Kyllä Stazzy-täti tietää

Päädyin parin mutkan kautta Sutta ja sekundaa -blogiin, jossa Satujatar jakaa elämänohjeita nuorille naisille. Allekirjoitan melkein kaikki, paitsi silmänympärystähmän. Minä luotan hyviin geeneihini, äidillä yli-kuuskyt-vee ei juuri ryppyjä ole.

Koska minulla on 26 ikävuoteni korkeudelta paljon ja suurta elämänviisautta (Eiku.) niin haluan myös jakaa ohjeeni kaikille nuorille naisille. Tässä tapauksessa siis itseäni nuoremmille. Eli jos massiiviset 27 täyttyy vasta ensi tammikuun jälkeen, saat lukea, muut voivat jatkaa elämäänsä kuten ennenkin. Tai totella Satujatarta.

1. Lopeta stressaaminen. Ajalla on taipumuksena liikkua eteenpäin vaikka sitä ei persiille potkisikaan, ja töistäkin selviää helpommin kun lisää vähän päivittäisen anti-stressi-magnesiumin saantia. Eivätkä iske krampitkaan niin helposti. Ylipäätään asioilla on taipumuksena järjestyä. Siihen on vain pakko uskoa, muutaman kerran tässä olisi muuten jo sekopäiseksi heittäytynyt. Ja jos et usko mua, niin kipittele Juutuubiin ja kirjoita hakukenttään "Dr. Wayne W. Dyer". Hyyyypnoottista. Pidän eritoten appelsiinivertauksesta.

2. Lopeta erityisesti ruoasta stressaaminen. Kuituja ja marjoja ja vihanneksia... ja välillä vaikka pullaa ja jäätelöä. Eikä noutaja takuuvarmasti tule parvekkeenoven kautta, vaikka käyttäisitkin pakastevihenneksia tai tarjoaisit lapsille toisinaan kaupan kalapuikkoja. Mikään ei elämässä liene niin turhaa kuin tuntea jatkuvaa huonoa omaatuntoa siitä mitä syö. Paitsi jos syö lammasta, siitä sietääkin tuntea huonoa omaatuntoa. Nih! Hemminki on samaa mieltä.

[Hemminki-lammas]
Ylläoleva ohje on lammasvaltuuston hyväksymä.

3. Lue paljon. Lue enemmän kuin minä nykyään. Lue myös maitopurkin kylkiä ja sanomalehtiä, jälkimmäisiä tosin kriittisten silmälasien läpi. Lue ääneen lapsillesi. Kerrotaan, että kun nuori äiti kysyi Einsteinilta, kuinka hänen lapsestaan voisi tulla hyvä matemaatikko, Einstein vastasi: "Lukekaa hänelle satuja."
"Eikun... minä tarkoitan, oikein hyvä matemaatikko, niinkuin te."
"Aah..! Lukekaa hänelle paljon satuja."

4. Jätä paskanpuhuminen muista selän takana... muille. Tai ainakin hyvin yksityiseen ja luotettavaan seuraan. Millään ei varmaankaan saa itsestään niin naurettavaa niin helposti, kuin turhanaikaisella juoruilulla väärässä seurassa.

5. Pidä jaloistasi ja selästäsi huolta. Hanki villasukat, jumppaa ja venyttele, lahjo kumppani hieromaan. Opettele itse hieromaan omia jalkojasi, kyllä sinä sen verran taivut. Tai jos et, niin onpahan syy venytellä lisää. Säästä polviasi, ne on alunperin suunniteltu kestämään vain nelisenkymmentä vuotta, sinulla elinikää on todennäköisesti tuplasti. Hanki kunnon kenkiä, muitakin kuin niitä kauneimpia korkeakorkoisia tai ihan lättänöitä tennareita.

6. Älä ylipäätään usko sokeasti ketään, joka kertoo kuinka juuri sinun pitäisi elää.

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  23/11/2009 @ 20:32

  Onpas se Minttu-täti viisas!! Magnesium on kyllä ihme aine, kummasti suonenveto on sen käytön aloittamisen jälkeen loppunu… Ja villasukathan ovat kerrassaan terveystuote.

 • Katja
  Kommentti Lähettäjä: Katja
  23/11/2009 @ 21:42

  Muuten hyvä, mutta syömisestä huolehtimattomuus ja polvien kestäminen ovat mielestäni ristiriidassa. Kun tuo pienikin liikapaino näyttää käyvän polvien päälle jo ennen kun uhkaa muuta terveyttä :O

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  23/11/2009 @ 21:57

  Niin noh, eihän tietysti syömisistä stressaamattomuus tarkoita sitä, että pitäisi olla ylipainoinen. Vaan lähinnä sitä, että on turha tuntea huonoa omaatuntoa kaikesta mitä syö. Oli luomua tai ei luomua, vaalea vehnää tai ruista, rasvaa tai rasvatonta. Äärimmäisyyksiin meneminen inhottavaa, vaikka jokainen sitten tekeekin valintansa omien mieltymystensä ja vatsansa mukaan.

 • Zapiska
  Kommentti Lähettäjä: Zapiska
  24/11/2009 @ 12:01

  Tunnen näistä teeseistä hiukan ylpeyttä - jostakin syystä!

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  24/11/2009 @ 13:15

  Aikaraja on ylittynyt ja on elettävä tässä kuonakasassa minkä on ehtinyt ympärilleen hankkia. Nyt ei voi kuin toivoa että positiivinen asenne riittäisi pitkään.
  Lammasvaltuuston puheenjohtaja on symppis, mutta tässä kohtaa käytän veto-oikeuttani, mitäs ovat niin hyvälihaisia.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  24/11/2009 @ 16:28

  Sirokko,
  toisaalta, ainakaan lampaita ei voi tehotuhokasvattaa. Melkein luomua poikkeuksetta.

 • Luuseri Luzernista
  Kommentti Lähettäjä: Luuseri Luzernista
  25/11/2009 @ 07:45

  Minäkään en vanno silmänymärystähmän nimeen. Rypytystiheyteen vaikuttaa kaikkein eniten perimä.

  Siksi tiedän, että näitä bulldoginsilmiä en olisi voinut estää millään, äidilläkin on.

  Muuten tuo kuutoskohta oli ehdottomasti listan paras!!!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  25/11/2009 @ 16:06

  Se on munkin lemppari :)

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  10/08/2012 @ 12:28

  Missä olit polvineuvosi kanssa ennen kuin sain kumpaankin rasitusvamman!!!!

  Hyviä neuvoja, etenkin kutonen. ;)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!