Arkipäivän ohjelmaa

Tänään on vissiin se päivä kun pitäisi olla pönöttää karvalakissa ja polvia myöten lumihangessa sankarihaudoilla. Ja sitten iltamasta polttaa sinivalkoisia kynttilöitä ja syödä suklaata katsoen, kuinka paremmat immeiset pönöttävät kuumassa presidentinlinnassa.

Toisaalla ihmettelin taannoin, että mitähän mahtavat uutisissa itsenäisyyspäivänä kertoa sitten, kun viimeinenkin sotaveteraani herkeää hengittämästä. Sain seuraavanlaisen vastauksen:
"Isä ehdotti, että voisivat lähettää kameraryhmän kuvaamaan Kekkosen hautaa. Siinä voivat sitten muistella kuinka kaikki oli hemmetin paljon paremmin silloin joskus. Matti Vanhanen voisi pitää muistopuheen ja muistuttaa kansaa siitä kuinka paljon paremmin asiat olisivat, jos kepulainen olisi itsevaltiaana presidenttinä. Tilaisuuden jälkeen Paavo Väyrynen voisi julistautua Suomen kansan Moosekseksi eli Kekkonen numero kakkoseksi. Se vasta olisi todellista itsenäisyyspäivän viihdettä."

Samaan sassiin voisivat kaivaa 90-luvun arkistopätkän Matias Sassalista joka kirkkaalla lapsen äänellä laulaa elämästä juoksuhadoissa. Tai löytää uuden tenavatähden, joka tällä kertaa laulaisi vaikkapa Eldanka-järven jään.

Minulla taas on kulttuurishokki. Olen itsenäisyyspäivänä töissä. En uskaltanut kysyä, josko olisivat antaneet ekstrapyhäpäivän ihan vain kansallisuuden perusteella. "Kun meillä Suomessakin..." Samankaltaista lievää kulttuurishokkia tunnen myös pitkänäperjantaina ja loppiaisena.

Vastarannanlammas päätti siis olla viettämättä erikseen itsenäisyyspäivää. Olen ihan tarpeeksi suomalainen ja ylpeä kotimaastani 364 muunakin päivänä vuodesta. Eikä minulla edes ole kynttilöitä poltettavaksi.

Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin voisin kyllä katsella Tuntemattoman sotilaan pitkästä aikaa, mutta kun Yle ei taida tarjota ranskan- tai englanninkielistä tekstitystä... Joutunen siis hylkäämään puoliskoni elokuvan ajaksi.

 • Arkitehti
  Kommentti Lähettäjä: Arkitehti
  06/12/2010 @ 17:40

  Täällä itsenäisyyspäivän vietto rajoittunee siihen että kuuntelen Sielun Veljien “On mulla unelma” ja keitän kupin teetä, ja ehkä myöhemmin siirryn polyesterifleecessä pönöttämään hellan, silityslaudan ja pyykinkuivaustelineen muodostamaan Bermudan kolmioon.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  06/12/2010 @ 19:41

  Kuulostaa ihan… arjelta.

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  06/12/2010 @ 19:55

  eka kerta kun katon linnan juhlia isolta ruudulta, ennen aina tihruttanut pieneltä läppäriltäni. ei minusta paljoin sen enempää isänmaallisuutta tirsku. no, kun en ole töissä, ei voisi vähemmän huolettaa nuo vapaapäivät - itse asiassa olin jo unohtanut että Suomessa se on vapaapäivä!
  hyvää itsenäisyyspäivää kuiteski!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  06/12/2010 @ 20:50

  Samoin sinne laventelin juurelle !

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  06/12/2010 @ 23:40

  Jep. Joulukuu on hanurista. Voitaisko hypätä suoraan tammikuuhun ilman shokkia minkäänlaista. *huoks*

 • Jani
  Kommentti Lähettäjä: Jani
  07/12/2010 @ 03:14

  Hyvaa itsenaisyyspaivaa nain jalkijattoisesti. Taalla Kiinassa Suomen itsenaisyyspaiva tuli ja meni normiarkipaivana. En tohtinut kysya paivaa vapaaksi kun sain jo neuvoteltua 1,5 viikon joululoman (kun muuten vapaapaivia olisi tana vuonna nolla). Huippujuttu itsenaisyyspaivassa, tai oikeastaan pyhapaivassa, oli se, etta nyt pystyi arkenakin soittamaan koto-Suomeen jarkevaan aikaan. 6h aikaero ei ole aina se helpoin tapaus.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  07/12/2010 @ 09:07

  Tuo aikaero on ihan totta, mutta kuvittele jos olisit jossain Ameriikoissa, 12 tunnin päässä.
  Mukava joululoma tuollainen, voisin itsekin ottaa niiden kahden päivän sijaan :)

 • bubuina
  Kommentti Lähettäjä: bubuina
  07/12/2010 @ 14:11

  Matias Sassali, ei oo totta! Matias Sassali oli pienenä mun ja pikkusiskon mielestä maailman hauskin vitsi, naurettiin sille jopa kun kuunneltiin saman vuoden Tenava tähti CD:tä, joka oli mummin luona. Samana vuonna voitti muistaakseni “Det finns så många sköna människor", joka nyt tietenkin soi päässä. Kiitos vaan! :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  08/12/2010 @ 17:33

  Mukavaa olla iloksi, Bubuina! :D

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!