Lunéa, junan siivin yön yli

Kyllä taas melkein iski lievä kateus ulkosavolaiseen, kun lueskelin esittelyjä VR:n uusista makuuvaunuista. VR:n viimeaikaisesta toiminnasta voi olla montaa mieltä, mutta myöhästymisiltä ei täälläkään vältytä... lakoista puhumattakaan. On ne tietty välillä vahingossa lakkoilemattakin.

Mutta ne makuuvaunut:
"Vaunun ylätasolla on 8 kahden hengen hyttiä. Jokaisessa on oma wc ja suihkutila. Matkatavaraa voi säilyttää sängyn alla, poikkeuksena päätyhytit (paikat 201/202 sekä 215/216), joissa on erillinen matkatavarasyvennys sekä suksiremmit.

Vaunun alatasolla on 11 kahden hengen hyttiä, joista lähinnä sisäänkäyntiä oleva on invahytti. Osan alakerran hyteistä voi yhdistää. Hyteissä on pesuallas, suihku ja wc sijaitsevat vaunun välitasolla. Matkatavaratila on sängyn alla, paitsi päätyhytissä (paikat 101-102), jossa on erillinen matkatavarasyvennys sekä suksiremmit."

Pudottakaa minut nyt maanpinnalle kertomalla, että nuo ovat jotain biznez-lux-luokkaa. Jookos?

Ranskassa on tullut matkustettua muutamaan otteeseen yöjunilla, Pohjoinen kun on kaukana Etelästä. Se on aina yhtä mukavaa. Tavallisen rahvaan vaunuissa, alias kakkosluokassa yhdessä kopissa matkustaa kuusi henkeä. Ei kaksi tai neljä vaan kuusi. Kolme päällekäin, leveyttä patjantapaisella noin 60-70 senttiä. Vaunun toisessa päässä on yksi vessa, toisessa koppero jossa on pesuallas. Ei suihkua. Voitte arvata kuinka paljon tilaa on matkatavaroille.

Ykkösluokassa on kahdesta neljään petiä, suihkua ei taideta tarjota sielläkään.

Harvoin olen tuntenut itseni niin sardiiniksi kuin yöjunassa. Tai muuten vain nukkunut huonosti, minulla kun on heikko yöjunakarma. Milloin on samassa kopperossa moottorisahakuorsaaja, milloin makuuvaunu on yksinkertaisesti korvattu ihan tavallisella junanvaunulla.

Mikäs se olikaan SNCF:n yöjunien slogan..?
Lunéa, laissez la nuit vous transporter.
Niin, kyllähän se yö minua kuljettaa, mutta perille saapumisesta virkeänä ei ole takuita...

[Kuvat lainattu: railfaneurope.net ja seat61.com]

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!