Lunta ja aurinkoa

Ranskassa on ollut viimeisten päivien aikana, etenkin eilen, tasan yksi puheenaihe: lumi.
Täällä ei moista ole näkynyt, mutta pohjoisemmassa satoi eilen paikoitellen pitkälti toistakymmentä senttiä. Mikä tarkoittaa, että kaikki tiet ovat tukossa ja kesärenkaillaan seilaavat jäähän tottumattomat ranskalaiset viettivät yönsä autoissaan tai liikuntasaleihin improvisoisuissa hätämajoituksissa.

Täältä etelästä on hyvä naureskella. Ymmärrän kyllä, että kalusto ei voi olla valmiina moiseen lumisateeseen jos sellaista sattuu muutaman vuoden välein, eikä autoihin kannata hankkia talvirenkaita yhden päivän takia. Mutta mikä helekatti saa ihmiset luopumaan maalaisjärjestään? Ei sitten tullut mieleen, jotta "Kah, on luvattu lunta. On luvattu paljon lunta. Mitäs jos en lähtisikään kokeilemaan millaista on seikkailla moottoritiellä kesärenkailla."

Mutta lumisateesta auringonpaisteeseen.
Martta, joka muuten oli puolikas blogijulkkis (alemman puoliskon osalta), jo aikana ennen omaa blogiaan, antoi minulle auringonpaisteisen kukan.

Kiitän kauniisti, ja jaan eteenpäin sen ehdottomalle ansaitsijalle, Sannille. Mihinkä muuhunkaan blogiin tuo paremmin sopisi :)

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  09/12/2010 @ 10:31

  jossain pilkkaohjelmassa näyttivät kuinka laiskat toimittajat käyttävät vuodesta toiseen samoja kuvia ja sanoja, tässä lumiaiheessakin. eli tuntuu siltä, että katastrofi on sama joka vuosi. eikö tyhmä autoilija sitten opi, vaan eikö vaan tule katsottua säätiedotusta? sitä ettei kalusto riitä en myöskään osaa selittää, kun suuressa osassa maata kuitenkin tuntuu tulevan lunta vuosittain, jos nyt ei ihan Nizzassa ja Aixissä joka vuosi, niin monessa paikkaa kuitenkin. priorisointia rahankäytössä ehkä?
  onnitteluni ansaitusta merkistä!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/12/2010 @ 11:15

  Se on kyllä ihan totta, että niistä osista maata, joissa lunta tulee joka vuosi (eli vuoristossa ja Elsassin seudulla) ei edes saatu aikaan kunnon uutislähetystä. Ihmisillä on talvirenkaat.

  Toisaalta Suomessakin joka ikinen vuosi “Talvi yllätti autoilijat". Siellä se vasta koomista onkin.

 • Sanni
  Kommentti Lähettäjä: Sanni
  09/12/2010 @ 18:25

  Oi kiitos kaunis tasta! Piristi kummasti paivaa :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  10/12/2010 @ 21:53

  Ei kestä !

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!