Satunnaislaskentaa

Moumoun blogista löytyi haaste, jonka kanssa on oivallista viettää ruokatuntia. (Ja epämääräisiä jumitushetkiä työnkin keskellä silloin, kun aivot eivät ihan liiku minkään tärkeällisemmän parissa.)

 1. Link to the person who tagged you.
 2. Post the rules on your blog.
 3. Write six random things about yourself.
 4. Tag six people at the end of your post and link to them.
 5. Let each person know they've been tagged and leave a comment on their blog.
 6. Let the tagger know when your entry is up.

Ohjeet ovat ratakiskosta väännetyt, joten niitä ei liene tarpeellista kääntää suomeksi, mutta mainittakoon, että tarkoituksena on kertoa kuusi satunnaista faktaa itsestä. Kerroin itsestäni jo melko paljon täällä, mutta katsotaan jos onnistuisin laskemaan kuuteen saakka... Myös kuvitus on hyvin satunnainen.

1) Olen pyrkinyt kahdesti Jyväskylän liikuntatieteelliseen. En sentään opettajaksi, pois semmoinen minusta! Vaan valmennuspuolelle. Olin ihan vakavissani tekemässä uintivalmentamisesta ammattiani. Luojan kiitos en päässyt sisään, en takuuvarmasti olisi viihtynyt. Valmennushommien jääminen Ranskaan muuton myötä sen sijaan harmittaa vähän, ehkä vielä joskus jos aktivoidun.

2) Jos älykkyyttä mitataan luettujen klassikkokirjojen määrällä, minusta tulee heti tyhmänpuoleinen. Olen kyllä lukenut kaikenlaista, mutta sana "klassikko" on jotenkin nostanut karvat pystyyn. Olen minä ihan varmasti jonkin klassikon lukenut... tuota...
...hmm...
... ...
...lasketaanko Emmanuelle?

3) Suomessa minun työnimikkeeni olisi laatuinsinööri. Hörh. Ei kovinkaan kaukana legoinsinööristä. Paädyin alalle aika paljonkin vahingossa, minulla oli jo toinen opiskelupaikka, kauppakorkeakoulussa, kun eräässä työharjoittelussa törmäsin henkilöön, joka oli uransa aloittanut laatuihmisenä. "HA! tuo voisi olla mielenkiintoista." En tosin ymmärrä vieläkään miksi minut koulutukseen hyväksyttiin, en tiennyt hakuhaastattelussa tuon taivaallista. Muutenkin olen tehnyt ison osan elämääni eniten vaikuttaneista valinnoista jokseenkin "vahingossa". Ei kukaan nyt sissus sentään tahallaan tipahda Ranskan kylmimpään kaupunkiin!

lehtiä

4) Rahtaan lompakossani kohtuullisen vakituisesti mm. listaa neppareita, rokotuskorttiani, irlantilaista bussilippua, lehtileikettä kahvalla lahdattavasta mp3-soittimesta, kymmenen sentin postimerkkejä sekä lemppariravintolan käyntikorttia. Rahaa siellä ei juuri ole.

Kaikella tuolla on jokin tarkoitus... toivottavasti.

5) Inhoan tiskaamista. Paljon. Nuorempana vanhempani antoivat aina välillä vaihtoehdon: "tiskaatko vai silitäkö?" Ei tarvitse suuria älynlahjoja tietääkseen kumman vaihtoehdon valitsin 98 kertaa sadasta. Nykyäänkin se on selkeästi useammin tuo pisamanaamainen nuorjmies joka useammin tiskaa.

6) Minulla on taipumuksena ostaa liian pieniä kenkiä. Nykyään onneksi tiedostan taipumukseni, ja jos vähäänkään epäilyttää, otan suuremman koon. Pohjalliset on keksitty ja jalat kuitenkin turpoavat päivän aikana.

Kenkiin liittyvänä faktana todettakoon myös, että olen joskus hamassa menneisyydessä päätynyt Jyväskylän OKL:n fuksiaisiin keltaisissa kumisaappaissa ja kahlannut Töölönlahdessa punaisissa kävelykengissä. Muutamat lukijoistani saattanevat muistaa erityisesti jälkimmäisen tapauksen...

