Kylmänsietoa ja ranskalaista nyrkkeilyä

Ihan alkuun päivän naurahdus:
Melekoisen erikoinen on suihkujärjestely asunnossa. Ei paljoa parane aristella vieraitaan.

---

Tästä olen maininnut muutaman kerran ennenkin, mutta vielä reilun kolmen vuoden jälkeenkään minun tajuntaani ei mahdu ranskalaisten kylmänsietokyky. Tai uhkarohkeus, en tiedä.

Perjantaiaamuna oli Méteo Francen mukaan -11°C.
Miinus yksitoista on jo sellainen keli, että poskia ja korvia nipistelee kummasti. Silti, joka kolmas vastaantulija kulki avopäin ja ilman hansikkaita.

Päivän palkinnon sai kuitenkin se nuori naisihminen joka käveli vastaani aamuruuhkassa. Pienet ballerinat ja vajaamittaiset housut. 15 senttiä paljasta ihoa siinä välissä. Ja sitten ihmetellään miksi on tauteja ja sairauksia...

Noin muuten, minulla on ollut internetlaiskuus. En ole sitten perjantai-iltapäivän koskenutkaan tietokoneeseeni. Sitä ehtii nukkumaan kummasti enemmän, mutta tuntee olevansa jotenkin irtautuneena maailmasta. Hienoa tämä virtuaaliriippuvuus.

Lauantai-iltana harrastimme L:n kanssa kylddyyritapahtumaa. Tai ainakin ruumiinkulttuuria. Vuorossa oli Savaten, eli ranskalaisen nyrkkeilyn Ranskanmestaruussarjan osakilpailu. (Vaikeata suomea tämä.) Skeptinen minä ei ole koskaan tykännyt katsoa kun ihmiset otavat turpiinsa, ja vielä vapaaehtoisesti ja urheilun nimissä.
Mutta ihan kiehtovaa oli se, kumminkin. Kuten urheilu yllättävn usein on paikanpäällä katsottuna.

Olisikohan ollut poliittisesti korrektia huudahtaa jossain vaiheessa: "Verta rinkiin!" (?) Näimme ainoastaan yhden (1) avautuneen silmäkulman.

Niin, en minä itse rinkiin uskaltautuisi, mutta Savate on varsin hupaisaa kuntoilupohjalta harrastettuna. Kokeilkaa ihmeessä, ainakin Helsingissä on seura.

[Kuva: purplemattfish, tällä lisenssillä.]

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  12/01/2009 @ 10:01

  Aika kiva studio oli vuokrattavana, onkohan vastapäisellä seinällä maisemaikkuna.. Voisivat vuokrata sen Big Brotherille.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/01/2009 @ 10:14

  Tosiaan, ei tullut mieleenikää Isoveli.
  Siinä olisikin meilenkiintoinen konsepti: Suljetaan 10 ihmistä yksiöön juopottelemaan ja katsotaan miten käy.

 • astird
  Kommentti Lähettäjä: astird
  12/01/2009 @ 16:03

  Eras V:n sukulainen kertoi kerran miten heidan ekassa kampassaan oli (ainoa) kylpyamme keittiossa. Musta se oli jotenkin romanttinen ratkaisu. Mut tais siina olla vahan enemman muita huoneita (ja toivottavasti erillinen koppero vessalle kuitenkin…)

  Britit on musta muuten viela hullumpia talvipukeutumisen kanssa kuin ranskalaiset. Ja espanjalaisilla taas on kesakuussakin toppatakki.

 • astird
  Kommentti Lähettäjä: astird
  12/01/2009 @ 17:21

  juu :)

  Mietin viela vahan miten paljon haluan kertoa siella mistakin, mutta ainakin tahan asti kirjottaminen on ollut kivaa. Varmaan kohta rohkaistun mainitsemaan tuolla UK:ssakin.

 • Tarja
  Kommentti Lähettäjä: Tarja
  12/01/2009 @ 20:00

  ei oo todellista tuo suihkukoppi :D ei käy mistään ilmi onko tuossa kämpässä vessaa (pönttöä) ollenkaan? :P

  hollantilaiset on myös välillä ihmeellisiä kylmäpukeutujia. eräänä loskaisena sunnuntaina kun kävimme kävelyllä, niin kaikista mestarillisin vastaantulija oli nainen, jolla varpaat pilkistivät korkokengistä ja lahkeet riitti hieman reiluun polveen. mulla kastui normikengätkin siinä loskassa, niin voin vaan kuvitella miten mehevät sen naisen varpaat on ollut siinä säässä.

  myöskin lapset täällä puetaan mun mielestä aivan liian vähiin vaatteisiin. eilen -3c pakkasessa tuli vastaan äiti, joka kantoi parin kuukauden ikäistä lasta rintarepussa ja lapsella korvat ja kaula paljaina. teki pahaa :/ se on täällä siis melko yleistä, että lapsilla on kauheen vähän vaatteita kylmällä säällä ja vanhemmat on pukeutuneina toppatakkeihin.

 • MouMou
  Kommentti Lähettäjä: MouMou
  12/01/2009 @ 20:25

  Blogistani löytyy sinulle aamulla haaste!:)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/01/2009 @ 21:29

  Astird,
  Joo, en tiedä haluanko edes kuvitella miten englantilaiset pukeutuvat :D Ja tervetuloa vaan ihmeelliseen blogimaailmaan. Jäät kohta koukkuun, hähäh.

  Tarja,
  Jos mä oikein käsitin, kyseessä oli omakotitalon alakertaan rempattu yksiö, eli vessa olisi “isäntäväen” tiloissa (?)

  Lasten pukeminen se vasta ihmetyttääkin. Varsinkin se käsineettömyys, silloin kun mullakin paleltaa sormia :/

  Moumou,
  Pitääpäs tutkailla sitten :)

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  13/01/2009 @ 12:26

  Alpeilla laskettelureissulla minuu aina raivostuttaa ilman pipoa laskettelevat ihmiset! Siis eikö ne muka tiedä, että pään kautta haihtuu 90 % (olikohan noin paljon ?) lämmöstä?!? Muuten on kaikki vaatteet vimosen päälle Goretexia ja vaikka mitä, mut sit painetaan pää paljaana kymmenen asteen pakkasessa! Mutta tuossa kai on selitys on moneen epäloogiseen asiaan täällä…Jäätyneet aivosolut jne…*kiäh kiäh*

  Ystäväpariskunnan lapsi puetaan talvella karmeaan Michelin mies -toppatakkiin ja sellaisiin toppakenkiin, joita ees Suomessa ei oo nähty, mut pää ja kädet on paljaina eikä se oo sukkahousuja koskaan nähnykään. Ei hyvää päivää….=D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  13/01/2009 @ 14:15

  Noh, kaikki eivät voi olla loogisia…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!