Fée de logis

Ihminen! Onko sinulla kaasuliesi jossa on irroitettavat ritilät? Miten ihmeessä sinä oikein putsaat ne ritilät ilman useampaa "perkelettä"?

Välillä olisi kyllä mukavaa jos tässä taloudessa kävisi kerran viikossa jonkilainen kodinhengetär. Putsaamassa ne viimeisetkin Paffin kissankarvat, joita löytyy mitä oudoimmista paikoista, nyt juuri yksi hengaili tietokoneen näppäimistöllä.

Pyörittämässä pesukoneen lasillisella viinietikkaa, ettei se haisisi tympeälle.

Tiskaamassa ja pyyhimässä työpöydän, myös leivänpaahtimen alta.

Imuroimassa ja pesemässä lattiat. Varsinkin tuosta keittiönpöydän vierestä.

Silittämässä, oi etenkin tuoden mukanaan kunnollisen silityslaudan. Minä olen kyllästynyt tuohon Ikean miniversioon.

Pesemässä ikkunat ikkunat irti siitepölystä ja putsaamassa kylppärin jokaisen nurkan. Ilman klooria kiitos.

Tai sitten otettaisiin vastaan patentti-idea itsestään putsautuvasta huushollista. Jatkuva siivoaminen ja tiskaaminen ja järjestäminen tympäisee, mutta en halua jäädä kodissani kulkevien pölykoirien uhriksi.

PS: Herätin Tavan keväthorroksestaan.

[Kuva: Cafemama, tällä lisenssillä.]

 • Kommentti Lähettäjä:
  20/04/2009 @ 13:33

  koti-isät ovat aika hyviä taloustöissä,
  kehuu äiti

 • maurelita
  Kommentti Lähettäjä: maurelita
  20/04/2009 @ 16:28

  Hih, tungen kaiken mahdollisen tiskikoneeseen, alkaen noista liesiritilöistä ja jatkuen aina tiskiharjaan asti. Liesituulettimen irrotettavat ritilätkin menee sinne, samoin joskus lasten hammasharjatkin kun näyttävät (alle 2kk vanhoina) epätoivoisilta. Suosittelen !

  Lisäksi meillä on ihana puolalainen siivooja kerran viikossa ; tästä luksuksesta en luovu vaikka lama veisi leivän suusta. Siis melkein ainakin. Työllistän jonkun, saan verohelpotusta ja Chèque Emploi-service tekee palkkakuititkin. Jee. Suosittelen 2.0 !

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  20/04/2009 @ 19:12

  Ehe, tiskikone olisi ihana, mutta eihän meillä semmoista. Ei ole tilaakaan. Keittiössä on liitännät ja tilaa yhdelle laitteelle, joten ei tarvinnut kovin pitkään harkita ostaako pesukone vai tiskikone.

  Puolalainen siivooja kanssa kelpaisi, mutta ehkä olisi vähän epätoivoista tässä 40 neliössä :D

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  20/04/2009 @ 20:30

  Mais voyons, kutsu Danièle ja Beatrice apuun et C’est du propre! Ja kerro sitten minullekin miten ne prkleen ritilät saisi ensin puhtaaksi ja sitten vielä pidettyä puhtaina…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  21/04/2009 @ 17:47

  uh, en sentään Danièlea ja Béatricea tarvitse. Tosin, mulla on täällä yksi kaveri, jonka asuto siihen ohjelmaan melkein kelpaisi. :o

 • maurelita
  Kommentti Lähettäjä: maurelita
  22/04/2009 @ 22:13

  Eiks niitä ole ihan taskumallejakin ? Ja lohdutuksena kerrottakoon että puolatar lintsasi tällä viikolla, viime viikolla ei käynyt kun oltiin lomalla ja villakoirat bilettää hillittömästi…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  22/04/2009 @ 22:30

  On niitä taskumallejakin toki, pitäisi vain saada se muutama ylimääräinen satanen sellaisen hankintaan. Ja sitten tehdä liitännät. Kysehän on ennemminkin hankintalaiskuudesta (ja rahapulasta) kuin oikeasta mahdottomuudesta.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!