Meri

Olen kotoisin järven rannalta. Järvisuomesta. Seudulta, jossa ei oikeastaan koskaan pääse viittä kilometriä kauemmas vedestä. Ranskaan muutettuani miunulla oli pitkään suoranainen kulttuurishokki, kun ainoa vesiasia jonka satunnaisesti näki, oli jokin ruskehtava joki tai kanaali.

Silloin puolisentoista vuotta sitten tänne etelään tullessa eksoottisinta eivät olleet palmut vaan meri. Se vaan on tuossa, hyvin hallitsevana. Riviera sijaitsee käytännössä muutaman kilometrin levyisellä kaistaleella, vuoren ja meren välissä, eli merta ei pääse pakoon vaikka haluaisikin.

Ensialkuun meri oli suorastaan hämmästyttävä, suuri, aaltoinen ja suolainen. Mutta kaikkeen tottuu, enää sitä ei jää katselemaan suu auki kuten alkuaikoina. Mutta onhan se upea, ainakin sopivalla säällä.


Meri on upea... eikä se sitten kuitenkaan ole järvi.

 • Stello
  Kommentti Lähettäjä: Stello
  20/11/2010 @ 20:47

  Ma olen aina asunut kavelyetaisyydella meresta, ja ajatus jostain muusta vaihtoehdosta vaikuttaa ahdistavalta.

  Muistan jarkyttyneeni, kun aikoinaan katsoin kartalta missa yksi kaverini asui (Kansas). Ihan tajuttoman kaukana meresta! :O

 • laura
  Kommentti Lähettäjä: laura
  21/11/2010 @ 00:55

  Voi, minun sydäntä riipaisee tuo toinen kuva. Lumisia vuoria ja vettä, mitä sitä muuta ihminen tarvitsee ollakseen onnellinen?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  21/11/2010 @ 11:29

  Stello,
  Mä en ole vielä tottunut mereen niin täysin, että se olisi jotenkin elinehto, kuten muutamille aina täällä asuneille kavereille. Järvikin kelpaisi :D

  Laura,
  Täällä kyllä kieltämättä on luonnolla hemmoteltu.

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  21/11/2010 @ 12:22

  Meri on ihana. Mutta kyllä vaihteenvuoksi noita vuoriakin voisi katsella.

  Meillä kun on vielä ihan alavaa :)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!