Ranta

Mmmmh, kelit alkavat olla juuri täydelliset meressä lojumista varten.

Etenkin eilen, kunhan rannalle vain muisti mennä ihmisten aikaan, eli ei ennen kolmea iltapäivällä. Siinä vaiheessa päivän pahin kuumuus on jo ohi, mutta aurinko lämmittää vielä tuntikausia. Mukaan iso hattu ja sanaristikkolehti, mitäpä sitä muuta tarvitsee.

Tai, noh, oikeastaan tarvitsee. Teimme viikonloppuna kaksi olennaista rantahankintaa. Uimakengät ja sukellusmaskin. Ensimmäiset ovat suorastaan mukavuuskysymys näillä kivisillä rannoilla. Ei tarvitse pelätä koko ajan loukkaavansa jalkojaan tai liukastuvansa kivillä.


Sukellusmaskin myötä taas huomasin, että meressä on kiljoona kalaa! Sehän on ihan vallan elävä akvaario! Siellä on muitakin kaloja kuin särkiä ja ahvenenpoikasia! Isoja ja pieniä, ruskeita, vihreitä ja raidallisia. Meduusoja en onneksi nähnyt. En ole asian suhteen niin vauhko kuin paikalliset.

Suosittelenkin muuten tänne lomalle eksyviä ihmisiä hankkimään ehdottomasti joko tuollaiset "surffilautakengät", tai sitten jonkilaiset halvat urheilusandaalit tai muovitossut uimista varten. Etenkin lapsille. Ja heille myös sukellusmaski, tai ainakin uimalasit. Tai oikeastaan kenkien tarve riippuu siitä mille kulmaa Rivieraa työntyy: Antibes'n satamasta länteen päin alkavat hiekkarannat. Siitä itään on kiveä ja kalliota. Jännittävä luonnonilmiö.

Meitä lähimmältä rannalta otetut kuvat ovat jo jostain viime huhtikuulta, siksi niin tyhjää. Eilen en sattuneesta syystä rahdannut kameraa mukaani.Suomen rannoilla on ollut synkkä viikonloppu. Muistattehan siis, että lapsia, tai aikuisiakaan ei parane jättää valvomatta veteen, oltiin sitten järven tai meren rannalla. Ja kannattaa myös lukea, kuinka hukkuminen ei itseasiassa yleensä näytä hukkumiselta. Siinä vaiheessa kun tajuaa, että jotain on pielessä, on yleensä jo liian myöhäistä.

Kuitenkin, mukavaa kellumista helteen lämmittämissä vesissä kaikille!

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  20/07/2010 @ 07:33

  koira on jo aikaa sitten huomannut, että meressä on elämää. siitä onkin metsästyksen sijasta kalastajakoira.
  minä taas saan vielä odottaa meressä lellumista, kunnes käden haava on kunnolla kuivahtanut, pitää vaan kestää tätä kuumuutta. onnentyttö!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  20/07/2010 @ 09:04

  Mulle tulee kalastajakoirasta mieleen semmoinen myrskyn tuivertama rekku, keltainen sadehattu päässä, jossain syksyisessä saaristossa :D

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!