Viikon bongaukset (hiekkaa, markkinointia ja sairaaloita)

Tässä on muutaman päivän sisällä olen törmännyt useampaankin oivaan blogitekstiin, joten pitää taas ihan koota lukijoilleni lisää lukemista.

* Sirokko jakoi blogissaan upean videon, joka on peräisin Ukrainan talent-ohjelmasta. Ksenia Simonovan hiekkataide on poikkeuksellista ja koskettavaa, ja Sirokko oli jopa vaivautunut googlettamaan tarinan selityksen: "The girl starts by drawing a village and two people on a bench. Then the announcer uses the actual radio announcement of the German attack on the USSR on 22 Jun 41. It is followed by a Russian song about a quiet night during the war. It is followed by an instrumental score and then another Soviet song about soldiers that died for the Motherland. The final instrumental score shows a girl looking through the window and seeing a shadow of her sailor husband. The child puts his hand on the window and she writes 'you are always close by'."

[video:youtube:XvHX0bgoouc]

* Mari Koo pohtii samaa kuin minäkin olen joskus omalta osaltani pohtinut, eli markkinointia blogeissa. Nokia N97 -tilaisuuden pohjalta Mari kysyy, mikä on bloggaaja- ja toimittajaminän ero: "Niin, välitöntä ja avointa. Mutta miksi minua silti vaivaa se, kuinka tällaisiin tilaisuuksiin pitäisi suhtautua? Toimittajana olen käynyt lukuisissa tiedotustilaisuuksissa. Pelinsäännöt ovat selvät: kun kerran työaikaani käytän tähän tilaisuuteen, niin jotenkin sen työssä hyödynnän. Sen tietää myös tilaisuuden järjestänyt tahoa, eli he voivat odottaa usein odottaa juttua, jossa aihetta käsittelen. Ja minä saan palkan tai palkkion jutustani. Mutta entäs blogissani? Pitääkö minun raportoida nettiin näistä? Twitteriin en laittanut tilaisuudesta mitään, en edes huikkaissut, että hei, minäkin täällä."

* Englannin elämää -blogin kirjoittaja pitää välivuotta lääkisopinnoistaan, ja vertailee tänään brittiläisen ja suomalaisen terveydenhuollon eroja:
"Terveyskeskuksen palvelut ovat loistavat, kunhan ensin pääset asiakkaaksi. Ja se ei aina ole niin yksinkertaista. Täällä pikkukylässä kävin täyttämässä kaavakkeet, jotka kysyivät osoitetta, syntymäaikaa ja melko yksityiskohtaisesti terveydentilaa. Sen jälkeen kävin sairaanhoitajalla, joka mittasi verenpaineen ja kävi kaavakkeisiin vastaamani asiat ja elämäntapani läpi. Täällä omalääkäri tietää kaikkien potilaiden kohdalla kuinka paljon he liikkuvat, tupakoivat, minkälaisen ruokavalion omaavat, ovatko he sinkkuja, seurustelevia, naimisissa, yksinhuoltajia tms."

Osallistukaa keskusteluun! Veikkaan, että linkkaamani blogit huolivat kommentteja huomioistaan...

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!