Noh ei oo hyvä

J'accuse!

Kuka ihmeessä väitti, että urheilun jälkeen olisi hyvä ja seesteinen olo? Endorfiinit ja niin edespäin.

Minä eksyin taas metsään ja sain vaivanpalkaksi vain väsymyksen ja sitkeän päänsäryn. (Niin ja nälän. Sitäpaitsi, täällä on taas pyhäpäivä ja jäkappi kiljahtelee tyhjyyttää.) Tosin, osansa voi olla tällä hyvin ukkosellisen tukahduttavalla ilmallakin. Jo eilen oli kuuma. Tänään oli kuuma ja satoi. Huomenna on todennäköisesti kuuma. Ette siis saa selvitystä murmelin päivän illasta... ei siitä hirveästi olisi kerrottavaakaan: Pari lasia valkoviiniä, riisiä ja lihapullia ja à la recherche de la nouvelle star, alias Ranskan Idols.

Sen sijaan, poikkeuksellisen ahkeran juoksemisen kipeyttämät koipeni ja suunnistamisen kipeyttämä pääni oikeuttavat valittamisen. Suunnilleen kaikki blogistaniassa ovat jo valittaneet, viimeiseksi esim. Sirokko, joten kai munkin sit pitää.

Eli, mitä valittamista on...

1. Nimessäni: Ai Mintussa? Mintou, Mintty, ja kuvitelkaa kaikki mahdolliset väärinkirjoitus ja -lausumismahdollisuudet. Ollaan niin kosmopoliittia että. Sukunimi onkin sitten kivempi, suomalaiset lausuvat ja kirjoittavat sujuvasti, ranskalaiset osavat yleensä lykätä A:t vääriin paikkoihin.

2. Kasvoissani: Mitähän tästä keksisi? Nenä taipuu joka suuntaan, mutta eipähän taitu tai murru. Valitan vaikka sitten aknesta, näppylöitä kuin murkkuikäisellä.

3. Vartalossani: Joka toinen päivä jotakin. Mutta valitetaan sitten vaikkaylimääräisestä rasvasta joka kerrostuu sellaisiin kohtiin joissa sitä ei tarvitsisi olla, muttei millään mukavampiin kohtiin. Vaikka kuinka kauniisti pyytäisin.

4. Luonteessani: Peruslaiskuus. Elämä täynnä savolaisia projekteja: aloittamista vaille valmiina.

5. Vaatekaapissani: Se, että se on liian pieni. Vaatteita on liiaksikin, mutta ei tietenkään koskaan mitään päällepantavaa. Vaan, siis, ne vähätkään, tai siis paljotkaan eivät mahdu kunnolla tuohon vaatekaappiimme.

6. Kotonani: Kts. edellinen vastaus. Tässähän sitä vasta onkin valitettavaa. Liian pieni, eikä ole edes kunnollista säilytystilaa. Huonekorkeutta on osin liikaa, eli lämmityksestä osa menee hukkaan. Pahin on kuitekin se naapurintypykkä, joka sentään toivottavasti on muuttamassa pois. Eikä meillä ole edes parveketta!

7. Työssäni: Se, ettei sitä ole.

8. Ystävissäni: Ovat useimmat ihan liian kaukana. Kuka muuttaisi hieman Euroopan maantiedettä?

9. Perheessäni: Ei oikeastaan mitään. Vanhemmat ovat vähän turhan kaukana hekin, mutta mitäs läksit, kikkelis kokkelis. (Lupaan, viimeinen viittaus ikinä huonoon suomalaiseen sketsihuumoriin.)

10. Harrastuksissani: Paitsi että aiheuttavat päänsärkyä? Sekä tietokone että mehtä. Noh, ne piikkipuskat. Jokainen varmasti tuntee ainakin yhden sellaisen ihmisen joka kolhii itsensä jos pehmustetussa huoneessa on yksi kova kulma ja joka kerää metsän jokaisen piikkipuskan? Noh, nyt tunnette kaksi.

11. Kumppanissa: Se kuorsaa, ainakin toisinaan. Toisaalta se tiskaa myös. Kumoaako tiskaaminen kuorsaamisen aiheuttaman harmin?

12. Lemmikeissäni: Niissä ei ole juuri mitään vikaa! Paitsi että haluavat nukkua sängyssä ja matkustaa parhaalla paikalla.

13. Kielenkäytössäni: Se, että kieli hukkuu aina satunnaisesti. Vous savez, ce truc machin j'se-pas-ce-ke-c'est rouge.

14. Musiikkimaussani: Se, etä se on olematon. Mulla mitän musiikkimakua ole, ainakaan niiden mielestä jotka joutuvat samaa musiikkia kuuntelemaan.

15. Kotikaupungissani: Ruma ja tylsä. Ok, art nouveau -korttelit ovat oikeinkin sievät, mutta lähes kaikki sen ulkopuolella on rumaa. Miten kukaan viitsii rakentaa 30-kerroksisen betonihampaan keskelle vanhoja rakennuksia??

16. Ruokavaliossani: Ei suklaa-addiktiossa ole mitään valittamista!

17. Lapsissani: Hmm. Palataan aiheeseen muutaman vuoden päästä.

18. Naapureissani: Ai siinä bassonjytkettä kuuntelevassa aivottomassa tsirppanassa? (Jätän aiheesta valittamisen tähän, tai sisältö muuttuu kielletyksi alle 18-vuotiailta.) Kadun naapureiden kakarat joko kiljahtelevat kadulla just silloin kun ihminen yrittää nukkua päiväunia tai sitten vähän suuremmat ajelevat grääähähää-äänisillä mopoilla puoleenyöhön saakka.

19. Nykyisessä elämäntilanteessani: Raha kelpaisi aina. Pitäisiköhän ruveta lottoamaan. Lisäksi voisin mielelläni vaihtaa uuden pään tämän entisen ja välillä hitaan tilalle, ja hankkia jotain fiksua tekemistä.

20. Tulevaisuudessa: Se, että se on vasta tulossa. Mutta toivon, että tulevaisuudessa olisi vähemmän valitettavaa.

[Kuvat: Exfordy, tällä lisenssillä ja
Akahodag, tällä lisenssillä.]

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!