Retrosilmäys 2010

Tiettyinä aikoina vuodesta bloggaajilla on tapana olla lampaita. Jouluna kaikki lähettävät joulutoivotuksia, uuden vuoden alla katsellaan mennyttä vuotta. Minä olen (kuten kaikki ovat jo huomanneet) ihan julkisesti (vastarannan)lammas, joten teen tällä kertaa kuten muutkin. Joten, voilà, ulkosavolaisen vuosi:

Tammikuussa ihmeteltiin kulttuurieroja samppanjan kera. Tänä vuonna kyseistä lounasta tiedetään jo odottaa.

Helmikuussa tein kumia ja nahkaa olevan heräteostoksen, joka on osoittatunut oivalliseksi ja paljon käytetyksi. Ihmettelin samalla myös klementiineja ja hämmentävää ilmanalanvaihtelua.

Maaliskuu näytti maita ja mantuja sekä Pariisiin että Aix-en-Provenceen ja viiniruokablogimiittiin saakka.


Huhtikuun alussa muutimme pikkukaupungin homeisesta luukusta suuren kaupungin ei-homeiseen. Toistaiseksi emme ole katuneet hetkeäkään, vaikka eihän tämä ihanneasunto ole vieläkään. Mutta pesukone on kylppärissä, vaikkei kaikki mennytkään kuten Strömsössa.

Toukokuuhun kuuluvat Rivieralla niin elokuvajuhlat kuin äfykkösetkin, pahimmillaan vielä samaan aikaan. Ainoa mahdollisuus on siis paeta vuorille. Samassa kuussa tein vuoden toisen onnistuneen heräteostoksen, ja olin kuin tanssiaisiin menossa.

Kesäkuun olennaisin asia kiteytyi neljään kirjaimeen: l-o-m-a. Olimme kaksi viikkoa Suomessa just ennen niitä huippuhelteitä, mittarilla oli vaikeuksia kiivetä kahteenkymppiin. Mutta oi sitä rauhaa ja ilmaa. Matkalle mahtui mukaan myös Koskipuiston valokuvasafari vuosimallia 2010.


Heinäkuussa vietimme kesää lähinnä vesipuistossa ja rannalla. Niin, ja minä kampanjoin omalta osaltani häiritseviä hajuja vastaan. Meillä muuten on töissä yksi ylisairaanhoitaja (vai miksi niitä osastonvastaavia kutsutaan?) joka haisee sille samalle orvokille niin paksulti, että ikkunat on pakko aukoa joka kerta kun immeinen eksyy meidän työhuoneeseemme.

Elokuuhun mahtui poikkeuksellisen paljon kirja-asiaa. Tuskaisimpia lukukokemuksiani, mittakaavaongelmia kirjastojen kanssa, Valkoinen sohva Rivieralla ja tietenkin The Southern Vampire Mysteries, jonka kymmenennen osan pokkariversiota odottelen kuola valuen ilmestyväksi.

Syyskuussa sain kesän ensimmäisen ja ainoan auringonpolttaman, vähän noin niinkuin siisonin ulkopuolella. Rivierassa on etunsa.


Lokakuun rankin ja paras viikonloppu meni ranskisblogimiitin puitteissa Pariisissa. Oli kiva olla ihminen.

Marraskuu toi etelään sateet ja minulle kauden jonka aikana kirjoitetaan juomapuolesta. Valinnan varaa riittää. Haluatteko hehkuviiniä, Beaujolais nouveauta vai Pastista janoon?

Mitähän tästä joulukuusta sanoisi? Paitsi että lunta ei ole taivaalta tullut, kuin sulaneena. Ja sitä sitten onkin riittänyt päivästä toiseen. Pienempi kala olisi sujuvasti elellyt lammikoissa. Mutta ainakin todistin kykeneväni hyvään emännyyteen ja tein piparkakkuja. Se olikin sitten tämän pirtin ainoa joululeivos...


Parempaa vuotta 2011 niille, jotka tämänkin urheasti läpi lukivat!

 • Katja
  Kommentti Lähettäjä: Katja
  31/12/2010 @ 18:08

  Kyllä ei voi itseään kunnioittava bloggaaja jättää tarttumatta tällaiseen aiheeseen. Omanapa-retrospektiivi allekirjoittaneen osoitteessa :)

 • Sanni
  Kommentti Lähettäjä: Sanni
  02/01/2011 @ 01:48

  kurkkaas mun blogiin.

  olin urhea! Parempaa vuotta mulle siis, kiitos :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  03/01/2011 @ 08:41

  :D

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!