Huomioita kauneimmista joululauluista

Kävin siis eilen laulelemassa Kauneimpia joululauluja, niitä Suomen lähetysseuran perinteisiä. Vihkosessa olevat laulut lienivät ihan samoja kuin edelliselläkin laulukerrallani, ja siitä on kuitenkin aikaa varmaan melkein 10 vuotta.


Huomio 1: En ole koskaan nähnyt niin paljon suomalaisia yhdessä paikassa Suomen ulkopuolella. (Ruotsinlauttaa lukuunottamatta, kuten Emilia huomautti.) Centre culturel de la Providencen pieni kappeli oli ääriään myöten täynnä, varmaan noin 90 henkeä.

Huomio 2: Legenda Rivierasta eläkeläisten talvehtimispaikkana ei ole ainoastaan legendaa. Niistä yhdeksästäkymmenestä suomalaisesta noin 80 oli harmaita panttereita. Ja kaikki tuntuivat tuntevan toisensa.


[Etsi kuvasta suomalainen eläkeläinen.]

Huomio 3: En ole myöskään koskaan nähnyt niin suurta joukkoa ihmisiä, jolla olisi ollut niin paljon vaikeuksia päästä Sylvian joululaulu läpi. Kuoron äänet vähenivät sitä mukaa mitä pidemmälle säkeistöissä ehdittiin. Kymmenkunta sekuntia kestänyt täydellinen hiljaisuus laulun loputtua oli myös hämmästyttävä. Liikuttavakin jopa.

Huomio 4: Wille Riekkinen puhuu oikein hyvin. Kahden laulun välissä ollut hartaus kävi joulukirkosta pakanalapselle, joka todennäköisesti ei joulukirkkoon tänä(kään) vuonna eksy. Mieluummin aikaisin kuin ei milloinkaan.

Laulamisen lopuksi joimme nopeasti glögit ja siirryimme ihmistungoksesta ja metelistä väljemmille vesille Emilian ja miehekkeensä kanssa. Suomalaisten joululaulujen palanpainikkeeksi sopi oivallisesti irlantilainen olut ja amerikkalainen hampurilainen.
Menee se adventtisunnuntain ilta näinkin.


 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  29/11/2010 @ 13:05

  Voi vitsi, teillä on kaikkee, jopa suomalaisia!
  Minäkin olisin mieleesti mennyt tuonne pantteroimaan ja kuuntelemaan Sylvian joululaulua, se paatos on niin pakahduttavaa kumminkin (minkäs juurilleen teet).

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  29/11/2010 @ 13:19

  Meillä tosiaan on hämmästyttävän paljon kaikkea. (Allekirjoittanut jätti taktisesti tekstistään pois tiedon siitä, kuinka paljon itse liikuttui Sylvian joululaulusta…)

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  29/11/2010 @ 16:26

  itse mietin etta montako suomikoulun sivuvirtta saan viela laulettua kunnolla. kanssalaulajista paatella en kovinkaan montaa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  29/11/2010 @ 16:36

  Sivuvirsi :D

 • Krii
  Kommentti Lähettäjä: Krii
  29/11/2010 @ 16:55

  Kiitos raportista. Itsekin vähän harkitsin sinne menemistä, kun tosiaan kerrankin olisi ajallisesti sopinut. Ajattelin, että tyttärelle tekisi hyvää kuulla suomalaisia joululauluja. Luulen kuitenkin, että se olisi ollut lähinnä: “Äiti älä laula” ja “äiti liian kova meteli mennään pois". Ja minä saisin pidätellä kyyneliä “varpunen jouluaamuna” aikana…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  29/11/2010 @ 17:11

  Noh onneksi joululauluja voi kuunteluttaa vaikka kotona Jouluradiosta.

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  29/11/2010 @ 17:25

  oho :D

  (ensi viikonloppuna avaan jouluradion.)

 • Elina
  Kommentti Lähettäjä: Elina
  02/12/2010 @ 08:08

  Kyllä Sylvian joululaulu ulkomailla asuessa kolahti aika kovaa. Kavereiden kanssa sitä tippa linssissä hoilattiin. Vaikka kyllä se nytkin herkistää, vaikka takaisin Suomessa olenkin.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!