Suusta suuhun... eiku korvaan

Eläin, joka tottelee yleensä nimeä Paf le Chat, on saanut viimeisinä päivinä uuden intiaaninimen: Se-Joka-On-Karvainen-Ja-Leviää-Lattialle. Meillä on nimittäin kämpässä melkoisen kuuma, joten kissa viettää päivänsä lattialla maaten ja iltansa joko vahtien satunnaista muurahaista, tai sitten mouruten ei-mistään-syystä.
"Avaa toi ovi mulle!"
"Eiku avaa toi ovi mulle!"
"Eiku toi ulko-ovi!"
"Mun kupissa ei oo mitään muuta kuin naksuja!"
"Noi mun naksut ei oo yhtään kivoja!"
"Rapsuta mua!"
"Rapsuta mua vielä vähän!"

Toissailtana käsittämätön mouruaminen kesti vaatimattomat neljä tuntia.

- - -

Tänään käytiin syömässä ravintolassa, joka on varmaan ainoa asia, jota jään Nancysta kaipaamaan: Le Bouche à Oreille. Täy-del-li-nen juustoravintola.
Valtavat annokset, henkäystäkin nopeampi palvelu, hyvää ruokaa.

Muistan aina sen kerran, kun pistäydyttiin syömään "vain jotakin pientä". Lyoninsalaatti on valtava kasa salaattia, juustoa, sipulimakkaraa ja hyvää viinietikkakastiketta. Semmoinen, mistä kaksi keskimääräistä naista söisi sujuvasti. Niin, ja ravintolaa ei ole hinnalla pilattu. Vatsan (liian) täyteen, jälkiruoan ja vielä oluenkin saa alta kahdenkympin.

Parasta lienee kuitenkin miljöö. Harmittaa, kun unohdin autuaasti taas kerran ottaa kameran mukaan. Sisustajat lienevät tyhjentäneet muutaman antiikkiliikkeen: upea yhdistelmä kaikkea vanhaa ja kaikkea uskomattoman kitschia. Ruusutapetit, koreja, peltisiä pesukannuja, puuhevosia, vanhoja valokuvia... ihan hirveästi ihan kaikkea. Koko ruokailun ajan saa olla silleen: "Kato ny totakin tossa!"

Ainoan miinuksen ravintola saa ehkä vähän liiankin nopeasta palvelusta, ja karvan verran liian suolaisista annoksista. Vaikka, mitäpä voi olettaa kun puhutaan juustoravintolasta.

Ainiin, varatkaa pöytä etukäteen.

 • mari
  Kommentti Lähettäjä: mari
  23/07/2009 @ 05:53

  Mouruaako ranskalainen kissa ranskaks? :D

 • juanita
  Kommentti Lähettäjä: juanita
  23/07/2009 @ 13:00

  paffilla oli teille paljon asiaa kerrottavana :)

  meillä maukui (ei mourunnut) jossakin naapuruston asunnossa kissa kaksi päivää putkeen, siis yötä myöden, ja hiukan ahdisti, kun en tiennyt, miksi se maukuu, enkä siis onnistunut paikallistamaankin sitä. kahden päivän jälkeen maukuminen lakkasi, ja se ahdisti sitten vielä enemmän, kun siihen mennessä mielikuvitus oli jo karannut omille teilleen ja epäilin vaikka mitä.

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  23/07/2009 @ 13:07

  Voihan kisuli! Mut ajattele jos se raukka tietää, että viimeistä kertaa pääsee hyvään hoitoon. Mietin et on sekin, kun ei keritty kertaakaan käymään juustoilemassa kyseisessä ravintolassa, mut hei eiköhän etelästäkin löydy jotain suuhunpantavaa :P

 • Salla
  Kommentti Lähettäjä: Salla
  23/07/2009 @ 14:58

  Paf-kissan jutunjuuret kuulostavat hyvin samantapaisilta kuin meidän Kerrin. Kuten myös mourunnan kesto. :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  23/07/2009 @ 15:11

  Jeps, musta tuntuu että ranskalainen kissa mouruaa ranskaksi. Tämä ei nimittäin mau’u, vaan _mouruaa_. Ja suomenkielinen puhe ei auta mitään. Itseasiassa mikään muu ei auta kuin hiiri.

  Mutta tänään Paf palaa kotiin.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!