Olohuone

Asun Nancyssa jo toiseen otteeseen. Kokoon tuleen pian kaksi vuotta, kaikkiaan kolmesta ja puolesta Ranskassa viettämästäni. En ole oikein ikinä kotiutunut tähän kaupunkiin. Syitä lienee monia, mutta yksi niistä on ehdottomasti ollut Olohuoneen puute.

Olohuone on tokikin se baari jossa olet kuin kotonasi. Jossa tunnet olut- ja mahdollisen ruokalistan ulkoa, johon tulee eksyttyä vähintään kerran viikossa, jonka tarjoilijat tunnet nimeltä... ja parhaimmassa tapauksessa uskaltaudut vielä sinuttelemaan omistajaa.

Jyväskylässä oli Sohwi. Toisinaan jopa Sohwin kabinetti. Happy hour ja kahden euron kaljaa. Strasbourgista löytyi pian 3B. Au Brasseur, jota kaikki vieläkin kutsuvat vanhalla Aux 3 brasseurs -nimellä. Omaa hyvää olutta ja halpoja rasvaisia lättypitsoja.

Nancyssa jouduin kitumaan kaksi vuotta, kunnes tie vei armeliaan kaverin asunnon nurkalla olevaan kantapaikkaan, joka avasi ovensa uusiksi useamman kuukauden remontin jälkeen. Aww. Voiko ihminen oikesti vastustaa irlantilaishenkistä kapakkaa, josta saa, paitsi parhaita irlantilaisia, myös kohtuuhintaista paikallista olutta? Jossa omistaja on pitkätukkainen eikä pistä pahakseen sinuttelumuotoa. Jossa kuulee paitsi omansa, myös keskustelutoverin äänen musiikin yli. Ruokaa siellä ei ole, mutta Vanhan Kaupungin sandwicheriet sijaitsevat ihan kulman takana.

Missähän kuopassa minä olen elänyt eilisiltaan saakka?

 • emmi2410
  Kommentti Lähettäjä: emmi2410
  08/03/2009 @ 13:29

  onnittelut lienevät paikallaan tällaisessakin tilanteessa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  08/03/2009 @ 14:04

  Niin ovat, tokikin :D Kiitos.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!