Etelän hetelmät

Takaisin kylmässä.

Mutta joo, kävimme ihmettelemässä Etelä-Ranskan Bézieria ja muutamia muita kulmakunnan kaupunkeja muutaman päivän ajan. Nautimme siitä, että käsineitä ja pipoa ei tarvinnut koko aikaa, ja minä vietin puolet ajastani naureskellen ihmisille.

Siis, eivät ne ihmiset sen kummempia liene, mutta kun ne puhuvat niin hassusti. Minulla on jo nyt melkoisen paksu aksentti, joten minkähänlaista käsittämätöntä molotusta saisin aikaiseksi jos olisinkin muuttanut etelään?

Palasin kommunikoinnissa takaisn jonnekin kolmen vuoden taakse: kun minulle puhutaan, joudun näyttämään typerältä kahden sekunnin ajan, kunnes aivoni ovat kääntäneet saamansa viestin ymmärrettävään muotoon. Ensikosketuksen asiaan tosin sain jo viimekesäisellä opintomatkalla, kun hotellin vastaanoton tyttö opasti meitä Arles:n keskustaan... ron'poing, mmmikä ron'poing??

Matka alkoi "loistavasti" yöjunassa.
Olisi varmasti alkanut paljon paremmin, jos hyttiimme ei olisi sattunut juuri se vaunun ainoa mahakas, keski-ikäinen moottorisahakuorsaaja. Korvatulpista ei ollut mitään apua, ja joskus aamuviiden aikaan meinasin kuristaa miehen. En oikeasti tiedä miten muut onnistuivat nukkumaan...

Bézieriin päästyämme suuntasimme aamupalan kautta hotellille, joka oli... melekoinen. Noh, yhden tähden hotellilta ei voi odottaa ihmeitä, mutta sentään jotain muuta kuin huonetta jota ei ole rempattu kymmeneen vuoteen. Psykedeeliset repaleiset kukkatapetit (etenkin kylppärissä), likainen kokolattiamatto, ikkunat jotka eivät olleet tiivisteitä nähneetkään... ja pahimpana kaikkialla leijuva eltaantunut tupakan haju. Selvisimme (ihme kyllä) kuitenkin hengissä.

Kiersimme toki Bézieriakin, mutta pienessä kaupungissa ei riitä nähtävää jokaiselle päivälle, ja mertahan me olimme lähteneet katsomaan. Ensimmäinen pala välimerta näyttäytyi varsin tuulisena uuden vuoden aattona. Valras-Plagen rannoilla riittänee enemmän turisteja elokuussa, nyt paikalle oli uskaltautunut vain muutama tuulta uhmaava lapsiperhe.


Samalla reissulla pysähdyimme myös pittoreskissa Sauvianin kylässä.
Etelässä melkein hauskinta ovat palmut. Ei meillä täällä vain semmoisia ole. Palmuja! Ihan kuin jossain Aurinkorannikolla! En tosin ole ihan varma, onko alla oleva palmu vai ananas...

Uuden vuode vaihde olikin sitten perinteiseen nuorisotapaan aivan hurja: joimme kaksi olutta ja kestimme hereillä ainakin puoli yhteen saakka. Ei sillä, että Bézierissa olisi mitään tapahtunut. Etsimme tunnin verran ravintolaa joka olisi auki ja johon pääsisi syömään ilman pöytävarausta, ja myöhemmin löysimme jopa kaksi (2) avoinna olevaa puarhuonetta. Wouhoo. Ekassa oli muuten baarimikkona ilmeitä myöten Kad Meradin kaksoisolento. Tai -veli.

Uudenvuodenpäivänä vuorossa oli ex temporé -pistäytyminen Montpellieriin, ja siten siirtyminen melkein sivistyksen keskelle. Oli niillä ainakin raitiovaunuja (ja yliopisto!). Sekä kukkulla siniseksi valaistu "huvimaja", jonka alkuperäistarkoitus jäi minulta pimeän varjoon.


Asemalle palatessa oli pakko ottaa kuva upeasta seinämaalauksesta. Sypressit ja alareunan heinät ovat aitoja, kaikki muu maalattua. Tämmöisiä graffiteja saisi olla enemmänkin.


Perjantaina siirryimme junalla taasen lähemmäs merta, Sète -nimiseen pikkukaupunkiin, jossa emme enää olleet ainoita turisteja, edes tammikuussa. Söimme lounasta terassilla siitä ilosta että saatoimme syödä terassilla, ihmettelimme kalastusveneitä, ja simpukankuoria... ja Pienet Eläimet pääsivät rannalle loikoilemaan:

Paluumatkalla junan hytissä ei ollut moottorisahakuorsaajaa. Nukuin sujuvasti lähes koko matkan. Tässä päässä vastassa oli kulttuurishokki: kanaalin pinnalla riitettä.

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  04/01/2009 @ 12:25

  Ihania kuvia! Noit tapetit on niin rock. Oisko se ron’poing niinku vaikka rond point? Poing niinku euroviisuissa :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  04/01/2009 @ 20:57

  Vähän niin vissiin oli joo :D noi tapetit vielä ok, mutta harmi että unohin ottaa kuvan karmeasta kylpäristä.

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  12/01/2009 @ 20:18

  Hahah, meikä puhuu just noin! =D ron’poing, paing, putaing etc. Vitsi, pitää oikeesti tulla sinne teille päin joskus, jos siellä on noin erilaista! Ja hih, nuo palmut…=D Itekin olin ihan sekaisin niistä, kun ensimmäista kertaa tänne jouduin…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/01/2009 @ 21:26

  Joo, kyllä sut etelän hetelmäksi tunnistettaisiin aksentista! ja tervetuloa vaan!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!