Synttärit ja muuta kivaa

Kaikenlaista sälää tapahtuu. Jos nyt vaikka aloitettaisiin siitä, ettei minun tarvitse enää elää punaisessa teltassa, vaan minikokoisessa kaksiossa. Eli siis: asunto on. Haaveilin jostakin joka olisi entistä isompi, rauhallisella paikalla ja parvekkeellinen. Tässä on kaksi neliötä vähemmän kuin entisessä, parvekkeesta ei tietoakaan ja vastapäisen hedelmäkaupan varastossa aloitetaan työt aamuneljältä. Mutta hinta on edullinen täkäläisen vuokratason tuntien, ja eihän meitä kukaan pakota tässä kitumaan vuositolkulla. Toivottavasti ei edes ensi kesään, yksi talvihan menee sujuvasti. Lisäksi meri hiekkarantoineen ja luksusjahteineen on 300 metrin päässä ja juna-asemalle kävelee kaksi minuuttia. Voisi siis mennä huonomminkin.

Tällä hetkellä asunnon varustuksena on kaksi keittolevyä, ei jääkaappia (eli kylmälaukku nurkassa ja kylmäkallet naapurin pakastimessa), kolme ilmapatjaa ja huonosti toimiva sähkösysteemi. (lue: Jos käyttää kylppärin valoa, koko kämpässä sähkö poikkii kahden minuutin välein, ja tätä tuntitolkulla.) Mutta monsieur ja madame Vuokranantaja korjauttavat sähköt syyskuun alkuun mennessä. Itseasiassa tähän on tehty koko homma uusiksi, mutta jossakin meni pieleen... ja sähköputkimies on lomalla. Enkä minä edes maksa vuokraa elokuun puolelta, joten eipäs nyt kitistä liikaa.

Seurana, vuokraa jakamassa ja olohuoneen lattialla nukkumassa minulla on J & J. Poijat saivat hekin tarpeekseen leirintäalueesta ja ottivat ilolla vastaan ehdotukseni lattiapaikasta minikaksiossa. Kommunikointikieli säilyy siis Etelä-Afrikan, Walesin ja Suomen sekaisena englantina.

J & J muuttohommissa, leiriytymispaikka vaihtui teltasta nurkkaan.

Toinen hyvä uutinen pakottanee minut yövalvomisen sijaan heräämään aamuisin, ainakin ensi kuun lopusta lähtien. Nizzaan on vähän matkaa, mutta moottoritie on nopsa ja Ihan Oikealle Työpaikalle ei sanota ei kun sellainen tiputetaan nenän eteen. "Je crois que vous avez compris que je veux travailler avec vous. Vous avez de l'esprit de synthèse."

Mutta, sitten varsinaiseen Päivän Asiaan: Blogi täyttää tänään kokonaiset kaksi vuotta! Ulkosavolainen bloggari tuumii, jotta joko se niin pitkään on ollut hengissä... tai oikeastaan vastako niin vähän aikaa. Vuosi sitten synttäreitä juhlittiin vielä edellisen blogin puolella. Siitä synttäripostauksesta uteliaimmat voivat bongailla ekan vuoden parhaita.

Mutta, joka tapauksessa, synttäreiden kunnaksi on hyvä vähän niellä periaatteitaan, ja järjestää blogiarvonta. Mutta älkää peljätkö, ei tästä tapaa ole tulossa, kunhan vain haluan levittää halvan saksalaisen luonnonkosmetiikan ilosanomaa. Eli siis, arvontapaketista löytyy kolme minikokoista suihkugeeliä: Veledan villiruusua ja limea, sekä Alverden vanilja-mandariinia. Lisäksi mukana jättikokoinen purtelo Alverden oliivi- aloe vera -vartalovoidetta. Kiva kirpsakka tuoksu. Kaikki siis Saksan BDIH -sertifikaatilla varustettuja.

Osallistuminen on toki kovin yksinkertaista: Jätät kommentin tähän postaukseen, nimimerkin kera, viimeistään keskiviikkona 2. 9. klo 16:00. Ja hei, otan ilolla vastaan myös kivoja kilometrikommentteja...

 • Tulilatva
  Kommentti Lähettäjä: Tulilatva
  27/08/2009 @ 16:38

  Voisin kirjoittaa kilometrikommentin uusien asuntojen vioista (nimimerkillä “muutettiin kuukausi sitten ja huoltomiestä odotellessa"), mutta armahdan ulkosavolaista. Ehkä asiat sujuu sutjakammin siellä päin maailmaa :)
  Synttärionnittelut!

 • Anna
  Kommentti Lähettäjä: Anna
  27/08/2009 @ 18:27

  Onnittelut kaksivuotistaipaleesta! enpä muista kauanko blogiasi olen seurannut, mutta koukussa ollaan ja tiukasti. Täällä saarella asuvana on kiva lukea muidenkin ulkosuomalaisten juttuja. Joo, asunnoista voisi paasata kilometritolkulla, mutta olihan se tiedossa jo tänne muuttaessa ettei täällä samaa laatua ja lämpöä saa kuin Suomessa, joten olkoon nyt tällä kertaa :)

 • zapiska
  Kommentti Lähettäjä: zapiska
  27/08/2009 @ 19:02

  Tämä postaus on mukavaa luettavaa, miljoonasti onnea.

