Blogiäksöniä

Tänään on Blog Action Day, vuorossa ilmastonmuutos. Aihe on jo niin paljon puhuttu ja monelta kannalta käsitelty, että jätin melkein osallistumatta. En tiedä kuinka paljon uutta ja mielenkiintoista voin tuoda aiheeseen sortumatta itsestäänselvyyksien toisteluun. (Noh okei, mun itsestäänselvyydet eivät ole kaikille itsestäänselvyyksiä, mutta kuitenkin.)

En siis aio keksiä pyörää uudestaan, vaan teen linkkikokoelman siihen, mitä aiheesta ja aiheen vierestä olen aiemmin sanonut:

 • Muuntogeeniset tomaatit ja kampelan kylmänsietogeenit aiheuttavat vieläkin puistatuksia. Niille, jotka ovat asiasta kiinnostuneita, suosittelen lämpimästi.. tai siis en suosittele, pakotan lukemaan kuuluisan Monsanto-kirjan, joka ilmestyy tammikuussa englanniksi, ja jota voi jo ennakkovarata Amazonista. Sinne. Heti. NYT.

  Kirja on ihan aikuisten oikeasti hyvin kirjoitettu, ja vielä karmivampi kuin The World According to Monsanto -dokumentti, sillä laajempi. Ja kaikki lähdeviittaukset löytyvät lopusta.

  Antakaa oiva myöhäinen joululahja.

 • The World According to Monsanto

 • Kokosin joskus kokoon koko kokon, eiku. Parissa postauksessa taannoin oli kovasti ainakin yritystä. Vanhan blogin puolelta löytyy siis kokoelma erilaisia labeleita ja muita merkkejä, joita ruoastamme ja tavaroistamme saattaa löytyä.
  Yksi postaus eurooppalaisten luomumerkkien monimuotoisuudesta ja
  toinen kaikennäköisistä laatu- ja ympäristömerkinnöistä. Monen monta tietysti puuttuu joukosta.

 • Ja kun nyt luomuasiaan päästiin, niin lätkitään mukaan yksi varoittava esimerkki siitä, kuinka "luonnollinen" -sanalla ajetaan kuluttajia harhaan. Tässä "bio"-aurinkovoiteessa nimittäin suunnilleen ainoa luonnollinen ainesosa on se aqua.
 • bioetyc

 • Ja loppuun vielä toteamus siitä, kuinka väärin on, että lentomatkailu tulee junia halvemmaksi. Huomasin sen muuten taas tänne etelään muutettuani. Anoppilaan on täältä matkaa noin 800 kilometriä, mikä tarkoittaa suunnilleen 150 euroa meno-paluujunalippuna. Siis ilman nuorisokorttia, johon minä en enää ole oikeutettu. Tai tarjouksia, joita ei varmasti saa jos matkustaa viikonloppuisin tai loma-aikaan, kuten me lienemme pakotettuja tekemään. Sen sijaan, tuosta Nizzan lentokentältä hurauttaa EasyJet Mulhouse-Baselin kentälle ja takaisin, edullisimmillaan kuudellakympillä. Se meno-paluu. Mulhousesta on vielä reilu tunti junassa, mutta silti jäätäisiin reippahasti plussan puolelle. Siinä sitä saa motivoida itseään yöjunaan...

Muita osallistujia tänään muun muassa Green Fashion Freakin Nei ja Nelliina. Käykää lukemassa.

 • Anne
  Kommentti Lähettäjä: Anne
  16/10/2009 @ 14:40

  Niinpä se vaan on, että kun ikää on liikaa nuorisoalennuksiin, niin lentokoneella pääsee halvemmin.

  Monta kertaa olisi ollut aikaa mennä Suomeen junalla, mutta kun se perkules on niin kallsita verrattuna lentämiseen.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!