Mitäs vielä? Ainiin, tässähän tuntee itsenä ihan ulosottomieheksi, kun saa haastekirjeitä lähetellä. Katsotaanpas kenelle lähtee postia tänään:
- Aluksi käytän oikeuttani olla eka, ja haastan tuoreen bloggarin ja vauvankantajan Montrealista. (Tässä vaiheessa minulle tulee aina hillitön mieliteko hönkäistä sillein Kummeli-vammaisesti "Känädä!". Noh, jos jätetään väliin.)
- Toisen haastekirjeen urhi on punainen, jotta tiistai olisi maanantaita parempi....
- Vaihetaan väriä. Kolmannen haastekirjeen lähetän vihertävälle nuorelle naiselle, joka samantien saa palkinnon blogistanian parhaasta nimimerkistä. (Ja tästä fiksaatiostamme emme keskustele tämän enempää.)
- Neljäs haaste suuntaa etelään, Lontoonmatkan valmistelujen ja auringon alle.
- Ja viidennen haastekirjeen lähetän ihan vain koska musta tuntuu siltä.

 • Idhren
  Kommentti Lähettäjä: Idhren
  13/01/2009 @ 15:49

  Mäkin inhoan tiskaamista. En osaa. En tiskaa. Poikkis tiskaa.

  Emmanuellehan se on klassikojen klassikko! ;)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  13/01/2009 @ 15:59

  Ja Emmanuellenkin lukemisesta on jo ties kuinka kauan aikaa. Pitäisiköhan ottaa uusiksi ja lukea tällä armaalla rakkauden kielellä…? :D

 • isä
  Kommentti Lähettäjä: isä
  13/01/2009 @ 17:11

  Luit noin kuusivuotiaana “klassikon” nimeltään markkinoinnin oikeussäädökset. Väitit sen olevan tavattoman mielenkiintoisen. Yksi kirja kuitenkin riitti. Ja tokihan persoonaasi istuukin paremmin laatuihiminen kuin lakinainen.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  13/01/2009 @ 17:14

  Höhö.
  Lapsuusmuistojen esilletuonti pitäisi kieltää jollakin säädöksellä :D

 • Jaana Merimies
  Kommentti Lähettäjä: Jaana Merimies
  13/01/2009 @ 17:15

  Minä muistan ne keltaiset kumisaappaat ja ne fuksiaiset…

 • Spots
  Kommentti Lähettäjä: Spots
  13/01/2009 @ 20:23

  Kiitos haasteesta, Stazzy. Vastasin juuri. Mäkin kammoan tiskaamista mutta vielä enempi vihaan silittämistä. Yyh… Karseinta on kuitenkin vaatteiden viikkaaminen kaappiin. ;-)

 • Anuma
  Kommentti Lähettäjä: Anuma
  13/01/2009 @ 21:57

  Emmanuelle on ehdottomasti klassikko. Varsinkin Emmanuelle 2.

  Kiitos haasteesta!

 • astird
  Kommentti Lähettäjä: astird
  14/01/2009 @ 00:35

  kummelit oli hyviä. artisti maksaa!
  kiitos haasteesta.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  14/01/2009 @ 22:09

  Ha, odotan innolla muidenkin postauksia :)

  Jaana,
  En ihmettele… jotkut traumat ovat ikuisia.

 • netta
  Kommentti Lähettäjä: netta
  15/01/2009 @ 15:15

  Et ole ihan ainoa noine pienine kenkäostoksinesi.;) Muutamia pareja ostin sovittamalla kenkää vain toiseen jalkaan ennen ostopäätöstä. Viimein hoksasin aikani kotona ihmeteltyäni kenkien pienuutta, että se toinen jalka(johon en koskaan sovita) onkin hippusen suurempi kuin toinen…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  16/01/2009 @ 09:07

  joo, munkin on aina pakko sovittaa oikean jalan mukaan, muuten kiristää ihan varmasti jostain…

 • Anuma
  Kommentti Lähettäjä: Anuma
  21/01/2009 @ 19:23

  On vastattu!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!