 • Noora
  Kommentti Lähettäjä: Noora
  27/08/2009 @ 19:19

  Onnea asunnosta sekä kaksivuotisesta blogitaipaleesta <3

 • Ansku
  Kommentti Lähettäjä: Ansku
  27/08/2009 @ 19:39

  Hei, blogihan on siis jo leikki-ikäinen! Onnea! Olen seurannut blogiasi melkein ensiparkaisuista alkaen, älä vaan lopeta!

 • Kommentti Lähettäjä:
  27/08/2009 @ 20:37

  Onnea onnea, ja hyvä kun löysit asunnon! Aika vähissä täälläpäin taitaa olla ne halvat, rauhalliset, tilavat ja parvekkeelliset vuokra-asunnot.

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  27/08/2009 @ 21:14

  Onnea blogille ja onnittelut myös asunnon löytymisestä! Missä se L. oikein luuhaa vaiko onko miulta jääny joku kohta lukematta?

 • Kommentti Lähettäjä:
  27/08/2009 @ 21:42

  Uusi asunto ja työ, onneksi olkoon!!!!
  Onhan tuo jo suuri parannus telttaan verrattuna ;-) ja merikin vielä.

 • Kommentti Lähettäjä:
  27/08/2009 @ 21:43

  Onnea uudesta asunnosta! Hienoa nähdä miten ulkomaalaiset pitävät yhtä. :)

 • Kaarina
  Kommentti Lähettäjä: Kaarina
  27/08/2009 @ 22:38

  Onnea ensiksikin kaksivuotissynttäreiden johdosta, toiseksi vuokrakämpän johdosta ja erityisesti kolmanneksi siitä Ihan Oikeasta Työpaikasta! :)

 • norppa
  Kommentti Lähettäjä: norppa
  27/08/2009 @ 23:06

  Mielenkiintoinen tää sun blogi. Tulin tänne anonurkan kautta, mutta jumahdin lukemaan blogia taaksepäin vaikka kuinka :)

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  27/08/2009 @ 23:53

  No jees, etelässä, työssä,katto pään päällä ja vielä synttäritkin ONNEE oot jo vanha raakku blogistaniassa. Periaatteitakin kannattaa laatutarkastaa aika ajoin..
  Jaahas täällä on taas joku älykkyystesti että pääsee kommentoimaan…

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  28/08/2009 @ 07:58

  Iso onnitteluhali! Kuulostaa olevan hommat kivassa järjestyksessä ja miten reippaannäkösiä poikia sulla siellä :P

 • Mari
  Kommentti Lähettäjä: Mari
  28/08/2009 @ 14:20

  Onnea julumasti! :)

 • Vendaval
  Kommentti Lähettäjä: Vendaval
  28/08/2009 @ 14:29

  Onnea uuden asunnon, työpaikan ja syntymäpäivien johdosta! Olen seurannut blogiasi noin puolitoista vuotta ja seuraan jatkossakin :)

 • Katja
  Kommentti Lähettäjä: Katja
  28/08/2009 @ 15:22

  Onnittelut kunnioitettavasta iästä :)!

  Blogisi oli itseasiassa ensimmäinen blogi, jota olen lukenut. Taitaa olla n. puolitoista vuotta kun aloin lukemaan. Tykkään lukea ulkosuomalaisten blogeja niin siksipä oikeastaa aloin lukemaan tätä.

  Eipä muuta, jatka samaan malliin :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  28/08/2009 @ 16:35

  Kiitoksia kaikille kivoista kommenteista :) Ihan joutuu hymyilemään (kaiken hikoamisen ja katkoilevan wi-fi -yhteyden keskellä)

  Pupuce,
  L. luuhaa vielä Nancyssa, kesätöissä ja organisoimassa muuttoa. Mutta sitten syyskuun lopulla saan toisenkin puoliskon tänne saakka.

 • Heidi
  Kommentti Lähettäjä: Heidi
  28/08/2009 @ 17:45

  Onnea blogille ja sen kirjoittajalle!
  Toivottavasti töiden myötä saan kuulla lisää Nizzasta, joka toivottavasti on joskus koti, edes hetkellinen :)

 • Päivi
  Kommentti Lähettäjä: Päivi
  29/08/2009 @ 10:16

  Onnea blogisynttäreiden johdosta! Kirjoitat viihdyttävästi, ja minä puolestani viihdyn täällä jatkossakin :)

 • juanita
  Kommentti Lähettäjä: juanita
  29/08/2009 @ 16:45

  wau, tämähän oli oikein hyvien uutisten postaus! onneksi olkoon asunnosta ja työpaikasta!! näin ne asiat aina järjestyvät ja sitkeys kannattaa. :) ja tietysti paljon onnea myös kaksivuotiaalle blogille, jatka samaan tapaan vain!!

  p.s. asioita ei voi näköjään enää ilmaista ilman lukuista määrää huutomerkkejä ;)

 • Saara
  Kommentti Lähettäjä: Saara
  29/08/2009 @ 18:46

  Oho, meinas menna aivan ohi synttarit ja arpajaiset. Viela ehtii… hurjasti onnea asunnon ja tyopaikan johdosta!

