Mistraali ja olematon unirytmi

Ella Bella ja Krii kirjoittivat jo mistraalista, mutta jos sitten minäkin.

Tänne on tulossa syksyn henki.

Päivälämpötila lähentelee vieläkin kolmeakymmentä, mutta mistraalin tuulet kertovat, että syyskuussa ollaan. Kunnon myräkkää ei tosin ole ollut kuin kertaalleen, perjantainakohan se oli. Ulkosavolaisen bloggarin piti pitää vasemmalla kädellä kiinni lyhtypylväästä ja oikealla käsilaukusta, jottei olisi lähtenyt lentoon. Aurinkovarjon kanssa tulos olisi ollut takuuvarma maijapoppanen.

Rannalla voi päiväsaikaan oikoa ruskettuneita jäseniään, mutta tuulenvire pitää pahimman kuumuuden poissa ja merivesi on viileämpää kuin viime viikolla. Nyt siellä siis on oikeasti mukavaa: elokuu vei mennessään myös ison osan turisteista, paikasta auringossa ei enää tarvitse tapella. Tänään ihan aikuisten oikeasti nukuin aurinkovarjon alla, kämpässä nimittäin on meteliä vielä enemmän kuin rannalla. Pahimpana matala taustahurina, joka tulee ilmeisesti lattiamme alla olevasta hedelmävarastosta, mikä lie kylmiö tai ilmastointi. Mrrrrrrh.

Voi olla tosi freesi ulkosavolainen tänä yönä töissä. Onneksi luontaisetuihin kuuluu ravintolan jääkaapin lisäksi se mystillinen kahvikone, jota olen viimeinkin oppinut käyttämään.

Olin tuon hotellipaikan vastaanottaessani huolissani siitä, kuinka säilyn hengissä osa-aikapalkalla. Alkuperäisessä työsopparissanihan lukee "16 tuntia viikossa". Hotelli- ja ravintola-alan minimipalkalla sillä ei suorastaan tienata. Huoli oli turha. Olen tehnyt keskimäärin 40 tuntia viikossa. Taidan olla puljun ainoa työntekijä, joka tekee kolmea vuoroa. Ja kun kolmivuorotyön yhdistää hurinasta johtuviin satunnaisiin univaikeuksiin, olen välillä melkoisen sekaisin. Noh, enää kolme viikkoa, niin yövalvominen, lattioiden peseminen ja viinin kaataminen vaihtuvat siistiin sisätyöhön, johon pitää orjallisesti herätä aamulla. Oli muuten ensimmäistä kertaa elämässäni se tilanne, että jouduin neuvottelemaan yhden työpaikan kanssa, jotta pystyn aloittamaan toisessa.

Liikaa on joskus tarpeeksi.

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!