Jos vaikka laskeutuisi

Olen pyöritellyt tätä eteläistymisasiaa mielessäni jo tovin, ja todennut, että työnhaku tältä etäisyydeltä ei ole ihan itsestäänselvyys. Osa potentiaalisia työnantajia varmaan jo kauhistuu nähdessään sanan "Nancy". "Sehän on jossain pohjoisessa! Nooooord!" (Viimeisin lausutaan semmoisella Ch'tis -elokuvasta tutulla väräjävällä aksentilla.)

Mutjoo, tämän kaiken pyörittelemisen tuloksena siis päätin ottaa tilanteen omien käsieni väliin, ja laskeutua sinne etelään etsimään töitä. Maanantaina. Kyllä siellä turistien kansoittamalla rannikolla on jotain oltava.

Samalla hoituu sitten asunnon etsiminenkin.
Tosin työt ovat tärkeyslistalla ekana, kukaan kun ei tässä maassa vuokraa asuntoa pariskunnalle, josta toinen on opiskelija ja toinen työtön. CDI, toistaiseksi voimassa oleva työsuhde, on salasana vuokra-asunnon avainten saamiseksi. Tai noh, kunhan nyt olisi joku työsuhde.

Minä, joka kovin haluan pitää lankoja omissa käsissäni, joudun nyt siis jättämään kaikki muuttovalmistelut miehekkeen niskoille. Mitähän siitäkin tulee? Sanomista?

Ja kaikken kivointahan tässä tietenkin on vaatimaton 850 kilometrin ajomatka.
Kuka herpele keksi sijoittaa Cannesin toiseen päähän Ranskaa?!?

 • Kommentti Lähettäjä:
  24/07/2009 @ 12:30

  Tsemppiä! Mietinkin juuri, miten ihmeessä ihmiset muuttaa maan sisällä tai saati sitten maasta toiseen. Lentokoneessa on rajana 20kg, postipaketit maksaa liikaa…eli ööh, edessä siis autonosto tai rekan vuokraus? Voin vaan kuvitella, kuinka työnhaku ja asunnon etsiminen on vaikeaa. Varsinkin täällä Sveitsissä asuntoa ei saa jos ei ole työtä, ja työtä ei saa jos ei ole asuntoa. Yritä siinä sitten…

 • Vendaval
  Kommentti Lähettäjä: Vendaval
  24/07/2009 @ 14:39

  Aikamoinen muutos edessä sinulla. Toivottavasti viihdyt Välimerellä :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  24/07/2009 @ 15:05

  Promadina,
  joo, noidankehiä on täälläkin, etenkin tuon työn kanssa… ja muutenkin.

  Vendaval,
  Mäkin toivon :)

 • karkumatka
  Kommentti Lähettäjä: karkumatka
  24/07/2009 @ 15:24

  Joo ulkomaille/lta muutto vasta kivaa onkin! :P

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  24/07/2009 @ 15:35

  Bon courage !!! Ja jos parinsadan kilometrin détour innostaa, niin tiedät, mistä minut löytää…! ;) Ensi viikko on viimeinen 2-päiväinen työviikkoni.

 • Kommentti Lähettäjä:
  24/07/2009 @ 16:48

  Mutta ainakin etelässä on lämmintä :-)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  24/07/2009 @ 20:54

  Ainakin lämmintä on joo. Se tässä oikeastaan motivoikin tällä hetkellä :)

 • Kommentti Lähettäjä:
  25/07/2009 @ 16:25

  Hei löysin nyt tämän blogisi kun olit käynyt mut laittamassa ajantasalle, että aktiivisia ollaan! Et ole suuntaamassa Marseilleen par hasard? olen muuttamassa toiseen kaupunkiin syyskuun lopulla ja mun pian entinen työpaikka haluaisi jonkun toisen suomalaisen mun tilalle, joku tehnyt hyvän vaikutuksen vai..;)!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!