Perusnegatiivista perusnegatiivisuutta

Öh.

Nyt minä olen ihan varma siitä, että suomalaiset bloggarit ovat perusnegatiivista kansaa. Ainakin kolmessa lukemassani blogissa on viime aikoina alleviivattu sitä, kuinka kauhean perusnegatiivisia ja kateellisia ja synkkiä suomalaiset ovat. Eivät osaa kuin arvostella muita blogien kommenttibokseissa, juoda viinaa ja masentua.

Mutta enhän minä ole semmoinen, vain ne muut suomalaiset, kauhean kateellisia siitä mitä minulla on. Ja jotta ihan varmasti kaikki ympärilläni olevat ymmärtäisivät, miten perusnegatiivisia suomalaiset ovat, sitä kannattaa vielä hieman korostaa. Unohtamatta sitä, että minä teen asian paremmin kuin muut.

Noh voi herranjesta.
Jokaisessa maassa on vikansa, samoin jokaisessa kansanluonteessa. Suomessa masennusluvut lienevät suuremmat kuin monissa muissa maissa... ehkä siksi, että asiasta kootaan tilastoja. Pitkällä pimeällä on myös oma osuutensa.

Suomessa on ihan varmasti turhaa väkivaltaa ja ahdistuneisuutta, mutta ainakin siitä puhutaan. Tervemenoa katsomaan meininkiä suurkaupunkien slummeihin. Ei Suomi ole maailman ainoa maa, jossa on koulusurmia. Ihminen nyt on ihmiselle susi kansallisuudesta riippumatta.

Ketä se oikein auttaa, että "paskotaan omalle tontille" ja ihmetellään suureen ääneen kuinka kauhean perusnegatiivisia ne suomalaiset oikein ovat? Antaisitteko te jonkun satunnaisen ulkomaalaisen haukkua suomalaisia synkiksi ja masentuneiksi? Sehän se vasta on perusnegatiivisuutta kun ei kyetä näkemään yksilöä puilta, ja lykätään kaikki suomalaiset samaan harmaaseen, masentuneeseen ja kateelliseen massaan.

[Kuva: Shammael, tällä lisenssillä.]

 • juanita
  Kommentti Lähettäjä: juanita
  14/05/2009 @ 21:11

  osuit kyllä naulan kantaan, jälleen kerran :)

 • Anne Helvetiasta
  Kommentti Lähettäjä: Anne Helvetiasta
  15/05/2009 @ 08:26

  Juu, nimenomaan, eri maissa on eri vikoja ja eri kansoissa eri piirteitä.

 • Kommentti Lähettäjä:
  15/05/2009 @ 08:28

  Täyttä asiaa! Varsinkin näin Suomen rajojen ulkopuolelta asian näkee vielä selvemmin. Viinaa ja masennusta! Ulkomaalaiset jotka on opiskellu suomenkieltä ovat mm. ensimmäisenä oppineet juuri nämä sanat. Nice…

  Kiitti vielä hyvästä blogista! :)

 • Simpukka
  Kommentti Lähettäjä: Simpukka
  15/05/2009 @ 10:17

  Tiällä yks toene Ranskanmuan ulukosavolaene. Vanha hyvä fraasi: Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Parhaat ystäväni ja kaverini ovat suomalaisia. Jorma Etton sanoin: ” Eikä suomalaista erota suomalaisesta mikään, ei mikään paitsi kuolema ja poliisi”.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  15/05/2009 @ 13:35

  Ha, kiva että joku vielä luottaa ei-masentuneeseen suomalaisuuteen. Osaavat tuota ranskalaiset valittaa jos valitettavaa on.

  Ja minäkin kitisen milloin mistäkin, mutta en pistä sitä suomalaisuuden, vaan ihan oman luonteeni piikkin :D

 • sugar kane
  Kommentti Lähettäjä: sugar kane
  24/05/2009 @ 14:51

  Mulle noi “suomalaiset sitä ja tätä, mut MÄÄ oon tosi erilainen plus kosmopoliitti” -jutut on aina tosi vieraanoloisia. Mä en ymmärrä, mitä tollasten kliseiden toistelusta saa omaan elämäänsä, enkä edes, missä suomessa jengi oikein asuu: Veikkaan, että joka maassa voi nähdä just noi kansalliset surkeat puolet (ja korostaa omaa erinomaisuuttaan tuijottamalla niitä ja sanoutumalla niistä säännöllisin väliajoin kovaäänisesti irti), tai sit voi elää sellaisten ihmisten kanssa, joita ei vois vähempää kiinnostaa, “millaisia me olemme". “KAnsalliset ominaispiirteet” on vähän sama kuin “sukupuolten ominaisuudet", erot on mun kokemuksen mukaan yksilöiden, ei ryhmien välisiä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  24/05/2009 @ 20:05

  Sehän siinä onkin. Mua vähän harmittaa, että yhden (tai kahden tai kolmen tai neljänkään) anonyymin nillitys kommenttiboksissa tulkitaan heti jotenkin tosi suomalaiseksi piirteeksi.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!