Varsin pitkä perjantai

Ihminen on siitä näpäkkä otus, että se oppii virheistään... ainakin joskus.

Kun avasimme ekaa kertaa nettilinjoja, homma tökki koska puhelinlinjaa ei oltu avattu oikein.

Toisella kertaa varmistimme puhelinlinjojen toimivuuden, mutta emme tajuneet alleviivata sitä, ettemme halua France Télécomin liittymää alle kummittelemaan.

Tällä kertaa jätimme koko homman avaamisen Ysi-télécomille, ja nyt oli tullut viestiä jonka mukaan linja olisi jo aktivoitu. Neljässä päivässä, sus'siunakkoon! Vielä ehtii mennä pieleen jossain kohtaa.

Asunto alkaa näyttää asunnolta. Vielä ette saa kuvia, sillä kirjahylly on palasina lattialla, keittiönpöytää ei ole, mistään muusta pöydästä puhumattakaan. Hella on myöskin vielä entisen omistajansa hoiteissa, mutta ei meillä sen puoleen tule kaasuakaan seinästä. Makuuhuoneen kaapinovi on karmeanvihreä. Minä pidän vihreästä, en vain pidä huonosti tehdyistä lastenhuonemaalauksista.

Täällä eletään arkipäivää. Pitkäperjantai on pyhä ainoastaan Alsace-Mosellen alueella, niillä ammoisina aikoina Saksaan kuuluneilla maapalasilla, joilla protestanttisuus on hengissä vieläkin. Elsassin pitkän viikonlopun ansiosta saamme appivanhempikokelaat vieraiksemme. Onpahan ollut joku syy hankkiutua eroon pahvilaatikoista, virittää verho kylppärin oviaukkoon (meillä mitään ovea ole kylppärissä) ja koota vuodesohva. Ja on minullakin jopa kolme päivää vapaata. Sitähän voi kutsua jo melkein lomaksi. Pääsiäinen on myös siitä oiva juhla, että siitä saa ihanan tekosyyn syödä suklaata. Vähän kuin jouluna.

Niin, se asunto.
Sitten joskus tulevaisuudessa saatta kuvia aitointialaisesta kliseisestä lampunvarjostimesta (joka aiheutti sen, että eilisiltana roikuin katonrajassa vaihtamassa sokeripalaa joka ei ollut sähkönormeja nähnytkään...), maailman kitscheimmasta vaatekaapista ja verhoista joissa seikkailee raidallisia kaloja ja yksi käärme.

Muuttaminen on.

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  02/04/2010 @ 19:53

  Hei, kerro mulle miten voi avata puhelinliittymän ilman France Télécomin abonnementia? Luulin sen olevan pakollinen.

  Onnea uuteen kotiin! :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/04/2010 @ 21:19

  Noh siis. Nykyään nämä “uudet operaattorit", ainakin siis SFR-Neufbox, avaavat puhelinliittymän asiakkaan puolesta. Eli siis periaatteessa yhä vielä tarvitsee sen Esihistoriallisen operaattorin liittymän, mutta se tehdään sun puolesta, ja siirretään suoraan uuden operaattorin nimiin. Ei tarvitse itse alkaa sotkeentumaan. Joka on kyllä tosi kätevä homma.

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  02/04/2010 @ 22:05

  ei ollut minullakaan ongelmaa avata free-linja ilman france telecomia, kyllä ne nykyään saa sen itsekseen hoitumaan.
  olen ollut ranskassa niin kauan, etten enää muistakaan pitkän perjantain olevan jossain vapaapäivä: jäi taas postit liian myöhään, kun unohdin, että suomessa perjantaina ja lauantaina ei ole postinkantoa…

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  03/04/2010 @ 20:29

  Ok, mutta kai siitä FT:n linjasta pitää maksaa? Vai kuuluuko se toisen operaattorin hintaan?

  Iloista pääsiäistä!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  04/04/2010 @ 14:01

  Ei siitä tartte mitään maksaa (ellei erikseen halua). Uusi operaattori ostaa sen linjan omaan käyttöönsä.

  Iloista pääsiäistä sinnekin!

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  06/04/2010 @ 09:32

  Kiitti, Stazzy! :) Otin asian puheeksi Kullan kanssa, joka ei meinannut millään uskoa koko juttua. Sitten se meni nettiin ja löysi kuin löysikin vastauksen ja nyt myö ootellaan Alice-boxia. :) Orangen boxista luovutaan, sillä Orange ei tarjoa ainakaan tuppukylässä dégroupage-palveluita.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  06/04/2010 @ 10:01

  no hyvä että oli jotain hyötyä :D

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!