03/2009 @ 17:24

  Makaan en sinansa pida niista filttereista, mutta mun blogeihin on tullut satoja roskakommentteja, joten mielummin vaivaan kommentoijia (kamala sana, btw! “kommentoijia"!) silla arsyttavalla CAPTCHA-sanalla kuin kayn joka paiva poistamassa erilaisten bottien lahettamia pillerimainoksia yms.

  Eniten arsyttaa sellaiset filtterisanat, jotka on viela visuaalisesti vaannetty niin vaikeasti tulkittaviksi, ettei aina voi olla varma mista kirjaimesta tai numerosta on kyse.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  03/03/2009 @ 17:48

  Stello,
  joo, ymmärrän toki, että joissakin tilanteissa erilaiset “roskaajat” saavat tietyt blogit silmätikuikseen, ja silloin suodatin on parempi olla olemassa. Ja perusteltu.

  Lähinnä vuodatin ärsytystäni siitä kun en vaan osaa, ja totesin, että joissain tilanteissa (esim. juuri minun blogissani) suodatin on hyödytön. Tosiaan, jos niitä mainoksia alkaa yhtäkkiä tippumaan kaamea määrä, sitten tulevat järeät keinot käyttöön.

 • Tarja
  Kommentti Lähettäjä: Tarja
  04/03/2009 @ 09:44

  mulle tuli aluksi jokaiseen julkaistuun tekstiin vähintään yksi roskakommentti (yleensä semmonen, että joko muuten klikkasit _tästä_ ja linkki vei ties mihin), joten sen kummemmin laitoin filtterin päälle. mä en usko että valtaosa ärsyyntyy filttereistä, varsinkin jos on oma blogi ja tietää mitä ilman filtteriä saattaa pamahtaa kommenttilaatikkoon. ja ehkä se filtteri saattaa hyvällä onnella toimia kärsimättömille kommentoijille kärsivällisyyden opettajana ;D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  04/03/2009 @ 11:22

  Kärsivällisyyden opettajana… Toivotaan. Jos en ärsyynny sitä ennen :D

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!