Halpa makkara asuntomarkkinoilla

Kertokaapas, milloin teitä on viimeksi katsottu kuin halpaa makkaraa? Tai kapista koiraa? Tai, noh, valitkaa itse sopiva vertauskuva.

Minä olen tässä muutaman päivän tuntenut itseni jokseenkin ihmistä alemmaksi. En vain osannut taaskaan varautua siihen, kuinka masentavaa asunnon etsiminen tässä maassa on. Etenkin kun siirrytään Rivieralle ja Rivieran vuokrahintoihin. Työtön tai opiskelija ei voi kuvitellakaan löytävänsä asuntoa, ja "säännöstellyn vuokran asuntoihin" on pelkästään Antibesin kaupungissa 1700 hakijaa jonossa.

Vuokrahinnat ovat miltei yhtä kovia kuin jossain Helsingissä. Paitsi, että Helsingissä vuokranantajat eivät (ainakaan aina) vaadi, että asunnon etsijä tienaa vähintään kolme kertaa asunnon vuokran kuussa. Käsi ylös kaikki ranskalaiset, jotka tienaatte sen vähintään kakstonnia netto, minkä kaksion saamikseksi tarvitsisi. Helpompaahan tietysti olisi jos Lou olisi töissä, mutta kai sitä nyt on välillä opiskeltavakin. Vaihtoehtonahan olisi tietysti asua jossain yksiössä 15 kilometrin päässä keskustasta. Mut joo. Sori että haluan makuuhuoneen, vaikka pienenkin, ja bussiyhteydet...

Huomenna olisi tapaaminen yhden vuokranantajan kanssa. Tähän mennessä kyseinen madame on jo ehtinyt soittaa edelliselle vuokranantajallemme, takaajallemme (eli L:n äidille), tentannut moneen kertaan minun palkkaani (eihän mulla ole edes vielä työsopparia käsissä!), halunnut varausshekkiä (ja arvatkaa onko shekkivihkoni Nancyssa...) ja ehtinyt epäillä moneen kertaan, että "ettehän te nyt voi millään elää 600 eurolla kuussa vuokran jälkeen". Niin, se halpa makkara.

Minä hengähdän vasta kun kynäni piirtää allekirjoituksen vuokrasopimukseen.

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  17/08/2009 @ 18:45

  Luu kurkkuun madamelle! Mitä se sille kuluu miten teijän rahat riittää :O Ja mä kyllä muistan parikin vuotta, kun se oli alle 500€ kahdelle ja se riitti!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  17/08/2009 @ 18:48

  Mutkun siis “eihän ihminen _voi_ maksaa vuokraansa jos on köyhä.” Joo, yritän parhaani selityksillä. Harvallapa opiskelijalla esim. on 600 euroa kuussa käytössä, ja niin vain monet elävät.

 • Krii
  Kommentti Lähettäjä: Krii
  17/08/2009 @ 21:43

  Tutulta kuulostaa… Onneksi aina löytyy mukavia asunnonvälittäjiä ja vuokranantajia. Tai ainakin me löydettiin kuukauden etsimisen jälkeen.

  Eikös se ole jo hyvä merkki, jos tuo madame on jo tuollaisen vaivan nähnyt?

  nimim. Halpa makkara

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  19/08/2009 @ 18:40

  Hmmm… tai sitten ei oikeastaan ollut. Mutta, jatketaan etsimistä, lulisi tästä kaupungista ainakin yhden fiksun vuokranantajan löytyvän.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!