Viikon bongauksia (ähätystä ja kulutustottumuksia)

* Eilisiltana olin menossa kiltisti nukkumaan, kun tein legendaarisen "vilkaisen vielä tämän" -virheen. Jumiuduin sitten puoleksi tunniksi nauramaan ääneen sivut kipeinä Pilkunviilaukselle, kyttäykselle ja ähättelylle sekä ajoittaiselle tahalliselle ymmärtämättömyydelle. Miten minä en ole tömännyt tuohon ennen? Piti ihan lisätä Twitteriinkin seurattavaksi.

Row of shoes

* Mittaa maailmasi.fi:n blogissa vierailijakirjoittajat jakavat kulutustottumuksiaan ja -ajatuksiaan alaotsikolla "Mitä ihminen tarvitsee?". Kommentoin asiaa Bisquits-neidin juttua sivunneeseen blogitekstiin, ja vertasin tarpeeseen ostamista laihduttamiseen. Ihminen ei laihdu keksimällä päivittäin tekosyitä sille, miksi tänäänkin voi syödä suklaakakkua. Ihminen ei myöskään järkeistä kuluttamistaan keksimällä viikottain tekosyitä sille, miksi on saatava vielä yksi kenkäpari/ harmaa neule/ hiuskoru. Vinoutuneitten kulutustottumusten myöntäminen ääneen itselleen on jo alku, mutta vasta alku. Sen lisäksi tarvitaan vähän, tai ehkä aika paljonkin päättäväisyyttä. Päättäväisyyttä olla ottamatta suklaakakkua tai ostamatta t-paitaa jota ilmankin varsin hyvin pärjää. Päättäväisyyttä lähteä alennusmyynteihin ostoslistan kanssa, eikä "vain katselemaan olisko jotain kivaa".

Ja kuten laihdutuksessa, myöskään kulutustottumusten korjaamisessa ei päästä puusta pitkälle täydellisellä askeettisuudella. Jos ei ikinä anna itselleen mahdollisuutta repsahduksiin, elämästä tulee melkoisen ikävää. Ideaalimaailmassa löytäisimmekin sen kultaisen keskitien, jolla kulkien olisimme parempia ihmisiä kuin nykyään... sortumatta Täydellinen Ihminen -syndroomaan.

Rows of watches

[Kuvat: Bfraz, tällä lisenssillä]

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!