Huomioita muuton varrelta

Huomio 1: Luojalle kiitos siitä timpurista, joka eräänä päivänä keksi, että huonekalut voi tehdä osista koottaviksi.

Huomio 2: Kaksiollinen pahvilaatikoita näyttää huomattavasti vähemmältä 50 neliössä kuin 32 neliössä.

Huomio 3: Muuttaminen käy urheilusta. Jokainen lihas kropassani on kipeä. En ole ikinä ollut niin väsynyt lauantai-iltana. Lainasimme vanhalta asunnolta lähtiessä alakerran hedelmävarastolta diablen, pirun tai miksitätätämmöistäkärryäkutsutaankaan. Se piti palauttaa samana iltana, ja sovimme että palautan sen itsekseni ja haen samalla mukanani Méganen, jolle ei ollut kuljettajaa aiemmin. Olisin tietty voinut varmistaa, että junat kulkevat. Junavuorojen sijaan oli bussi, jota piti odottaa kolme varttia, johon sai juuri ja juuri ahdettua sen 15 kilon kärryn. Bussi meni Antibes'iin saakka, ja arvatkaa vain odottiko eteenpäin lähtevä juna minua ja erästä nuortamietä joka myös Segwaynsa kanssa liikkui hitaasti.
Ei.
Missasimme sen noin 10 sekunnilla. Turhautumiseni ja väsymykseni kanssa repesin täysin laiturilla olevalle SNCF:n neitokaiselle. Kerrottakoon, että julkinen raivostuminen ei ole minun tapaistani. 35 kilometrin matkaan meni siis noin 1,5 tuntia. Laskematta sitä alkuodottelua Nizzassa.

Huomio 4: Onni on parveke, johon mahtuu pyykkiteline. Joka ei siis pyöri jaloissa jääkaapin edessä ja jolle ripustetut vaatteet kuivuvat päivän aikana. Vielä suuremmaksi onneksi voi laskea kaksi parveketta, kuivaustelineen siis saa lykättyä sille pienemmälle, pois immeisten silmistä.


Joku äärityylikäs ulkosavolainen ripustaa pyykkiä.
Etualalla keittiö.
Ja pahvilaatikoita.

Huomio 5: Mégane on pitänyt viime viikonlopusta saakka outoa ääntä. Ja eilisestä saakka kahta outoa ääntä, joista jälkimmäinen on varsin huolestuttavaa rahinaa, varmaan jossain vaihdelaatikossa (tai mistä minä mitään tiedän, autojentuntemus nolla). Mainiota siis, että voin mennä bussilla töihin, Uskollista Muulia ei enää uskalla moottoritielle laskea. Eikä sitä varmaan korjatakaan kannata, remontti maksanee yhtä paljon kuin Muuli itse. Katse siis etiäpäin ja etsiskelemään pikkuautoa, jolla olisi mittarissa vähemmän kuin 290 000 kilometriä...

Huomio 6: Olemme aina asuneet asunnoissa, joissa on ollut varusteltu keittiö. Enemmän tai vähemmän varusteltu, mutta vähintään pari keittolevyä. Nyt sitten pitäisi jaksaa etsiä ihminen, joka myisi meille kaasulietensä. Käsi ylös kaikki sellaiset, mieluiten kotiinkuljetuksella.

Très brievement en français: On a déménagé, on a des courbatures partout. Partout. Mais, on a également deux balcons (ou, pour vrai dire un balcon et un loggia, faut être juste dans avec les expressions). On peut donc faire secher le linge quelque part autre que devant le frigo.

On n'a pas:
- de porte dans la salle de bain.
- de table dans la cuisine (ou sur le balcon ou au salon... on n'a pas de table tout court)
- de gazinière... alors, si tu veux me vendre la tienne (gaz de ville, stp), j'suis partante. Plutôt avec une livraison à domicile, car la Mule Fidèle (alias Mégane) fait du bruit trèèès inquiétante depuis hier.

 • zapiska
  Kommentti Lähettäjä: zapiska
  29/03/2010 @ 16:27

  Vaikka muuttosuhinat aiheuttavatkin tuskaa ja erinäisen määrän suomalaisia perkeleitä, niin paljon onnea uuteen kotiin. Savossa ja tiettävästi koko Suomessa kuvan diable tunnetaan nerokkaala nimellä nokkakärry.

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  29/03/2010 @ 18:11

  loistavaa, olette päässeet uuteen asuntoon. hyvältä näyttää, vaikkakin pahvilaatikoiden purkaminen tuottanee vielä paljon hommaa. onnea uuteen kotiin jne.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  29/03/2010 @ 18:19

  Joo kiitos, eiköhän tästä vielä voiton puolelle päästä. Sähkö- ja kaasusopparit on tehty, netti siirtyy parin viikon sisään, laatikotkin ehkä katoavat joskus…

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  29/03/2010 @ 18:53

  hei mahtavaa teilla ei ole vessanovea! nythan sa sitten voit toteuttaa mun hienon sistustidean (joka sai jyrkan vastalauseen toiselta asukilta :( ): verho vessan ovena!!

  Sellaista paksuhkoa vaaleaa puuvillaa joka tulee kunnolla maahan asti, tiedathan.

  ota sit kuvia kun saat verhon oveen!

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  29/03/2010 @ 21:54

  Hih, mä myisin kyllä mielelläni kaasuhellan pois, jotta saisin kunnon sähkölevy- ja -uuniyhdistelmän tilalle! Pitäisi kumminkin kysyä toisenkin osapuolen mielipidettä, ja tiedän jo etukäteen, mitä tulee vastaukseksi… ja joka tapauksessa meillä ei ole käytössä gaz de ville vaan erillinen kaasupullo. Toivottavasti löydätte sopivan varustuksen!

  Couragea laatikoiden purkamiseen ja onnea uuteen kotiin! Kaksi parveketta, vähänkö olen kade… Itse asiassa voisin vaihtaa kaasuhellan parvekkeeseen. :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  30/03/2010 @ 16:00

  Sari,
  On meillä vessassa ovi, kylppärissä ei. Verho joo on jo viritetty, oli joskus aikoinaan keittiön verho :)

  Fifi,
  Sinähän outo olet :o Miksi ihmeessä hankkitua eroon kaasuhellasta, niillähän on ihan mainiota laittaa ruokaa. (Sähköuunin ottaisin kyllä mielelläni, mutta ne kaasu-sähköyhdistelmät ovat ns. hors de prix)

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  30/03/2010 @ 16:05

  No kun mä pelkään tulta enkä osaa/uskalla/saa sytyttää yksin hellaan liekkiä > joka kerta ruokaa laittaessani pitää pyytää E:tä laittamaan tuli padan alle. Terv. nimim. Uusavuttomien kuningatar :/

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/04/2010 @ 16:44

  Heleppoa. Hankitte itsesytyttävän lieden. Siis semmoisen jossa on sähköinen kipinä. Syttyy napin painalluksella.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!