Apinailmiö ja muita inhoamisen aiheita

"Kaikki tuntee apinan, mutta apina ei tunne ketään".

Suoraan minun elämästäni. Tuntemattomalla bloggarilla on aivan uskomattoman huono kasvomuisti. Kuljen kerran tai pari tavattujen ihmisten ohi tervehtimättä, sillä en muista koskaan tavanneeni koko ihmistä.

Viimeisimpänä tänä aamuna. Työkaupungin juna-asemalla minua tervehtii, ihan nimeltä, tyttö joka vaikuttaa etäisesti tutulta... "Ainiin, sinä tosiaan työskentelet täällä". En vielä tuntien miettimisen jälkeenkään tiedä kenestä on kyse. Eli, jos tulette joskus sanomaan moi, ja huomaatte silmissäni hämmentyneen katseen, esitelkää ihmeessä itsenne. Apinan muisti iski taas.

Inhoan apinailmiötä.

Mutta inhoan monia muitakin asioita:

 • Blogeja, joissa kirjoituksten otsikoiksi valitaan jotain kilometrin mittaisia laulunsanapätkiä... tietysti englanniksi. Mielikuvituksen puutteen hupentuma eikä liity mihinkään mitenkään. Ilmiötä esiintyy etenkin HIMia kuuntelevilla angstiteineillä.
 • Inhoan myös kosmetiikkaesittelyjä muotiblogeissa. Eiväkö ihmiset oikeasti tajua minkälaisen määrän caccaa tunkevat hiuksiinsa ja iholleen..?
 • Hypermarketteja. Erityisesti perjantai-iltapäivisin. Saati sitten tuntemattomia hypermarketteja, joissa saa kiertää hyllyjä puoli tuntia löytääkseen yhden halvatun tomaattiketsupin.
 • Ihmisiä jotka jäävät ihmettelemään rullaportaiden ylä- tai alapäähän: "Mihinkähän päin tästä lähtisi?" Ei jumalavita, on hyvä ja siirtyy siitä kaksi metriä sivummalle tai sitten on valittamatta jos isken laukulla nilkoille.
 • Tiskisieniä. Voi herranjesta. Ollaan laboratoriossa, vältellään bakteereja ja ollaan niin puhtaita ja sitten keittiössä lojuu inhottava tiskisieni jossa jo ekan päivän käytön jälkeen on 10000 bateeria.
 • Ääliökomedioita, joissa henkilöhahmot ovat niin typeriä, että tekisi mieli ottaa kaulasta kiinni ja ravistaa tai viedä navetan taakse. Jos haluatte joskus kiduttaa minua, sitokaa tuoliin ja näyttäkää peräjälkeen Zoolander ja Dumb & Dumber.
 • Jalankulkijoita. Mikä turjake siinä on, että fiksukin ihminen taantuu katkaravun tasolle siirtyessään jalankulkijaksi?
  Nancyn pääkatu on "puoliksi kävelykatu". Siis kaksi leveää jalkakäytävää ja niiden välissä kaista jolla kulkevat vain raitiovaunut. Ja yleensä pyöräilijät, sillä pyöräkaistoja ei juuri ole.
  Ja sitten nämä jalankulkijoiksikin nimitetyt sokeat kanat luottavat sataprosenttisesti kuuloaistiinsa lähtiessään ylittämään ratikkakaistaa. Hyppäävät täysin sivuilleen katsomatta. Suoraan polkupyöräilijän eteen. Siinä saa olla tarkkana ja harrastaa slalomia. Sanoin melko pahasti yhdelle tsirppanalle, joka viime tingassa päättikin, että "jahas, sieltä tuleekin tram" ja teki u-käännöksen (tai ennemminkin sellaisen gasellihyppäyksen taaksepäin). Sain pysähdyttyä kaksi senttiä ennen törmäystä. Argh. Onneksi luonnonvalinta joskus toimii.

Kah.

Tämän jälkeen tuntematon Bloggari voikin tehdä kupillisen teetä ja siirtää seuraavan avautumisen jonnekin ensi kesään.

[Alkup. kuva: Pollas Flickrissa, tällä lisenssillä.]

 • maurelita
  Kommentti Lähettäjä: maurelita
  08/01/2009 @ 16:26

  Sinähän olisit sitten valmista tavaraa fillaroimaan La Rochellessa, jossa pyörätiet menee molempiin suuntiin yksisuuntaisilla (ja puolikävelykaduilla) : autoja tulee vastaan täysillä, jalankulkijat hyppii päätään kääntämättä keskellä ajokaistaa ja bussit huristavat vahvemman ylivoimalla ylinopeutta. Jee.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  08/01/2009 @ 19:04

  Jee, tosiaan. tänään taas yksi meinasi juosta alle… taidan jättää La Rochellen väliin. en sentään niin masokisti.

 • Idhren
  Kommentti Lähettäjä: Idhren
  12/01/2009 @ 13:32

  Luin tän Google Readerista on pitäny monta päivää tulla kommentoimaan, että toi rullaportaiden päähän pysähtyminen on NIIN raivostuttavaa! Vielä kun jos on liikkeellä poikkiksen kanssa ja se menee eeltä, niin SE saattaa tehä nii. Sit ku huomautan ni “kyllä meillä on se sama oikeus olla tässä ku kaikilla muillaki” :D

  Sama raivostus pätee myös ruuhka-aikoina kaupoissa ja marketeissa. Mikä idea on kaikkien kulkea käytävien leveydeltä ja hitaasti - ihmisillä olis muutakin tekemistä kuin hengailla riisihyllylllä puolta päivää.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/01/2009 @ 13:55

  Tosiaan, en avautunutkaan yleisestä oviaukkojen ja käytävien tukkimisesta. Olisi ollut jo liikaa. Ostoskärryt ovat kyllä siinä mielessä helveltillinen keksintö.

 • sugar kane
  Kommentti Lähettäjä: sugar kane
  14/01/2009 @ 03:24

  “Mutta inhoan monia muitakin asioita:
  * Blogeja, joissa kirjoituksten otsikoiksi valitaan jotain kilometrin mittaisia laulunsanapätkiä… tietysti englanniksi. Mielikuvituksen puutteen hupentuma eikä liity mihinkään mitenkään.”

  Tant pis!

  (Mä taidan tällä hetkellä inhota muiden blogeista inisemistä.)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  14/01/2009 @ 22:43

  Muiden blogeista (ja muiden elämästä) iniseminen on tokikin turhaa, mutta aina toisinaan sitä pyörittelee päätään… ja valittaa asiasta omaan hiekkalaatikkoonsa.

  …mutta todettakoon, että pohjimmiltasi olet oikeassa.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!