Lunta ja klementiineja

Noh. Lumen kanssa eilinen työmatka oli pitkä mutta hidas. Juna. Bussi. Toinen bussi koska ensimmäinen ei suostunut kiipeämään jäistä rinnettä. Toinenkaan ei jatkanut sairaalalle saakka, joten neljäs vaihe oli jalkapatikka. Siihen asti, kunnes eräs kollegoistani ajoi ohitse, ja nappasi meidät mukaan ylös saakka.

Emme sentään nukkuneen elvytysosastolla, kuten muutamat olivat joutuneet tekemään.

Rauhallinen yö kuulemma. Kaiken piipityksen ja kellonsoittojen välissä saattoi joskus pystyä nukkumaankin kymmenen minuuttia.

Ette saa lumikuvia ennen huomista, vaikka komea keli olikin. Kameran patterit sanoivat sopimuksensa irti. Korvataan harmi auringon värillä:

Eräs asia, joka minut vallan hämmästytti täällä Rivieralla, ovat klementiinit. Klementiinipuita tuntuu olevan jokaisessa pihassa, hedelmät ovat parhaimmillaan juuri nyt, keskellä talvea, ja niitä on niin pajon, etten minä tiedä kuka kaiken syö. Antaisivat hätää kärsiville ennemmin kuin jättäisivät roikuskelemaan oksiin.

Nizzassa alkaa myös karnevaalikausi tänään. Parin viikon ajan kannattaa kuulemma välttää keskustaa kuin ruttoa, jos ei halua konfetteja hiuksiinsa ja jäädä karnevaalikulkueen alle. Saa nähdä voittaako mukavuudenhalu vai uteliaisuus.

Keskusta-aukion rakennusten seinät on peitetty karvevaaliteeman mukaisin suurin piirroksin, jotka ovat itseasiassa varsin hupaisia. Jossain muualla sanoisin, että "tuovat väriä talviseen harmauteen", mutta ei täällä harmaata ole.

Joka tapauksessa, suosikkejani hahmovalikoimasta ovat eräs epäilyttävästi Ameriikan presedentin näköinen supermies, ja hyvin poliittisesti epäkorrekti Meduusa.

Obama?

Meduusa


Ainiin, tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet huomata pienen muutoksen blogin ulkoasussa. Jos jossakin vielä kummittelee jotain vaaleansinistä, kannattaa tyhjentää selaimen välimuisti. Pohjana on yhä vielä sama Diseñon Integral ja sivupalkin fonttina ihastuttava Jellyka - Estrya's Hand. Ja jos joku erehtyy haluamaan kuviani käyttöönsä, lisenssikin se sama vanha Creative Commons Nimea-Tarttuva 1.0 Suomi

 • ~sl
  Kommentti Lähettäjä: ~sl
  13/02/2010 @ 19:16

  Kiva tämä uusi ulkoasu!
  kannattaa käydä katsomassa ne karnevaalit on paljon rauhallisemmat mitä kuvitella saattaisi.. esim. Espanjassa ihmiset(katsojat) myös pukeutuu ja tanssi ympäri katuja, Nizzassa ei. Jopa minä sain ne karnevaali"roskat” hiuksista helposti pois, samaahan täällä heitellään vappuna. Jännää tuo että siellä kasvaa nyt klementiinit :o

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  13/02/2010 @ 22:30

  Minua niin harmitti, kun St Valentinin kunniaksi olisi tänä viikonloppuna ollut Roquemauren kaupungissa Vauclusen ja Gardin rajalla 1800-lukufestivaali! Ihmiset olivat pukeutuneet 1860-lukulaisesti, kauppojen ikkunat ja valikoimat olivat tuon ajan mukaisia ja katunäkymät muutenkin menneisyydestä. Olisin niiiiiiin halunnut tuonne, mutta en saanut kuskia ja bussilla ei pääse. Merde alors.

  Onneksi pääsit ehjin nahoin kotiin! Aixissa on tänä vuonna päästy todella vähällä lumen suhteen, toivottavasti onni jatkuu.

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  14/02/2010 @ 12:57

  Klemuja vielä! Meillä on jo kaikki syöty.. tai juotu. Näyttävät näteiltä mustalla pohjalla. Lunta löytyy jo meiltäkin.
  Niin ja tekstikin näkyy hyvin vaikka mustalta pohjalta on yleensä paha lukea.. onneksi et iskenyt keltaista.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!