Hadopi-farssi

Pitäisi varmaan käyttää hieman energiaansa blogiinkin.
Eipä sillä, ei tuota energiaa ole viime aikoina ollut muille jaettavaksi. Ilmeisesti jatkuva ukkonen imee virtaa minustakin.

Tai sitten virtaa on imenyt Hadopi-farssi. Että tervetuloa sivistysvaltioon vaan. Pohjois-Koreakin lienee sellainen. Tässä jää Lex Nokia kakkoseksi.
Taidan minäkin ottaa saman linjan kuin joku jossain asiaa kommentoinut. En lataa mitään netistä; mutten myöskään osta kirjoja, CD:itä tai DVD:itä. Kulttuurilakko!

Koomillisintahan tilanteessa on tuon "Kansallisen spyware-ohjelman" tarjoaminen. Kuka täysjärkinen ihminen haluaa vapaaehtoisesti asentaa koneelleen ohjelman, jonka avulla jokin kasvoton taho voi valvoa koneella tapahtuvia asioita?

Ainiin. Lukijoistani muutamat kysyvät tässä välissä, miksi minkään nettilatauksen pitäisi edes olla sallittua. Vastaus on yksinkertaisesti se, että nykyinen tekijänoikeussysteemi on vastoin ihmisten yleistä oikeuskäsitystä.
Asiasta on kirjoitettu näpäkästi Heijastuspinnassa jo muutamaan otteeseen. Suosittelen tutustumaan etenkin *tähän* artikkeliin (ja sen kommentteihin), sekä sen päälle myös *tähän*. Tosiasiahan on myös se, että kun tiedotosnsiirto kielletään, kiellosta aiheutuu eniten harmia pienille ja tuntemattomille artisteille, joiden musiikin (/videoiden) pääasiallinen levityskeino on ollut internet. Ne, jotka ovat tähän asti tekijänoikeusmaksuilla rikastuneet, rikastuvat niillä yhä...

Noh, jos se vielä karahtaisi omaan nilkkaan.
France Télécomin Orange Service Business arvioi blogissaan, että Loi Hadopi on vaaraksi etenkin hallitukselle itselleen. Internet on jo täynnä tekniikkaa, joka mahdollistaa tiedostonsiirron nimettömänä ja koodattuna. Jos tiedostonsiirrosta rangaistaan, ihmiset ottavat vähitellen tavakseen koodata kaiken internetliikenteen, eivät pelkästään työpaikoilla vaan myös ykstyiselämässään. Internet muuttuu siis vähitellen nykyisestä hankalasti valvottavasta mahdottomasti valvottavaksi. Jos kaikki on koodattua, on mahdotonta tietää mikä liikenteestä on täysin viatonta ja mikä enemmän tai vähemmän laitonta.

 • pomme
  Kommentti Lähettäjä: pomme
  14/05/2009 @ 15:22

  Toden totta, todellinen farssi! Jälleen yksi askel enemmän kohti täysin kontrolloitua yhteiskuntaa - ja kaikkialla Euroopassa. Kaikki struktuurit ovat paikallaan ja vauhti kiihtyy. Novlangue poliittisissa keskusteluissa, kuva Orwellilaisesta yhteiskunnasta vahvistuu!

 • pomme
  Kommentti Lähettäjä: pomme
  14/05/2009 @ 22:10

  Orange on poistanut osan Hadobia koskevista artikkeleista, ja muuttanut tuon linkin juttua.

  http://www.ecrans.fr/Orange-censure-une-critique-d,7235.html

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  15/05/2009 @ 12:08

  Ja isoveli valvoo…Olo on kuin entisen Neuvostoliiton aikaan.

  Oon toisaalta laitonta lataamista vastaan, mutta kyseinen laki ei ole kuitenkaan vastaus ongelmaan. Itse lataan laittomasti esim. sarjoja, jotka haluan katsoa samantien loppuun eikä miulla ole siitä huono omatunto, KOSKA aion kuitenkin ostaa sarjan loputtua intgral-DVD-boksin eli maksan loppujen lopuksi katsomisesta.

  Musiikkia en lataa luvattomasti ellen sitten hanki myöhemmin kyseistä musiikkia satavarmasti cdnä.

  TV on liian hidas, netti kaikista nopein.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  15/05/2009 @ 13:43

  Pomme,
  joo, luin tuon antamasi linkin, ja höröttelin sille itsekseni. Kaikki joutuu sensuurin käsiin, ja vielä koomisempaa on se, että jos sitä ei olisi sensuroitu, koko juttu olisi unohtunut parissa päivässä. Nyt sai lisää palstatilaa ja lukijoita.

  Pupuce,
  Monilla on tuollaisia “Ostan sit kuitenkin” -suunnitelmia. Itse latasin minkäänlaista huonoa omaatuntoa kokematta U2:n viimeisimmän CD, pistettyäni jo pienen omaisuuden verran rahaa konserttilippuihin… :D

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  17/05/2009 @ 16:04

  ^Joo, siis toisaalta tollaset himorikkaat artistit ja bändit kuin esim. mainitsemasi U2 vois miun mielestä antaa ihan rauhassa ladata musiikkiaan ilmaiseksi. Mutta kyse on tietysti periaatteesta ja esim. käsikirjoittajien lakon aikaan olin täysin käsikirjoittajien puolella!

  Kyllä mullakin on NKOTB:n uusin levy netistä varastettuna, mutta niistä vippilipuista Lontoon keikalle maksoin noin 20 kertaa albumin hinnan…Eli ei omatunto kolkuta mullakaan vaikka ne onkin “miun poikia"…:)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!