Room.. eiku ranskalaisia numeroita

Asiablogi ei ole vakavasti otettava ilman tieteellisiä lehtileikeviittauksia ja suurta määrää numerollista tietoa. Elle a 2 passions on kaikinpuolin asiablogi, mutta tajusin vasta tänään, että täällä ei juurkiaan ole numeroita tai vakavasti otettavia tilastoja. Paitsi muutama päivä sitten itsemurhakirjoituksessa, mutta se olikin liian vakavasti otettava.

Asian laitaan on ehdottomasti saatava korjaus. Punaista lankaa sen sijaan ei varastossa ole vieläkään, joten esittelen sekalaisia numeroita Ranskasta ja ranskalaista. Joku voisi kutsua knoppitiedoksikin, mutta emmehän me ole koskaan Jokua kuunnelleet.

 • Ranska on maailman kolmanneksi suurin torjunta-aineiden käyttäjä. USA:n ja en-muista-minkä jälkeen. Tiettyjen jokien kaloihin ei siis kannata koskea pitkällä tikullakaan.
 • Ranskalaiset tykkäävät kemikaaleista muutenkin: patonginpurijat kuluttavat lääkkeitä neljänneksi eniten maailmassa. Tämä varmaan selittääkin sen, miksi apteekkeja on joka nurkalla.
 • Ranskassa on viime vuosina kuollut noin 4500 henkeä per vuosi liikenteessä. Se tekee reilut 12 kuollutta päivässä. Suomessa vastaava luku taitaa olla noin yksi kuolema päivässä. Jopa asukasmäärään ja tieliikennekilometreihin suhtautettuna täällä taitaa olla liikkuminen vaarallisempaa.
 • Tämän vuoden alussa Ranskassa oli 36 686 kuntaa. Kol-me-kym-men-tä-kuu-si-tu-hat-ta. Kyllä. Niistä reilut kaksisataa merentakaisilla alueilla. Asukasluvun mediaani, eli yleisin asukasmäärä on 380 asukasta. Kuudessa kunnassa ei ole yhtään asukasta, yhden, kahden, kolmen ja seitsemän asukkaan kuntia on kuitakin yksi. Pisin kunnannimi taas on Saint-Remy-en-Bouzemont-Saint-Genest-et-Isson.

 • Ranskassa on noin 9,1 miljoonaa lammasta. (Tämä on oleellinen tieto.) Lammasmaisia ihmisiä, eli niitä joiden sukunimi on Mouton, on noin 13 100.
 • Ulkomaalaiset turistit toivat Ranskaan vuonna 2008 noin 55 595 miljoonaa dollaria. Sillä jo joku elää.
 • Turistien dollareilla maksetaan myös paikallista minimipalkkaa, joka on viime kesästä lähtien ollut 8,82 euroa tunnilta bruttona. Muutamilla aloilla taitaa olla korkeampi, mutta käytännössä minimipalkalla kokopäivätyötä tekevälle maksetaan nettona noin 1000 euroa kuussa.

En aio olla kiltti ihminen saati vakavasti otettava, enkä siis linkitä lähteitäni. Jos jotakuta kiinnostaa niin googlettaa. Kuva, kuten kaikki tietävät, on kuitenkin Hesarin sivuilta.

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  25/11/2009 @ 22:25

  Yllättäen kahden asukkaan kunta löytyy Alpes-de-Haute-Provencesta! (Kyllä, noudatin neuvoa ja googletin. :D) 04 on muutenkin tyhjää täynnä, tienvarsiopasteita ei ole juuri missään ja metsätietä voi ajaa 25 km näkemättä ainuttakaan kylää. Kuin Suomessa ikään. Meidän alppilomakylässämme 05:n puolella on sentään 9 vakituista asukasta!

  Minimipalkkaa ei sen sijaan ikävä kyllä tarvinnut googlettaa. Oikeasti ihmettelen, miten sillä tulee esim. Aixissa toimeen. Minulla on suunnaton onni ja etuoikeus saada asua ilmaiseksi, mutta eräänkin kollegani vuokra on 700 euroa ja hän on vielä 11-vuotiaan pojan yksinhuoltaja. Tonnilla kuussa ei suunnattomasti juhlita sinkkunakaan.

 • Salla
  Kommentti Lähettäjä: Salla
  25/11/2009 @ 23:24

  Tristan osti työkaverinsa isältä puolikkaan lampaan. Kysyin, tuleeko siinä villat mukana.
  Ei tullut. :/

 • Maria
  Kommentti Lähettäjä: Maria
  25/11/2009 @ 23:39

  Aika jänniä juttuja!

  Lammassstrippi on hurjan hieno, kikatettiin täällä yhteistuumissa sille hyvä tovi :D

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  26/11/2009 @ 09:17

  Kuntaliittymät ei taida olla muotia siellä. Googletus on niin hidasta toimintaa täällä etten jaksa.. Mutta jos vinkkaat mikä on se 0 asukkaan kunta, voisin muutta sinne ja olla ainoa kuntalainen.
  Kun kerran olet tilastoinnostunut niin oletko jo blogissasi kertonut mitä pakolaiset siellä ‘ansaitsevat’, vertailun vuoksi olisi kiva tietää kun Suomessa saavat kuulemma EU:n parhaimmat edut, niin hyvät että pitää jo ruveta karsimaan.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/11/2009 @ 13:36

  Fifi,
  Täälläkään ei juuri smicilla elä, ei ainakaan leveästi. Ja sitten ihmetellään miksi on kurjuuttaja asunnottomuutta.

  Salla,
  Sun olisi pitänyt vaatia, olisit päâssy kehräämään.

  Maria,
  ainakin istuu teemaan.

  Sirokko,
  Ne 0 asukkaan kunnat ovat Alsace-Mosellen alueella, toisen maailmansodan aikaan kokonaan tuhottuja, joihin ei ole uusia asukkaita otettu. noista pakolaisita en tältä istumalta tiedä, ehkä voisi ottaa selvää ja vaikka kirjoittaa siitä joku päivä.

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  14/07/2010 @ 16:54

  Siis ranskalaiset ovat varmasti maailman huonoiten ajava kansa, joten en yhtään ihmettele kuolonuhrien määrää.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  15/07/2010 @ 21:21

  …vielä kun ajaisivat vasemmalla ;)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!