Luolamiehen tunnustuksia

Alkuun todettakoon, että minä en vain aina tajua ihmiskuntaa:
Kuuntelin aamulla toisella korvalla uutisia Aamu-TV:stä, ja jossain vaiheessa puhuttiin Pakistanin tulvakatastrofista. Insertti päättyi toteamukseen siitä, kuinka jonkun fiksun mukaan Pakistanin Talibanit suunnittelisivat terroristi-iskuja länsimaisia avustustyöntekijöitä vastaan. Mitvit? Kymmenettuhannet ihmiset ovat kuolemassa, apua on jo muutenkin vaikea saada perille, ja sitten vielä ihan vapaa-ehtoisesti uhataan avustustyöntekijoiden henkeä.

Ulkosavolainen ei ymmärrä.

- - -

Sari jakoi minulle taannoin (noh, ok kaksi päivää sitten) kauniin prenikan, johon liittyy myös haaste.

Pitää nimittäin kertoa seitsemän asiaa itsestään. En pidä 'fakta'-sanasta, joten voitte valita ihan itse onko seuraava faktaa vai fiktiota vai jotain siltä väliltä...

1. Inhoan autolla ajoa. Siis silleen perusinhoan. En kammoa, ja käytän autoa kun on tarvis (paitsi että Mégane seisoo kadunvierellä kun en ole vielä päässyt siitä eroon ja vaihdelaatikko pitäisi remontoida) mutta en todellakaan nauti siitä. Sitäpaitsi skootteri olis täällä paljon kätevämpi. Tai sähköavusteinen polkupyörä.

2. Haaveilen koulunpenkille palaamisesta, mutten millään haluaisi luopua säännöllisen kuukausipalkan tuomasta elintasosta. Mutta jos ennen kolmeakymppiä. (Mullon vielä opintotukikuukausia jäljellä!)

3. Olen hyvin laiska sisustaja ja vielä laiskempi kodinhengetär. Niinpä meillä on vaatteita ja tavaroita ympäri kämppää, oudosti sijoiteltuja akkulatureita, silitysrautoja ja nenäliinapaketteja ja mahdollisimman epäyhteensopivia huonekaluja. Puhumattakaan niistä tavaroista, joille ei ole vielä löytynyt sijoituspaikkaa viisi kuukautta muuton jälkeen... Ja kun Toinen Puolisko on yhtä taitava kuin mä... (Meidän eromme on se, että lattioilla pyörivät sukat ovat minun ja toisaalta minä olen ainut jolla käy mielessä pölyjen pyyhkiminen.)
Kotini on luolani.

4. Ehdoton inhokkikotityöni on tiskaaminen. En ole hetkeäkään katunut astianpesukoneeseen sijoittamiani sataa euroa.

5. Käytän arkiaamuheräämistoimiini aika tarkkaan 1h 15 min. Ensin neuvottelen itseäni ylös sängystä 25 minuutin ajan. Sitten raahaudun suihkuun, silitän vaatteeni jos tarvis, pukeudun, syön aamu-tv:n edessä. Viimeiset noin 25 minuuttia käytän hampaiden harjaamiseen, meikkaamiseen, hiusten laittamiseen ja yleiseen pyörimiseen. En todellakaan avaa tietokonetta aamuisin, en olisi ikipäivänä ajoissa lähdössä.

6. Juon kahvini sellaisena kuin se tarjotaan. Mieluiten sokerilla, kotona maidolla, töissä maidotta, pienestä tai isosta kupista.

7. Teini-ikäisenä lempielokuvani oli Batman Forever. Kaikkea se teettää.

- - -

Pitikö tätä jakaa etiäpäinkin? Oookei.

Yksi Marialle.
Toinen Sarille ja Meïlle.
Kolmas Spots:lle.
Neljäs Tuijalle.
Viides Katjalle.
Kuudes Elisalle.
Ja se seitsemäs menee Fifin blogiin, mutta osoitetaan maailman hassuimmalle (mutta ylisöpölle) minieläimelle, joka pääsi työkoneeni taustakuvaksi.

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  27/08/2010 @ 08:33

  kun kerran käsket, niin sanon jotain (ei olis pitänyt yllyttää): kummasta minieläimestä puhut, oikeanpuoleisesta, joka on elävä vai vasemmanpuoleisesta, joka ymmärtääkseni on ihmiskäden tekoa?

  en muuten tiennyt, että opintotuki on kortilla, eli jos opiskelee liian pitkään, se loppuu kesken? paljastuipa taas yksi kummallisuus suomalaisessa järjestelmässä (ranskalaisesta muuten ei hajuakaan, eikä opintotukea ollut olemassakaan, silloin kun minä opiskelin). mahdollisesti yritetään estää elämänpituinen opiskelijuus?

  mitä tulee ensimmäiseen osaan viestiäsi, sanottakoon, että terroristin elämäntehtävä on terrorisoida ihmisiä, mitä avuttomampia ja viattomampia, sitä parempi. eihän se muuten olisi terroria. ei tarvitse muuta perustelua, eihän tuollaista voi perustella muussa kuin logiikassa, joka ei enää ole meidän logiikkaamme.

  onnitteluni prenikasta.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  27/08/2010 @ 13:44

  Ei se rotta niin söpö ole, mutta se koiranalku on ihan uskomattoman… ruttuinen :D

  “en muuten tiennyt, että opintotuki on kortilla, eli jos opiskelee liian pitkään, se loppuu kesken?”

  Suomessa on rajoitettu opintotukimäärä, juurikin sen takia että ikiopiskeliajt eivät roiku 15 vuotta yliopistolla (ja on se muuten rajoitettu Ranskassakin, ei voi tehdä kolmatta ekaa vuotta).
  55 kuukautta ylempään korkeakoulutukintoon.

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  27/08/2010 @ 14:49

  Meeri ja Fifi kiittävät! Oi, jos minieläin voisikin pysyä mininä eikä kasvaisi 8-10-kiloiseksi kuorsaavaksi possukoiraksi… :D

  Mulle selvisi muuten Suomessa ollessani opintotuesta aivan uusi tieto: toista tutkintoa varten on mahdollista saada lisätukikuukausia, kunhan niiden maksimimäärä ei ylitä 70 kk:ta. Minullakin olisi siis mahdollisuus saada vielä 15 tukikuukautta, vaikka käytinkin kaikki 55 kuukauttani jo ensimmäisen tutkinnon aikana (eivätkä ne edes riittäneet koko ajalle). Parhaillaan odottelen päätöstä Kelalta. Kovasti lupailivat puhelimessa positiivista lopputulosta, mutta vähän epäilyttää, koska ne karhusivat multa Kela-kortin ja Suomen sos.turvan pois heti tänne muutettuani.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  27/08/2010 @ 14:57

  Itseasiassa kun mä vaihdoin alaa ja tein sen licenceni, mä sain tukea koko vuodelle, vaikka mulla ei olis pitäny olla kuukausia bac+kolmoseen enää jäljellä.

  Op-tuen voi saada ilman sosiaaliturvaakin. Kysyin tätä kertaalleen ihan erikseen.

 • Katja
  Kommentti Lähettäjä: Katja
  02/09/2010 @ 20:30

  Olen huomioinut haasteen, kiitän, pokkaan, ja vastaan kun pikkuväeltä kerkiän :)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!