Lou festin doù Pouort

Nissalaisen syksyn kohokohtiin kuuluu yllättävän vähän mainostettu, mutta siitä huolimatta tuhansia kävijöitä keräävä La fête du port, eli satamajuhlat.

Kinkerit ovat oikeastaan kuin mikä tahansa kyläjuhla, paitsi että kukaan ei esittele lampaitaan tai paista kokonaista sikaa vartaassa. Muuten kyllä syötävää ja juotavaa riittää. Sivukadut sataman molemmin puolin on suljettu liikenteeltä, ja ravintoloitsijat levittävät terassinsa aina laitureiden reunaan saakka. Kojuista saa syötävää ja juotavaa, niin paikallisia kuin kauempaakin tulevia erikoisuuksia, ja kaikkiaan viisi lavaa tarjoavat musiikkia aika pitkälti jokaiseen makuun.

Tungos oli varsinkin alkuillasta melkoinen. Puolen yhdentoista maissa ammutun ilotulituksen jälkeen väki kuitenkin väheni melkoisesti, ja yksi kaveri vei meidät katsomaan vanhaa suosikkipändiään, Nux Vomicaa. Nux Vomica on paikallinen pikkusuuruus joka on tehnyt jo kymmeniä vuosia reggaeta nissartiksi. Kerrottakoon niille jotka ranskalaista musiikkia tuntevat, että tyyli on vähän sama kuin Massilia Sound Systemilla.

Ilta siis vain parani loppua kohden.
 • Krii
  Kommentti Lähettäjä: Krii
  05/09/2010 @ 21:07

  Siellähän mekin :). Upeat oli juhlat, kyllä minusta ranskalaiset osaavat hyvin tuon juhlien järjestämisen - kaikille aisteille oli jotain. Pitkän jonotuksen takana olisi ollut myös Village des chefs, jossa viidellä eurolla olisi saanut maistella huippukokkien luomuksia. Ja lapset oli myös muistettu.

 • Mikri
  Kommentti Lähettäjä: Mikri
  05/09/2010 @ 21:28

  Olisi varmasti ollut kokemisen arvoinen tapahtuma. Ehkä joku toinen kesä :) Miten olis myöhäinen päivällinen tiistaina jos vain pääsen täältä ajoissa liikkeelle?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  05/09/2010 @ 21:30

  Krii,
  Siellä varmaan vähän kukin. Ja se tosiaan oli kiva, että lapsillekin oli kaikenlaista. Itse siihen ei niin kiinnitä huomiota, kun ei lapsia ole. Ja se village des chefs jäi kanssa väliin, just jonon takia.

  Mikri,
  joo! Ilman muuta, ei nyt ole mitään suunnitelmia muita tiistai-illalle.

 • Mikri
  Kommentti Lähettäjä: Mikri
  06/09/2010 @ 20:32

  Täytyy sittenkin unohtaa suunnitelmat huomisen suhteen :( Asiakas vaati loppupalaverin niin myöhäiseksi, etten viitsi enään sen jälkeen lähteä ajelemaan. Oletko keskiviikkona normaalisti töissä?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  06/09/2010 @ 22:05

  Joo, olen valitettavasti. Mutta hyvää kotimatkaa sitten kuitenkin!

 • Mikri
  Kommentti Lähettäjä: Mikri
  07/09/2010 @ 00:05

  Kiitos. Toivottavasti lennot tosiaan kulkee normaalisti jo keskiviikkona. Soitan jos jään jumiin. Onneksi ehdittiin viikko sitten nähdä jo ajan kanssa :)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!