Fait divers, ou d'hiver

Tuntematon bloggari on vieläkin kaukana nykyajasta. Mikä netti kotona? Mitenniin muka NykyOperaattori olisi kykeneväinen toimimaan yhteistyössä Esihistoriallisen Operaattorin kanssa? Voihan Ranska...

Olemme siis uudelleenkatsoneet iltakaudet Criminal Mindsin ykköskauden jaksoja ja löysimmepä viikonloppuna deeveedeehyllymme perältä helmen joka ei vielä ollut päässyt katsontalistalle: Cohenin veljesten Big Lebowski oli vallan outo ja kummallinen, mutta silti oikein ihastuttava leffanpätkä, jonka seurassa sunnuntai-ilta kului kummasti.

Täällä aloittivat viime keskiviikkona yleisfanaattisuuden, eikun alennusmyynnit. Moinen aktiviteetti (siis tappiolla myyminen) kun on Patonginpurijamaassa rajoitettu lain keinoin. Alennusmyyntejä saa järjestää vain joulun jälkeen ja kesällä, ja silloinkin niiden aikataulu määrätään departementin tasolla. Talviale alkaa siis useimmissa departementeissa tammikuun kuudennen päivän seutuun. Kaupat avaavat ovensa kahdeksalta, ovat ekana viikonloppuna avoinna sunnuntainakin ja normaali-ihmiset reagoivat kuin mummot ostoskärryineen K-Kaupan kinkkutarjouspäivinä.

Kävin minäkin, kulutuskriittinen-ja-mitähän-vielä -bloggaaja, ihmettelemässä ryysistä. En tokikaan henkeni uhalla keskiviikkona, vaan vasta perjantai-iltapäivällä. Löysin hirvittävän kauniit peruskorkokengät, joissa on tietenkin vähän enemmän korkoa kuin kaipasin, mutta kun tilkkutyönahka suorastaan huusi nimeäni hyllystä. Se viimeinen oikean kokoinen pari vieläpä.Tänä aamuna kyllä oli vähän siinä ja siinä etteivät kengät olleet turhan kevyet. Täällä ei kuitenkaan ole satanut lunta kuten vähän kaikkialla muualla Euroopassa ja Ranskassa. Ihan tässä rannikolla säästyimme, joskin huomasin töihin lähtiessäni, että jääskrapa olisi oivallinen asia autossa. Mutta Pulp Fiction pelasti (tai ainakin soundtrack-levynkansi).

Ok ok, ymmärrän, etteivät kaikki VOI olla valmistautuneita samanlaisiin olosuhteisiin kuin Suomessa vuosittain, mutta silti on suorastaan koomillista seurata kuinka blokissa koko maa on kun sataa kymmenen senttiä lunta. Tosin, jossakin normandiassabretagnessa taisi sataa 50 senttiä yhden päivän sisään männäviikolla. Siinä saa jo olla melekoinen aurauskalusto jotta saa kesärenkaalliset itsetuhoiset autoilijat liikkeelle.

Mégane jää vakaasti parkkiruutuun jos täällä sataa lunta. En lähde liukastelemaan moottoritielle henkeni uhalla, vaikka se kuinka tarkoittaisi sitä, että myöhästyn töistä. Pärjäävät ilman miunuakin yhden aamun. Hätäisesti. Tämänhetkisestä työmäärästä kertoo jotain se, että työpöytäni nurkalla on vieläkin joulukuusi, kun en ole ehtinyt raikkoamaan poispoikkeen.

Noh, kesäkuussa ehtii lomailla.

 • ~sl
  Kommentti Lähettäjä: ~sl
  11/01/2010 @ 20:58

  Monacossa oli satanut lunta :D
  oho aika kiva ettei siellä!
  täällä tuo lumi alkaa jo vähän kyllästyttää..

  mietin eilen että olisi kiva jos tekisit joskus jonkun postauksen jossa vertailisit Pariisin ja Nizzan eroja. Itse kun en vielä ole Pariisissa käynyt niin sen takia kiinnostaa mitkä on paremmin ja mitkä huonommin näissä paikoissa! eli ihan yleinen vertailu jos ehdit :)

 • Eve
  Kommentti Lähettäjä: Eve
  11/01/2010 @ 21:52

  Ihanat kenkulit ja kiva yhdistelmä noiden sukkiksien kanssa! :)

  Täällä on ollut pari viimeistä päivää ihan kuin jossain satumassa. Puut ovat saaneet uskomattoman paksun huurrekerroksen kun lämpötila laski sieltä yli -20:stä -9:än! Saas nähdä kuinka kauan tätä kestää. Pitäisi ehtiä kuvailemaan äkkiä ennen kuin tämä kunnon talvi on historiaa…

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  12/01/2010 @ 08:02

  kun itse olen vielä, jos ei lumen niin liukasten kelien takia jumissa Arlesissa, vaikka työt odottaisivat Dromessa, ymmärrän näkökohtiasi. mutta miten kahden, kolmen lumisen päivän vuoksi hankittaisiin kallista kalustoa tänne etelään virumaan säilössä niinä talvina kun lunta ei tulekaan. jo Tallinnassa joulukuussa eivät jalkakäytävät olleet putsattuja ollenkaan, kun niiden kalusto ehti auraamaan vain ajotiet. kävelijät rämpivät sitten metrisissä lumikinoksissa.
  täällä nyt ei ole sellaista, mutta onhan se koomista, ettei ihmiset saa ostettua jääskrabaa tai harjaa puhdistaksen autonsa lumesta, ihan kuin se olisi valtava investointi ;-)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/01/2010 @ 12:06

  SL,
  joo miksei. Mä tosin en ole mikään Pariisiasiantuntija, että ihan turistin näkökulmasta olisi se. Ehkä myöhemmin keväällä, kun tulee visiteerattua siellä seuraavan kerran.

  Eve,
  joo, valokuvat kannattaa ottaa heti kun vaan voi, sitten se katoaa :/

  Airelle,
  Se on ihan totta, ettei moista kalustoa kannata hankkia. Eikä yksittäisen ihmisen edes talvirenkaita. Pohjoisessa, jossa talvi iskee joka vuosi, autoilijoilla on kunnon renkaat.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!