Lämpöaaltohuomioita

Ranskan yllä leijuu helleaalto.
Täällä vielä ollaan siedettävissä lämpötiloissa (lue: alle +30°C ja merituuli), mutta esim. Strasbourgiin on luvattu täksi päiväksi +35°C. Ja kun siellä alangolla ei ilma liiku mihinkään, niin mahtaa olla miellyttävää...

Ihmiset ovat kaivaneet kesävaatteensa esiin. Ranskattaret saattavat tykätä mustasta mekosta noin muulloin, mutta ainakin täällä etelässä täysmustaan pukeutuminen on heinä-elokuussa sulaa hulluutta. Siinä sulaa muukin kuin se hulluus...
Lämpötilat heijastuvat myös työpukeutumiseen : meitin toimistokäytävällä ei noin muutenkaan olla viimeisen päälle virallisia, mutta nyt käytävän varrella näkyy sandaaleja, paljaita olkapäitä ja keveitä valkoisia tunikoja. Jopa johtoporras on vaihtanut talvisen mustan puvun vaaleanharmaaseen ja lyhythihaisiin puseroihin.

Ranskalaisesta pukeutumisesta tehtäköön sekin huomio, että ranskatar ei juurikaan käytä sukkahousuja silloin, kun ilmat sallivat moisten poisjättämisen. Ei edes virallisemman jakkupuvun kanssa. Onkohan ranskattarilla esim. brittejä enemmän rakkoja ja hankautumia jaloissa kengistä, kun sukat eivät ole suojaamassa..?

Rakkoja tosin on itse kullakin. Muistin yhtäkkiä, että minullahan on kenkälaatikossa, vaatehuoneentapaisen hyllylle survottuna, sievä pari mustia korollisia sandaaleja. Ostin ne joskus ammoisena vuonna 2003 ja en ole paljoakaan käyttänyt. Tänään muistin miksi. Neljästä kohdasta hankaava sandaali on melkoisen epämukava asia.

Eilen meillä oli vakaa tarkoitus siivota. Tai noh, siivosimmehan me, mutta vasta ihan illalla. Töistä palattuani ilmoitin, että lähdemme rannalle. Meloninpaloja ja voileipiä kylmälaukkuun evääksi ja suunta kallioille. Meitä lähimpänä oleva ranta ei nimittäin ole mikään hiekkaranta, vaan silkkaa kalliota, joille on jossain vaiheessa viime vuosisataa kaivettu ja tasoitettu ihmisten maattavia kohtia.

Ilta-aurinko rannalla on ihan kivointa. Ei tarvitse pelätä palavansa, ja pahin kuumuus on jo ohitse. Merikin on lämmennyt sellaiseksi, että siellä voisi piakkoin kuvitella uivansa.

Kai se on kesä.

 • karkki
  Kommentti Lähettäjä: karkki
  02/07/2010 @ 14:43

  Voi sua onnen tyttöä!!! Tekisin mitä tahansa,että pääsisin vähän merelle.. meillä mittarissa napsahti eilen 40 rikki ja olo on kyllä vähän sen mukainen.. rikki. :D Iso iso hali ja tervehdys!!!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/07/2010 @ 21:18

  Hali sinnekin!

  Kyllä täälläkin kuumaa riittää, ihan iltaan asti, jalat ovat ihan turvoksissa. Mutta tosiaan, tuo meri tasoittaa melko paljon.

 • Krii
  Kommentti Lähettäjä: Krii
  02/07/2010 @ 21:30

  Uimaan siitä! Minä vilukissa viihdyin viime lauantaina pitkään meressä, vaikka oli paljon kylmempää kuin nyt.

 • Luuseri Luzernista
  Kommentti Lähettäjä: Luuseri Luzernista
  03/07/2010 @ 07:27

  Me taidetaan olla Euroopan vilpoisemmalla puolella, kun eilen vasta saatiin kolmikymppiä rikki: +31,2° (käyn joka päivä netistä katsomassa edellispäivän huippulämpötilat :-D).

  Juu ei sellaisilla sandaaleilla tee mitään, mitkä tekee jalkaan pipiä. Minä ostin viime vuonna ihanat kengät, mutta niistä saan kipeän akillesjänteen. Pöh.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  03/07/2010 @ 18:58

  Krii,
  joo, kyllä aikomus olisi uida, kunhan tässä joutaa.

  Anne,
  Liekö Alpeilla joku kumma “viileä” sarake..

 • Katja
  Kommentti Lähettäjä: Katja
  03/07/2010 @ 23:03

  Tuppulan rannoilla myös tuttu konsepti tuo sementillä tasoiteltu auringonottokolo rantakalliolla, joissakin koloissa jopa reikä aurinkovarjoa varten!

  Meillä on elo ollut kovin hiekkarantapainotteista viimeiset seitsemän vuotta, sattuneesta syystä. Ja Yartsan takakontissa voi sateisina päivinä tehdä hiekkakakkuja :D

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!