Näytä mulle missä sullon rusketusraidat...

...tai sitten en. Mutta pitkästä aikaa mulla on moisia. En ole vuosiin viettänyt näin pitkiä aikoja auringossa, joten en edes oikein muistanut minkä värinen olen ruskettuneena. En (valitettavasti?) kuulu niihin ihmisiin jotka paahtuvat kahdessa päivässä pavunruskeiksi. Minuun tulee ensin pienen pieniä pisamia, ja sitten, kovin hidas ja vaalea rusketus. Miltei kullanvärinen. Niin, että ihmiset ihmettelevät, että "etkö sinä rusketu ollenkaan?". Ihmettelisin itsekin, jossen suihkussa huomaisi, että normaali-iho on vielä vaaleampi...

Sain tänään viimeinkin toteutettua kaksi viikkoa suunnitelmissa olleen projektin nimeltä "pitäisi varmaan ladata kameran akut". Saatte siis kärsiä muutamasta tämänpäiväisestä turistiräpsayksestä.

Tai, itseasiassa ensin lämpötilaan. Täällä on nyt kaksi päivää vietetty Météo Francen mukaan vuoden kuumimpia päiviä. Merituuli toki hieman helpottaa, mutta silti viisaat istuvat varjossa. Ja uhkarohkeat makaavat auringossa. Kerroin muutama päivä sitten, kuinka pieni musta kissa valitsi uudeksi asuinpaikakseen leirintäalueen. Tänään Kung-Fu (joo, älkää kysykö mistä nimi tulee) demonstroi, mikä on paras tapa viettää hellepäivää: Maata kaakeleilla tuulettimen alla.

...paitsi, että kun tovia myöhemmin menin teltalleni, löysin sieltä erittäin unisen ja suloisen kutsumattoman vieraan. Tuo mikään villikissa ole, pieni ja hylätty vain.

Helle täyttää rannat, jopa tämän kivisen tapauksen. Täällä, leirintäalueen vierellä on vielä tilaa, parin kilometrin päästä alkavat hiekkaisat rannat lienevät paljon tukkoisempia. Meri viilentää, kunhan katsoo ettei rantavedessä kellu meduusoja. Tunnistaisinkohan minä meduusaa jos näkisin?

Uimapatja ja aurinkovarjo. Molemmat äärimmäisen tarpeellisia. Ensimmäinen saksalaisten minulle jättämä. Patja taas on niinsanotusti "kiertänyt Etelä-Afrikan ja Unkarin kautta". Olen muuten oppinut arvostamaan tässä parin viikon aikana outoja asioita. Kuten uimapatjaa jonka päällä voi kellua aallokossa meren tasoittaessa auringon kuumuutta (kyllä äiti, rasvassa lukee suojakertoimena 30). Tai sähköisiä auton ikkunoita, jolloin pelkääjän puolenkin ruudun saa auki napin painalluksella.

Antibes tarjoaa palmunlehvillä reunustettuja teitä, vähän kuin olisi siinä yhdessä maailman kuuluisimmassa kirjassa. Paitsi, että tänään en nähnyt yhtään parrakasta miestä aasin selässä. Yhden punaisen Ferrarin näin, sekin Sveitsin kilvissä. Satamasta käsin näkyy pienten huvipursien nokkien takaa Fort Carré. Tai öö... mikäköhän tuon linnoituksen nimi taas on? Ulkosavolainen voisi päivittää turismitietojaan.

Vanha kaupunki on ihastuttava, kuten aiemmin kerroin. Turistiräpsäykset vähän oudon värisiä tai ylivalottuneita, mutta kun pinkki madame nyt vain niin hyvin sopi yhteen pinkkien kukkien kanssa.

Täällä on muuten jännästi erilainen henki kuin pohjoisessa näin loma-aikaan. Eilisiltana huomasin sen hyvin, lähtiessäni noin niinkuin "ulos" ekaa kertaa viikkoihin. Pari tuntia eräässä Antibesin baarissa vain, mutta silti. Paljon parinkympin paremmalla puolella olevia nuorisohenkilöitä, ruskettuneita raajoja, rentoja toppeja ja vain rantasandaalit oli satunnaisesti vaihdettu korkeampiin korkoihin. Jopa henkilökuntaan sai paremmin kosketuksen englanniksi kuin ranskaksi. Oiva cover-bandi, jonka laulajattaren käheää rock-ääntä kuunteli oikein ilokseen. Harvassa ovat ne, jota onnistuvat kunnialla kantamaan Granberriesin Zombien tai Red Hot Chili Peppersin Around the worldin. Ja sitä paitsi bändi joka tekee rockversion Killing me Softlysta ei voi olla täysin huono...

 • sari (astird)
  Kommentti Lähettäjä: sari (astird)
  21/08/2009 @ 04:01

  sun elama on ihan sous le soleilia :)

  (st tropez se taisi olla suomeksi?)

 • Kommentti Lähettäjä:
  21/08/2009 @ 13:47

  Hei, huomasin vasta nyt, että olet löytänyt töitä! Mahtavaa, suis ravie pour toi ! :)

  Antibesin kadut ovat paljon vehreämpiä kuin Aixissa. Täällä puutarhat ja istutukset ovat talojen sisäpihoilla muurien takana, jotta tavallinen rahvas ei pääse pilaamaan entisten aatelistalojen yksityispuutarhoja. Rantakuvasi saavat toivomaan, että minun kaupunkini siirtyisi yhtâkkiä mystisesti 30 km etelämmâs…

  Bon WE !

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  21/08/2009 @ 19:34

  Astird,

  Joo tää tosiaan on kaikin puolin sous le soleil, eikä St.Tropezkaan niiiin kaukana ole. Väittävät tosin, ettei se niin hieno ole kuin kuvitellaan ;)

  Fifi,
  Ehkä se siirtyykin :D Tai sitten pakotat E:n siirtymään meren rannalle…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!