What a feeling!

Emme elä ideatyhjiössä. Se on usein todettu.

Mutta on välillä suorastaan hupaisaa todeta, kuinka paljon joistakin elokuvista kierrätetään materiaalia suoraan musiikkivideoihin. Verratkaapa vaikkapa Flashdance-elokuvasta tuttua Irene Caran What a feeling -kappaleen videota ja Jennifer Lopezin I'm glad:ia. Jälkimmäisestä on omaperäisyys kaukana... Eikä tarvitse arvailla mistä Geri Halliwell on inspiraationsa saanut (noh, on siinä toki aika paljon Fameakin).
[video:youtube:FeZ5R3C5bzs]

[video:dailymotion:x1jtiz_jennifer-lopez-im-glad_music]

[video:youtube:t0uf5l_OBLU]

Eipä sillä, kopioimallahan lapsikin oppii.

(Niin, tässä pitäisi olla kolme videota. Jos näet vain yhden, kokeile tyhjentää selaimen välimuisti.) • pomme
  Kommentti Lähettäjä: pomme
  11/05/2009 @ 17:26

  Joo mitä vanhemmaksi elää, sitâ enemmân kopioita näkee (sanoo “hyvin vanha täti” lol) Onkohan kaikki uusi jo keksitty? Ei vain musiikissa, vaan myös esim. vaatetuspuolella: tämän vuoden mekot ovat ihan samoja, joita oli itsellä vuonna “piip”

 • Liina
  Kommentti Lähettäjä: Liina
  11/05/2009 @ 18:11

  Useinhan vastaavaa kopiointia käytetään tehokeinona. Siten saadaan ihmiset yhdistämään mediaesitys toiseen, suosituksi todettuun mediaesitykseen.
  Tällainen kopioiminen ja sarjoittuminen on mediamaailmassa hyvin yleistä. Esimerkkiisi ovat verrattavissa tv-sarjoihin ja elokuvien jatko-osiin. Hyväksi ja tuottavaksi todettua kaavaa, menestysreseptiä käytetään rahan toivossa

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  11/05/2009 @ 22:54

  Pomme,
  muotihan tunnetusti kierrättää paljon asioita, sillä pyörää ei kannata keksiä uudelleen. Tosin, vielä ei onneksi ole palattu aikaan, jolloin naisella olisi pakko olla hame :)

  Liina,
  Tuohan on toki totta, menestyskaavaa kopioidaan joka paikassa, ja ideoita pitäkin ottaa. Olisi vain hauska tietää, etenkin tuossa J.Lo:n videon kahdalla, miksi video on NIIN viimeistä myöten kopioitu.

 • Nana Q.
  Kommentti Lähettäjä: Nana Q.
  13/05/2009 @ 21:39

  Hoh hoo, olipas harvinaisen suora kopio tuo J.Lon video! Ymmärrän kyllä, että kulttimaineen saaneita leffoja/sarjoja/artisteja/mitälie lainataan ja että niihin viitataan, mutta näin suoraa plagiaattia on vaikea ottaa kunnianosoituksena…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!