 • Marjea
  Kommentti Lähettäjä: Marjea
  29/08/2009 @ 19:53

  Onnea blogin synttäreiden, asunnon ja työpaikan johdosta! Luomukosmetiikka silmissä kiiltäen päätin kommentoida blogiisi ekaa kertaa, kiva lukea ulkosuomalaisen kokemuksia, kun itsellä tekee koko ajan mieli muille maille vierahille.

 • Rieppa
  Kommentti Lähettäjä: Rieppa
  29/08/2009 @ 21:37

  Onnittelinkin jo irkitse, mutta onnea vielä uudestaan :) Ahneena osallistun tietysti arvontaan, palkinto vaikuttaa hyvältä! Näh näh.

 • Vanilja
  Kommentti Lähettäjä: Vanilja
  30/08/2009 @ 09:24

  Heips, luen säännöllisesti blogiasi. Tosi mukavaa lukea ulkomailla asuvista suomalaisista ja siitä, millaista arki on muualla. Onnea blogisynttäreiden johdosta :)

 • Kommentti Lähettäjä:
  30/08/2009 @ 13:46

  Onnea asunnon löytymisen ja blogisynttärin johdosta minunkin puolestani! On niin kiva palkinto että pitää osallistua (mikäli vain osaan kirjautua tähän lomakkeeseen Blogger-tunnuksillani :P)

 • Kaisu
  Kommentti Lähettäjä: Kaisu
  30/08/2009 @ 14:02

  Onnea uuden asunnon johdosta ja tervehdys blogin pitkäaikaiselta lukijalta, joka uskaltautuu kommentoimaan viimein!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  30/08/2009 @ 17:22

  Jeeps, pitääkin uskaltaa kommentoida. Kiitokset kaikille :)

 • Jaana
  Kommentti Lähettäjä: Jaana
  31/08/2009 @ 09:59

  Paljon onnea blogille ja uudelle asunnolle! Melkeinpa toivon, etten pakettia voita ihan sen vuoksi kun tama Romanian posti kadottaa kaiken minka niille antaa kuljetettavaksi.. Menisi hyva palkinto ihan hukkaan. Muutoin sen sisallon toki ottaisin mieluusti vastaan ;)

 • Hannaleena
  Kommentti Lähettäjä: Hannaleena
  31/08/2009 @ 13:20

  Niin siis minähän EN ole vain ahne, kun kommentoin tekstejäsi vasta nyt kun on mahdollista saada siitä hyvästä jotain tauhkaa .. ;) Mutta semiautistisen luonteeni tuntien et tästä varmaan loukkaannu, luettu on vaikkei kommentoitu olekaan!

  Mukavaa stalkkailla elämääsi myös Naamakirjan ulkopuolella, kun eräät niin julmasti hylkäsivät opiskelutoverinsa jo vuoden jälkeen :)

  Itselläni on sama työnhakurumba edessä, tosin vähän vähemmän glamorööseissä puitteissa tuolla Keski-Suomen helmessä. Nimim. lama-aika on paras hetki ottaa loparit.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  31/08/2009 @ 13:48

  Kahden! Kahden vuoden! :D Ei saa syyttää julmasta hylkäyksestä noin pian.

  Toivottavasti Keski-Suomen helmellä olisi jotain annettavaa…

 • ~sl
  Kommentti Lähettäjä: ~sl
  31/08/2009 @ 14:20

  Paljon onnea! onpas ihanat palkinnot
  voi rivieralla on varmasti ihanan lämmintä nyt, tahtoo kans.. pitää alkaa useammin kommentoimaan tänne:)

 • Hannaleena
  Kommentti Lähettäjä: Hannaleena
  31/08/2009 @ 16:45

  Älä nyt kun yritän kaunistella omaa opiskeluhistoriaani .. “olin vaihdossa 2005, siis toisena opiskeluvuonna” :D

  Kaameaa. Siitä on NIIN kauan. Ihmekös tuo jos vuosiluvut alkaa hämärtyä!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  01/09/2009 @ 13:01

  Vähän niinkuin mä sanoin Sandralle tässä kesällä: “Viis vuotta? Ethän sä nyt ole vielä viittä vuotta opiskellu. ….eiku…”

  :D

 • Ida
  Kommentti Lähettäjä: Ida
  02/09/2009 @ 20:50

  Onnea! Ja osallistun arvontaan tällä kommentilla myös :)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!