Pariisin matkaraporttia ja olennaisia uutisia

Huh! Onpas mukava olla kotona! Ajaminen ei kuulu ihan mun lempihommiin, mutta varsin ehjinä selvittiin viikonlopusta. Ja viikonlopun loppusaldo oli kaikinpuolin varsin positiivinen. Pitäisi siis kertoa kaikenlaista (kuten Pienet Eläimet taisivat edellisessä postikorttipostauksessaan vihjaistakin). Eli pidemmittä jaaritteluitta asiaan:

U2:n konsertti oli upea. Kaikinpuolin rahan arvoinen. Sain liput aika viime tingassa ja vahingossa, joten paikkamme olivat melkoisen korkealla hattuhyllyllä, mutta se ei paljoa intoa vähentänyt. Stade de France oli täpötäynnä porukkaa, ja konsertti upea sekä musikaalisesti, että shown puolesta. Kannatti lähteä.

Ei harmittanut edes siinä vaiheessa, kun konsertin jälkeen meni 35 minuuttia, että selvittiin ihmismassassa muutaman sadan metrin matka metroasemalle ja sitten matkustettiin sillipurkissa takaisin majapaikkaan.

Muuten Pariisiin kuului satunnaista hortoilua, primitiivikulttuurien museo ja tietenkin jokaisen pariisinreissun pakollinen kohde: Ben & Jerry's:n jäätelöputiikki. Uteliaille kerrottakoon, että se sijaitsee kaupungintalon, Hotel de Ville:n kulmilla, rue de Rivolilla.

Niin, ja koska emme saaneet väentungoksesta ja sillipurkkimetroilusta tarpeeksemme, päätimme mennä eilen, Ranskan kansallispäivänä samaan paikkaan kuin noin 700 000 muuta ihmistä. Luitte oikein, seitsemänsataatuhatta. Eli pällistelemään Eiffel-tornin juurelle kansallispäivän ilotulitusta.

Tällä kertaa ilotulitusshown aiheena oli Rautarouvan 120-vuotissyntymäpäivä. Huimaavan hieno oli sekin: torniin heijastettiin valoshow, joka mm. yhdessä vaiheessa aiheutti optisen harhan kääntyilevästä tornista. Aiheet seurasivat niitä vuosia jotka Eiffel-torni on nähnyt, radioantennien asennuksesta ja sodan paukkeesta hippivuosien psykedeelisiin kukkiin ja vuosituhannenvaihteen kimallukseen.

Noh, ei tietenkään niin täydellistä viikonloppua, etteikö jotain vähän vähemmän kivaakin. Kotimatkalle lähtiessä totesimme, että joku oli bongannut useammaksi päiväksi "hylätyn" Méganen, ja rikkonut takasivuikkunan pienemmän lasin. Olivat jopa päässeet sisään autoon ja penkoneet hansikaslokeron. Löysivät auton ohjekirjan, roskapussin, kynän ja cd-levyn. Edes viimeistä ei varastettu, joten melkoisen vähällä päästiin. Pitää nyt soittaa aamusella vakuutusyhtiöön ja laitattaa pahvin tilalle ihan oikeaa lasia. Oikeasti, kuvittelivatko ne, että joku olisi niin idiootti, että parkkeeraisi auton moneksi päiväksi Pariisin esikaupunkiin ja jättäisi jonkin navigaattorin hansikaslokeroon?

*Hengähdys kaiken selostamisen keskellä*

Sitten se viikonlopun olennaisin uutinen: Tämä pariskunta pakkaa syksyllä kolme pientä eläintä, sängyn, kirjahyllyn ja muun omaisuutensa pakettiautoon, ja muuttaa etelään. Suuntana Cannes. Välimeri, outo aksentti, aurinkoa ja kalliit vuokrat. Voitte siis olettaa, että Lou onnistui kelvollisesti taannoisessa haastattelussaan, ja haluttu opiskelupaikka irtosi. Minä kilttinä vaimokkeena lähden toki mukaan. Vaikka mikäpä työtöntä pohjoisen sateissa pitäisi?

Alors, soleil c'est pour qui? C'est pour Bibi!

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  16/07/2009 @ 08:41

  Jou, mahtavaa! A bientôt à Aix, alors…?!

 • Mikri
  Kommentti Lähettäjä: Mikri
  16/07/2009 @ 09:21

  Aika elämysrikas käynti teillä Pariisissa, mutta niin taisi olla suunniteltukin. Onnittelut opiskelupaikasta. Odotan jo innolla, että pääset kertomaan etelässä ja pohjoisessa asumisen eroista.

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  16/07/2009 @ 11:24

  Onpas ollu kiva reissu, voi auto parkaa vaan :D Siis mitä mitä häh?? Mä oon vissiin taas ollu ihan pää puskassa, kun en ees tienny mistään haastattelusta… Saatpahan sitten kertoa viikonloppuna oikein alusta alkaen!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  16/07/2009 @ 12:24

  Fifi,
  Olen vakaasti päättänyt pakottaa sut kahvittelemaan, ainakin siinä vaiheessa kun laskeudun sinne suuntaan… Moottoritiehän menee ihan Aixin nurkilta :)

  Mikri,
  Ihan kaikkia elämykisä ei oltu suunniteltu, rikottu lasi olis voinu jäädä väliin. Ja ihan varmasti tulee ihmettelyjä, vähintään oudosta aksentista…

  Sanna,
  Haastattelusta:
  http://stazzy.net/index.php/2009/salainen-blogipaketti
  Mut joo, kerron kaiken… ja tullaan iltamasta, ekaks vaan korjauttamaan toi ikkuna.

 • Ansku
  Kommentti Lähettäjä: Ansku
  16/07/2009 @ 13:14

  Tervetuloa Välimeren rannalle!

 • Heidi
  Kommentti Lähettäjä: Heidi
  16/07/2009 @ 23:49

  Onnea muuttoon ja uusiin piireihin, toivottavasti etelässä työpaikka löytyy helpommin! Kiva lukea Etelä-Ranskan tarinoita vuoden verran, ennen kuin sinne itse pääsen.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  17/07/2009 @ 02:16

  Ansku,
  Kiitokset! Luulen vahvasti, että Barcelonakin pitää käydä katsomassa, sen verran moni on suositellut.

  Heidi,
  Toivottavasti sullakin on sitten vuoden päästä blogi, josta saadaan ihmetellä yhden ulkosuomalaisen seikkailuja….

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  18/07/2009 @ 09:26

  Tervetuloa iloiseen Etelään! :) Meitä on täällä jo niin monta ja aksenttejakin niin monenlaisia! Tervetuloa kylään!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  18/07/2009 @ 23:48

  Mun aksenttia sit vielä vähän lisää siihen soppaan.

  Mutjoo, uhkaan tulla käymään, kunhan nyt ensin sinne saakka pääsen.

 • zsuzsi
  Kommentti Lähettäjä: zsuzsi
  27/07/2009 @ 17:11

  Ai säkin kävit U2:n konsertissa? Me käytiin Barcelonassa katsomassa kyseistä bändiä, ja oli aivan mahtavaa ;)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!