Joulunalustamista Rivieralla

Jaan harvemmin blogissani paikallisvinkkejä, sillä tällä alueella asuvia lukijoita taitaa olla kaksi ja puoli. Mutta saavatpahan kokea kerrankin itsensä hemmotelluiksi. Tänään siis katsaus joulunalusaikaan Rivieralla.

Ihan ensialkuun paikallistiedote niille jotka eivät ole Rivieran Suomi-Seuran (joo, sen joka järjestää ohjelmansa kotiäitien ja eläkeläisen aikataulun mukaan) sivuilta huomanneet:
Kauneimmat joululaulut lauletaan sunnuntaina 28.11. klo 16. Paikkana Centre Culturel de la Providence, 4 placette de la Providence. On englantilaistenpromenaadin tuntumassa vanhassa kaupungissa hän, ainakin kartan mukaan. Varmaan joudun minäkin osallistumaan, joululaulut ovat kivoja, ja kun kerrankin ajankohta sopii.


[Kuva: Kimintn, CC BY-NC-SA 2.0]

Jos nyt joku salaa blogiani lukeva eksyy paikalle, niin saa minua nykiä hihasta. Olen se ihminen joka näyttää ulkosavolaiselta bloggaajalta.

Niille, jotka sattuisivat innostumaan ruotsalaispohjaisemmasta juhlinnasta kerrottakoon, että Place Massenalle virittävät ruotsalaisten lahjoittaman joulukuusen perjantaina 10. joulukuuta. Samaan otteeseen luvassa on käsittääkseni myös Lucia -kulkue, tai ainakin jotain sen henkistä.

Sitäpaitsi, ruotsalaiset ovat tavoissaan sitkeitä, ja järjestävät toisenkin Lucia-kulkueen, sunnuntaina 12. joulukuuta. Tällä kertaa Saint Barthélémyn korttelissa (Nice nord).

Kierrätyshenkisille järjestetään Nizzassa sunnuntaina 5. joulukuuta Vide-grenier du Noël, heti aamukuudesta alkaen. Aikainen varpunen löytää parhaimmat siemenet. Paikkana Centre d'animations et loisirs la Caucade (terrains de tennis), 111 avenue Ste-Marguerite.

Tapahtumia riittää siis, mutta lunta en lupaa jouluksi. Sitä varten pitää paeta vuorille.

 • Emilia
  Kommentti Lähettäjä: Emilia
  25/11/2010 @ 17:19

  Kiitos joululauluvinkistä! :) Juuri pari päivää sitten harmittelin, että taitaa olla joululaulut Suomen kirkoissa laulettu, kun meikäläinen astuu kotimaan kamaralle. Nyt on ainakin teoriassa mahdollisuus päästä laulamaan. Eri asia sitten, jaksaako sunnuntaina lähteä mihinkään. :P

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  25/11/2010 @ 17:30

  Heh :)
  Tule vaan laulamaan, käydään sitten glögillä / oluelle / jollakin sen jälkeen ;)

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  26/11/2010 @ 13:46

  Olette te siellä idässä vaan onnekkaita, kun pääsette laulamaan äidinkielellä :)
  Minä menen juhlimaan Luciaa skandinaavisten mummojen kera. Mutta eiköhän sielläkin ole pipareita tarjolla..

 • giz
  Kommentti Lähettäjä: giz
  26/11/2010 @ 22:45

  Kiitos vinkeista! Minakin olen tosiaan viimein asettunut tanne Nizzaan, mutta en taida paasta lauleskelemaan, kun kaiket illat menee toissa. Joulufiilista saa tosissaan hakea, kun ei ole lumesta tietoa ja palmut vaan huojuu (auringossa)…eika meikalainen paase jouluksi edes kotio Pohjolaan :(

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  28/11/2010 @ 11:54

  Giz,
  mehän voidaan nähdä jouluglögeillä joskus joulummalla, en minäkään täältä mihinkään ole lähdössä..

  Patonki,
  luulisin että on pipareita, ja glögiäkin.

 • Emilia
  Kommentti Lähettäjä: Emilia
  28/11/2010 @ 12:06

  Näinköhän huomaat tätä ajoissa, mutta käydään ihmeessä. :) Näkemisiin!

 • giz
  Kommentti Lähettäjä: giz
  28/11/2010 @ 22:40

  Kiva homma, nain tehdaan joku paiva, niin paastaan vahan joulutunnelmaan :)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!