Ranskan kummallisuuksia, osa 1: Vihreät Vilkkuvat Ristit

Jos tämän maan kaupunkikuvasta haluaa löytää jotain tyypillistäkin tyypillisempää, niin listaan voi lisätä esimerkiksi vihreät vilkkuvat ristit. Niiden avulla suunnistetaan farmaseutin pakeille, eli apoteekkiin. Ja sissus että ranskalaiset sitten vissiin sairastavatkin, sillä apoteekkeja tuntuu olevan ihan jokaisessa kadunkulmassa. Meidän pikkukaupunkimme keskustassa on kolme, kaikki samassa korttelissa.

Apteekkia ei siis ole vaikea löytää, ja ristin perusteella tietää myös onko se auki: valoja ei nimittäin vilkutella, jos ovet ovat lukossa. Sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä kaupunkikuva on siis paljon rauhaisampi.

Mutta kaikenlaista ne vilkuttelevatkin. Nykymallisiin risteihin on kehitelty ties mitä kuvioita, tekstejä ja kellonaikoja, eikä yksikään kyltti tunnu olevan ihan toisen kaltainen. Satunnaisen havainnoitsijan mielessä onkin siis jo pitkän aikaa pyörinyt yksi olennainen kysymys: "Onko jossakin päin Ranskaa joku, joka saa palkkansa siitä, että suunnittelee ja ohjelmoi kuvioita apteekkien risteihin?"

Taustalla on selkeästi julma salajuoni: Näin syvällisen kysymyksen pohtiminen voi johtaa unettomuuteen, ja siten taas yksi korttelin kolmesta apteekista saa uuden nukahtamislääkeasiakkaan.

PS: Aiheeseen mitenkään liittymättä.
Sitä aina sanotaan, että kaikenlaiset homeitiöt voivat olla hengenvaarallisia kotona ja etenkin sängyssä. Onko Luhta Home Makuuhuone joku ihan uusi itiökanta?

 • Maalaismummu
  Kommentti Lähettäjä: Maalaismummu
  16/11/2009 @ 20:57

  Nissassa kulkiessani ajatttelin ottaa vihreän välkkyvän ristin hyväksi maamerkiksi, kunnes tajusin, että niitä on niin monessa kadunkulmassa, ettei niiden mukaan voi suunnistaa.

 • juanita
  Kommentti Lähettäjä: juanita
  16/11/2009 @ 22:40

  hei, vilkkuvia vihreitä ristejä löytyy meiltäkin joka kulmasta.. ja ne ovat myös ihan suosikkidetaljiani täällä meidän nurkilla :)

 • Kommentti Lähettäjä:
  16/11/2009 @ 23:12

  Meijän kylän apteekkari on joko eellä aikaansa, tai sitten jälessä. Ei vilku täällä vihreät valot, naapurikylässä apteekin valot kyllä väpättää. Kävin Luhtaa katsomassa ja pitihän se arvata, että Big Brother-talosta ne homelakanat löytyvät.

 • Jaana
  Kommentti Lähettäjä: Jaana
  17/11/2009 @ 08:00

  Vilkkuvia risteja loytyy taaltakin! Ja niita apoteekkeja myos.. Laskin myos tuossa yksi paiva, etta yhdessa suurehkossa risteyksessa selvasti keskustan ulkopulella niita oli ainakin 3 ja seuraavien 200 m sateella viela muutama lisaa. Keskustassa en ole edes viitsinyt laskea..

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  17/11/2009 @ 13:18

  Apteekkarin ammatti on siis selkeästi kannattava monessakin maassa ja monella kulmalla.

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  19/11/2009 @ 16:47

  Quoi? Nyt pyyhki yli blondin hilseen tuo Luhta-juttu…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  19/11/2009 @ 21:31

  :D
  Että hometta teilläkin?

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!