Metsää, lampaita ja työnhakua

Kymppivuotiaiden kuljettaminen metsässä vie mehut, ei tule edes kirjoitettua blogia. Yllättävänkin tehokkaasti etenkin silloin, kun päivä on kuten eilinen:

Aloitimme aamupäivällä niiden lasten/nuorten kanssa joita olemme seuranneet (tahi johdattaneet) koko viikon. Taivas oli harmaa, ja tasaisten kaatosadekuurojen jäljiltä olimme puolelta päivin märkiä luita ja ytimiä myöten, kaikki. Lounastauolla söin melkein-grillauksia ja join lasillisen rosé-viiniä vuodelta 1998. Sain kuivattua itseni melkein.

Iltapäivällä luvassa oli samaa, mutta kaupungin toisella puolen, ja yhdellä kesäleirillä oleville lapsille. Olivat muuten niin energisiä, että ilman mukana olevia ryhmän ohjaajia olisin ollut täysin hengästynyt... ja niin varmaan muutkin. Metsäpolulle lähtiessämme aurinko paistoi, vaan puolta tuntia myöhemmin kaatosatoi taas. Ja olimme uudestaan märkiä niitä samoja luita ja ytimiä myöten.

Mutta näin lampaita! Iltapäivän suunnistuspaikalla oli iso lammaslauma, ihan oikea paimen ja kaksi paimenkoiraa, jotka näimme itse toiminnassa kun pellonreunalla hortoileva lapsilauma (Mistähän semmoinenkin sinne päätyi..?!?) säikäytti lammaslauman. Melkein harmitti etten ottanut kameraa mukaan: "Odottakaas hetki lapsukaiset, ohjaajanne keskittyy kymmeneksi minuutiksi lampaiden kuvaamiseen."

[Kuva: Fabienne D., tällä lisenssillä.]

Mitäs muuta..?
Ainiin, sain tässä eräänä päivänä varsin hupaisan kirjeen. Sisältö, eräältä rekrytoivalta yritykseltä tullut "kiitos, mutta ei kiitos" ei sinänsä ollut koomillinen, mutta osasin toki jo odottaa moista. Kirje itse hymyilytti pariinkin otteeseen:

Mademoiselle,
Vous avez bien voulu être candidat(e) à l'emploi de chargé(e) d'études organisation et méthodes, en contrat de durée déterminée, au sein de la Direction générale des affaires administratives et financières."

Eli, olette halunnut olla ehdokkaana siihen ja siihen työhön siellä ja siellä. Jjjännittävä muotoilu "olette halunnut olla". Lisäksi, huomaatteko nuo suluissa olevat (e):t tuolla? Ranskan kielessä tekijäsanojen sukupuoli merkitään usein loppu-e:llä. Esim. kandidaatti on siis candidat (mies) tai candidate (nainen). Työnhakuilmoituksissa siis on usein tuommoisia suluissa olevia kirjaimia, joiden avulla annetaan ymmärtää että hommaan kelpaa niin mies kuin nainenkin. Mutta että kirjeessä? Olisitte nyt viitsineet yksilöidä kirjettä sen verran, että olisitte laittaneet ee:t ihan ilman sulkuja.

Mutta etenkin hymyilin tälle seuraavalle:
"Suite à votre entretien du 30 juin 2009, j'ai le regret de vous informer que votre candidature n'a pas été retenue. Vous êtes cependant classé(e) sur une liste d'attente en cas de désistement du candidat retenu."

Eli: "30. kesäkuuta 2009 pidetyn haastattelunne myötä minun pitää ikäväkseni ilmoittaa, että ette ole saanut työpaikkaa. Nimenne on kuitenkin jonotuslistalla, mikäli valittu hakija ei pääsekään aloittamaan."
Mjooh, mikäs siinä. Paitsi, että minä en ole käynyt yhdessäkään haastattelussa kyseissä puljussa. Tai sitten olen, ja kärsin todella pahoista muistiongelmista. Tämän perusteella voimmekin olettaa, että olen todella korkealla jonotuslistalla... Henkilöstöhomma toimii!

Tänään sen sijaan kävin haastattelussa. Arvottuani ensin yhden lauseen määrittelyn perusteella työnkuvaa ja sitä myöten sopivaa haastattelupukeutumista. En loppujen lopuksi ollut edes ylipukeutunut hameessa ja pikeepaidassa. Haastattelu oli melkein pelottava. Ei itse haastattelija, kuitenkaan, vaan se, että otetaan paikalle neljä hakijaa yhtä aikaa homman ja yrityksen esittelyä varten. Emmää halua nähdä miltä ne muut näyttää tai tietää mitä ne on uransa aikana tehneet! Haluan säilyttää illuusion siitä että olen vaan paras!

Noh, katsellaan nyt. Joissakin asioissa on vain parempi asennoitua suoraan vähän negatiivisesti...

 • juanita
  Kommentti Lähettäjä: juanita
  09/07/2009 @ 18:06

  olen myös kerran ollut haastattelussa, jossa oli samaan aikaan muistaakseni seitsemän (!!) muuta hakijaa ja voin vaan sanoa, että se oli.. hmmmm… mielenkiintoinen kokemus ;) haastattelutilanteet ei yleensäkään oo mitään suurta herkkua (ainakaan omasta mielestä), niin vielä vähemmän silloin, kun omaa piinaa ovat todistamassa kanssahakijat. tosin täytyy myöntää, että oli se ihan opettavaistakin nähdä, kuinka muut hallitsevat tuollaiset tilanteet.

  tsemppiä työnhakuun!! :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/07/2009 @ 19:49

  Joo siis, varsinainen haastattelu on kyllä ihan yksityinen, onneksi!
  Mutta sitä ennen oli semmoinen “esittelypätkä", jota kuunneltiin hyvä tovi. Siinä kyllä ehti katsella ja arvioida. Kiitos tsemppauksesta :)

 • Jaana Merimies
  Kommentti Lähettäjä: Jaana Merimies
  09/07/2009 @ 19:59

  Hahhaa, huomasin muuten tuosta kirjeestä, että oli hieman yksilöintiäkin harrastettu. “Candidat retenu” vaikuttaa kovin maskuliiniselta, ovat siis palkanneet jonkun äijän sinne, vaikka pitäisi naistenkin kelvata ;)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/07/2009 @ 20:37

  Joo, mä tein kanssa saman huomion, vaikken jaksanukaan sitä erikseen alkaa selittelemään :D

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!