Suomettumisen pakkovälttämistä

Sitä sanotaan, että paras tapa välttyä kaikenlaiselta integroitumiselta ja kielen kunnolliselta oppimiselta ulkomailla, on hengata omanmaalaistensa kanssa. Totta toinen puoli, ja varsin pitkälti nähtykin Erasmus-porukoissa. Silti, en välttele seuraa vain sen takia, että joku sattuu olemaan suomalainen.

Joka tapauksessa, heitin tässä päivänä eräänä silmäyksen Rivieran Suomi-Seuran nettisivuille. Kyseisten seurojen toiminnasta saattaa aina vahingossa löytää jotain hauskaa.

Tällä kertaa agendan selaaminen hämmästytti suuresti:
- Petankki, keskiviikkoisin klo 11.
- Antibes'n kahvilatapaaminen, kuukauden kolmas tiistai, klo 15.
- Cannes'n kahvilatapaaminen, kuukauden ensimmäinen tiistai, klo 15.
- Nizzan seuraava kuukausilounas, keskiviikkona klo 12:30.
- Seuran kirjamessut pe 13.11. klo 14 Antibesin seurojentalolla.
- Patikkaretki Macaron-vuorelle ma 12.10 klo 11.
- Kirjallisuuspiiri perjantaisin klo 15.

Seuralla on omien sanojensa mukaan päälle 500 jäsentä. Siihen mahtuu monenlaista tossunkuluttajaa. Yleensä välttelen tekemästä minkäänlaisia päätelmiä moisen seuran aktiivitoimijoiden iästä tai elämäntilanteesta, mutta kuinka Rivieran Suomi-Seuran toimintaan on mahdollista päästä mukaan, jos ei ole
a) eläkeläinen tai
b) kotiäiti / -isä ?

Sori mun aikataulurajottuneisuus, mutta en liene ainoa työssäkäyvä, joka ei pääse liikahtamaan keskiviikkoisin kello viisitoista toimistostaan yhtään minnekään kahvihuonetta kauemmas. Eipä tuo muuten, mutta kirjamessuilla olisi voinut käydä vaihtamassa paperikantista laatukirjallisuuttaan johonkin muuhun...

[Kuva: Cyrille Lips, tällä lisenssillä.]

 • Krii
  Kommentti Lähettäjä: Krii
  14/10/2009 @ 20:38

  Itse ihmettelin juuri ihan samaa. Minuakin olisi kiinnostanut juuri ne kirjamessut. Toisaalta olin helpottunut, eipä tarvitse miettiä, uskaltaako mennä Nizzan ravintolatapaamiseen vai ei. Kesällä oli juhannustapaaminen, jossa kävin ja siellä olikin vain lapsiperheitä, kun eläkeläiset olivat Suomessa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  15/10/2009 @ 09:55

  Noh kiva että edes lapsiperheitä, mä vähän ajattelin että pelkkiä eläkeläisiä :D
  Oudot on tosiaan ajat. Se jooga oli ainoa johon edes teoriassa pääsisi, ja itsenäisyyspäivän lounas, kun se sattumalta osuu sunnuntaille.

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  15/10/2009 @ 14:30

  Pyydät pokkana intergroitumisvapaata noille ajoille :P

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  16/10/2009 @ 08:53

  Heh. Ei taija ihan onnistua. Tosin, RTT:tähän mun on otettava keskimäärin puolikas päivä viikossa, joten ehkä joku osuu sopivalle kohdalle.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!