Päivän sanoja

Syksy.
Ranskassa vuodenajat vaihtuvat kalenterin, eivätkä suinkaan sään tai luonnon mukaan. Tänään on syksy. Ettäs tiedätte.

Raymonde ja Lucienne.
Ranskalaiskaksoset Raymonde ja Lucienne puhaltavat tänään yhteensä 196 kynttilää. 98-vuotiaat rouvat pääsivät myös siihen kuuluisaan Guinnessin kirjaan maailman vanhimpina kaksosina. Ja näköjään näyttävät olevan ihan oivissa sielun- ja ruumiinvoimissa. Salaisuus: aktiivista urheilua, aperitiivi tarotpelin ja pastiksen tai whiskyn kanssa, ja tietenkin iltapäivävalssit kasinolla.


AQMI.
Lyhenne alkaa olla tuttu kaikille vähänkään uutisia seuraaville ranskalaisille. AQMI, alias Al-Quaida au Maghreb Islamique, tuntuu uhkaavan vähän joka nurkalta. Viimeisimpiä ihmiskaappauksia Nigeriassa epäillään juuri AQMI:n tekosiksi. Afganistanilaisten manttelinperijöitä, ilmeisesti. Tätä myöten Ranska on myös supervalmiustilassa terrori-iskujen varalta.

Moskova-Nizza-Moskova.
Rautatielinja, joka ei ehkä pääse ihan legendaarisen Orient Expressin tasolle, kuljetti kuitenkin aikana ennen vallankumouksia Venäjän rikkaita ja ruhtinaallisia Rivieran aurinkoon. Nyt RZD, Venäjän valtionrautatiet, on avannut junayhteyden uudelleen. Juna lähtee Moskovasta torstai-iltana ja kulkee mm. Minskin, Wienin ja Milanon kautta ollakseen perillä Nizzassa lauantaina. Matkalle haluavan kannattaa varata alkaen 360 euroa toisen luokan paikkaa varten, ja reilu tonni ykkösluokkaan. InterRail -liput tuskin kelpaavat. • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  24/09/2010 @ 20:21

  junamatkailussa on kylla jotain niin romanttista. jos en sille sipeanmatkalle poaase niin toi voisi olla varteenotettava vaihtoehto :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/09/2010 @ 15:00

  Totta. Varsinkin kun kulkee monen mielenkiintoisen maan ja kaupungin läpi.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!