Alankokansalaisten valloittama teltanpakkaaja

Edessä olisi viiden yön työputki. Ei paha, kun sopimuksessa lukee "16 tuntia viikossa". Pitää vain vahtia tuntimääräänsä, vaikka työkaveri sanoikin, että yleensä palkanmaksussa ei ole ollut mitään ongelmia.

Ulkosavolaisen yöreseptionnistin Hotelli sijaitsee Cannesista karvan verran pohjoiseen, yhden vanhan kaupungin keskellä. Nelisenkymmentä huonetta, uima-allas ja punaiset pöytäliinat baarin puolella. Omistajat hollantilaisia, henkilökunta puhuu toisinaan ranskaa... ja toisinaan ei. Kerrankin en tunne itseäni ulkomaalaiseksi, eikä minulla edes ole lähellekään joukon paksuin aksentti ranskassani. Hollannin taito tosin olisi hyödyllinen asiakkaiden joukossakin. Mutta osaanhan minä sentään sanoa half acht. Miten minä päädynkin aina kesätöihin alankokansalaisten valloittamiin matkailupaikkoihin?

Tähän asti vaativin osa työssä on ollut kahvinkeitin. Semmoinen kahvilamallinen jossa on monta osaa ja monta nippa ja sitten vielä erikseen kahvinpurujen jauhaja. Tietokone sujuu, oluen kaataminen sujuu, siivoaminen sujuu, englantikin sujuu, mutta "miten minä oikein käytän tätä laitetta?!?".

Tosin, toki minä kahvinkeittimenkin opin, jos kerran osaan laittaa *tämän* kasaan. Leirintäalueella joka toinen teltta on tuommoisen Décathlonin "sekuntiteltta". Eli teltta jonka ihan oikeasti saa pystyyn muutamassa sekunnissa. Sen sijaan sen saaminen takaisin pieneen pyöreään pussiin kuluttaa muutamankin hetken (/tunnin) jos ei ole ottanut asiakseen opetella sitä ennen reissuun lähtöä. Minulla oli tuommoinen lainassa taannoin Irlannissa, ja teltan lainannut kaveri näytti ihan kädestä pitäen kuinka homma sujuu. Siihen menee 15 sekuntia kun osaa.

Joku ehdotti jo, että minun pitäisi veloittaa 2 euroa joka kerta, kun autan jotakuta teltan pakkaamisessa. Menisiköhän se sivutuloverokortille?

Muoks: Ainiin, näin ex-työttömänä Nooran kirjoitus työttömyydestä kolahti. Näköjään moneen muuhunkin. Käykää lukemassa, kommentteja myöten.

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!