Home sweet home

Täällä lakkoillaan taas.

Tällä kertaa Total -öljy-yhtiön öljynjalostamot päättivät ruveta lakkoon työpaikkojen puolesta, ja ties kuka muu seuraa pian perästä. Yleensä lakot eivät juuri hetkauta pienen ulkosavolaisen elämää, mutta Totalin lakko pitkään jatkuessaan tarkoittaa bensa-asemien tyhjenemistä... ja minä olen ikävän riippuvainen autosta työmatkoilla.

(Etsin ilmainensanakirja.fi:sta, että mikä onkaan raffinerie suomeksi, ja totesin viron olevan taas kerran kovin hupaisaa: puhastustöökoda, rafineerimisvabrik. Että kaikenlaista puhistusvapriikkia sitä maailmassa on.)

Samalla eletään talvilomien aikoja, ja näin keskellä viikkoa liikkuvilla lomalaisilla on siis jjjännät paikat: bensansäännöstelyn lisäksi uhkakuvana on lentolakko. Pariisin kentiltä perutaan huomenna noin kolmasosa lentoja. Joku osa kenttähenkilökuntaa on päättänyt olla työskentelemättä. Älkää kysykö mikä. Kyseessä eivät kuitenkaan liene kenttäravintoloiden tarjoilijat.

Kukas muu olikaan lakossa..? Ainiin, jonkin Pariisin esikaupunkialueen opiskelijablokkien asukkaat päättivät ruveta vuokranmaksulakkoon, kunnes asumisoloihin tulee parannusta. En kyllä yhtään ihmettele, sen verran karmeita 9 neliön koppeja saattaa vanhempi asuntolakanta olla. 300 opiskelijan vuokralakko toivottavasti edes vähän puhuttaa.

Minä maksaisin ilomielin vähän nykyistä enemmänkin vuokraa, kunhan vain löytäisin SEN asunnon. Täältä pitäisi olla lähtenyt maaliskuun loppuun mennessä, ja mitään kunnollista ei ole vielä löytynyt. Joko käsittämättömän epäkätevästi suunniteltuja koppeja, käsittämättömän kalliita tai sitten järjestään parvekkeettomia. Sori mä ja mun suuret haaveet, mutta kun alueella eletään kesää kahdeksan kuukautta vuodesta, niin olisi hirmuisen kiva omata edes parin neliön läntti ulkona syömistä varten.

Muutenkin, tuokaa muutama suomalainen arkkitehti tänne kertomaan, miten asunnot ehkä kannattaisi suunnitella. Mieluiten niin, että kaksion makuuhuoneeseen edes teoriassa mahtuisi parisänky JA kaksi yöpöytää. Niin, että lämminvesivaraaja sijoitettaisiin jonnekin muualle kuin makuuhuoneen vaatekaappiin. Niin, etteivät eristämättömät seinät keräisi hometta...

...viimeiseen liittyen inhorealistinen ei-näin -esimerkki. Tältä meillä näyttää, kun seiniä ei ole kuivattu/putsattu vajaaseen viikkoon:

hometta

Mitä tuohon enää osaa sanoa.

 • giz
  Kommentti Lähettäjä: giz
  22/02/2010 @ 22:02

  Aikas karuja kuvia….noista kämppäjutuista kysyisinkin lisää, kun itselläkin on tod.näk. kohta edessä asunnon metsästys siellä päin. Eli mitä hintaluokkaa yksiöt tai kaksiot Nizzan keskustan tuntumassa tai laitamilla on (jos ootte sellasia käyneet katsomassa)? Onko ne ikivanhoja ja homeisia vai löytyykö kivojakin? Ja onko tarjontaa yleensäkään vai pitääkö alkaa telttaa pystyttämään rannalle? :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  22/02/2010 @ 22:06

  Hintaa riittää, eli ollaan katsottu ja etsitty. Kaksiot ovat alkaen 650 euroa charges comprises, ennemminkin 750… tai vielä enemmän. Yksiöitä voi saada 550 euroon.

  Asuntoja kyllä on, mutta kesällä ei kannata yrittää etsiä. Kivojakin on, mutta siihen pitää olla vähän tuuria :)

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  23/02/2010 @ 18:37

  Voihan seinä! Uskomatonta, mutta ah niin normaalia täällä… Otan osaa ja toivokaamme pikaista parannusta :)

 • Krii
  Kommentti Lähettäjä: Krii
  23/02/2010 @ 20:49

  Työkaveri oli tänään käynyt kuudella huoltoasemalla, ennekuin oli löytänyt sellaisen, jossa oli bensaa. Ja sielläkin oli tunnin jono.

  Ja onnea asunnonetsintään. Meitä harmittaa kovasti, kun asunnossamme ei ole parveketta, mutta ei vaan ollut valinnanvaraa. Toivottavasti te löydätte ulkotilallisen.

 • Riikka
  Kommentti Lähettäjä: Riikka
  23/02/2010 @ 20:55

  kuulostaa jotenkin, hm, ranskalaiselta noi asuntokuviot. toivottavasti löydätte jotain kivaa ajoissa!

  kiva kun tulit lukijaksi. olin varma, että blogger narraa mua, kun eilen oli muka tullut minuutin sisään kaksi uutta fania :). toivottavasti et kyllästy sitten, jos palaan tonne pohjolaan. vaikka ei kai tää mouruaminen niin maakohtaista ole…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  23/02/2010 @ 21:39

  Sanna, meillä ei sentään ole tekokukkien vallankumousta….

  Krii,
  joo mä tankkasin viime vkl, ja nyt jo vähän arveluttaa tän 80 kilsan päivittäisen ajamisen kanssa. Onneksi tankillinen kestää hyvinkin tän viikkoa, ensi vko kuljen kimppakyytikaverini kyydissä… ja sitten saisi jo lakko loppua.

  Riikka,
  Heh. Kyllä sitä monia puoliulkosuomalaisblogejakin tulee seurattua :)

 • Anna
  Kommentti Lähettäjä: Anna
  27/02/2010 @ 12:32

  Kuule, olet tainnut asustella ulkosuomalaisena liika kauan, kun asiat Suomessa muistuu parempina mieleen (tuttu tunne omilta ulkovuosiltani, arkeen paluu oli rankkaa taas tanne rantautuessa…). Meinaan kylla ne suomalaiset arkkitehdit nykyisin rakentaa ihan samankokoisia kanakoppeja kuin muutkin, tarttis olla vahintaan 50-luvulla rakennettu talo etta makkariin mahtuisi parisanky.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  28/02/2010 @ 18:17

  Näinkö on? Kummallinen kanakoppiviehätys sitten liikkeellä. Huoneita pitää olla mahdollisimman paljon, mutta sitten tehdään ahdasta.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!